Регистрация на фирма в САЩ

От: Фирма в щатите

Ако не си на трудов договор ще трябва да регистрираш фирма, през която да минават парите, защото алтернативата да се регистрираш като самоосигуряващ се е невъзможна без да извършиш измама (изискванията за тази регистрация са неизпълними на практика - питай в агенцията по вписванията ако не вярваш - ще ти кажат, че трябва да им представиш подписан договор и диплома).

Най-добре си намери счетоводител, ако решиш да плащаш данъци и осигуровки, защото иначе ще имаш много глоби.

Разбира се не давам гаранция за написаното - не съм счетоводител.

Kakva firma e dobre da se registrira spored teb v toq slu4ai?

Po na4ina po koito govorish, predpolagam imash svoq sobstvena i ot tam znaesh tiq neshta. Ako e taka kakto az predpolagam, kakvi sa danucite ti i osigurovkite koito plashtash? Problizitelno ...
 
От: Фирма в щатите

Не че съм експерт, но едно ЕООД би трябвало да ти свърши работа. За данъците - ДОД 10% (ако не се лъжа), ДДС-то после ще си го възстановиш (или поне така мисля, че можеше уж), а вече какви такси трябва да дадеш за самате регистрация - има гугъл :)

п.п. - в тоя форум дращим на кирилица :)
 
От: Фирма в щатите

А защо мислиш че данъкът на физическото лице в БГ е 10%

Защото така пише в "Закон за данъците върху доходите на физическите лица". Освен този данък и има и още данъци, които обаче ги наричат "осигуровки" (...)

В същност по-горе като ги писах тези неща не знаех, че върху дивиденти не се плащат осигуровки.

Например, ако имате фирма (няма значение къде) и получите дивидент от тази фирма, плащате в България данък върху този дивидент в размер на 5%, но не дължите осигуровки за тази сума.

А това, че извършвате трудова дейност в ползва на собствената си фирма е друг въпрос - за това дължите осигуровки (ако разбира се декларирате този факт) поне върху минималния праг за самоосигуряващите се (не сте сключили трудов договор с фирмата си).

** Разбира се не гарантирам, че написаното е така - не съм счетоводител. **
 
От: Фирма в щатите

Най сетне си направих Банкова сметка в щатите.Направиха ми я от сайта на eban24.com .Сметката ти я правят безплатно и ти изпращат кредитната карта пак безплатно,но за да е активна трябва да подържаш минимален баланс 1000 долара.Бях платил и на един сайт да ми кажат как да си направя сметка.Взеха ми 70 евро за ето този линк http:// www . firstrade . com/ .Първоначално си исках парите обратно,но те много настояха да опитам първо и тогава да си ги искам.Аз пробвах с документите които имам и от него сайт ми казаха че с тези дозкументи могат да ми направят фирмена сметка,лична без SSN не можели.Както не можех да си направя сметка в щатите се оказах с 2 :)С тези сметки обаче не може да имате мърчан акаунт.Дадоха ми кредитна карта,имам електронно банкиране,но за да се получи превод по сметката,трябва да пишеш SWIFT,който при мърчан акаунта няма как да се вписва.

Какви са таксите за пращане/получаване на превод? Ако фирмата не е в САЩ проблемно ли е отварянето на сметка?
 
От: Фирма в щатите

Откриването на сметка в щатите е много,труден процес дори когато фирмата ти е там.Единствената възможност за реална корпоративна сметка е да се регистрира агент на фирмата в щатите и той да подаде документите за сметка там.Ако фирмата не е там не знам дали може да има техен данъчен номер,а без него нищо не може да направите.Без фирма там няма да ви дадат лиценз,а без него истинските производители няма да искат да работят с вас.Аз открих две банкови сметки по заобиколен път и на превод ми вземат по 50 лева.Отделно ми е неизгодно да плащам на търговци и пътя да си прибереш печалбата,преминава през друга държава,следователно губя и от там пари.Направо е безмислено да се започва без да ти е банковата сметка там.Общо взето това е най важната част.Ако намерите начин да изкарате нея,все ще можете да намерите препродавач,който да си прибира голяма част от печалбата и да ви препродава продукта от производителя.Пълно е с такива.Когато имате фирма в щатите,EIN,бизнес лиценз и регистриран агент,от банка тука се вади удостоверение че имате сметка в българия,нямате задължения и сте си плащали кредите редовно,също така ми искаха и свидетелство за съдимост.Регистрирания агент подава молбата със неговия SSN номер и общо взето това е най добрия начин за сметка.Плащате 500-600 долара за услугата но пък депозирате само 100 долара за да получите кредитната си карта.В ораганизациите където през други банки минават парите и ви откриват сметка в която може да пращате само със SWIFT депозита е минимум 1000 долара.Когато имате корпоративна сметка там я регистрирате във вашия пейпал акаунт който е с адрес българия.Когато се регистрира корпоративния акаунт се регистрира със друг имейл и новия адрес на фирмата която е там.После просто пращате парите от единия акаунт в другия и ето ви изгоден превод почти без пари.Само да не забравя да споделя че трябва да регистрирате фирмата там където,предлагат услугата регистриран агент,защото ако тръгнете да си правите агент от друго място,ще ви вземат отново пари за виртуален адрес и mail forwarding.Навсякъде регистрираните агенти искат цялата ви поща да минава през тях.
 
Последно редактирано:
От: Фирма в щатите

Не мога да разбера, защо се говори изобщо за фирма в щатите ... вие искате да извършвате дейност там, а това би противоречало на техните закони ...

и още който се интересъва от офшорни форми да ми пише на лични.Не съм експерт, но се интересувам от такива неща

ще се радвам да споделим
 
От: Фирма в щатите

Да се извършва законна дейност в САЩ никога не е било незаконно.

По-горе никъде не виждам да пише нещо за незаконна дейност.
 
От: Фирма в щатите

ставаше въпрос за друго ... ако фирмата е в сащ и си извършва дейност там - никакви проблеми естествено, но такава фирма не може да бачка като офшорна ... те да не плаща данъци

идеята на офшорките е да не плащат данъци на територията на дадена държава, ако нямат никаква дейност там, а иначе местните лица си плащат там данъците редовно ... т е кат ще се извършва дейност в сащ, не бива да се прави там офшорна фирма
 
От: Фирма в щатите

Че кой говори за неплащане на данъци, когато такива се дължат? Какъв е проблема фирмата да си води счетоводство и плаща данъците в САЩ когато извършва дейност там?
 
От: Фирма в щатите

Че кой говори за неплащане на данъци, когато такива се дължат? Какъв е проблема фирмата да си води счетоводство и плаща данъците в САЩ когато извършва дейност там?

никакъв, но това не е офшорна фирма по тази логока, а чиста американска фирма
 
От: Фирма в щатите

Знаеш ли етимологията на думата "офшор"?

Код:
off - отдалечен
shore - бряг

Код:
offshore = далеч от брега

Офшорна компания (на английски: Offshore company, разговорно: офшорка) термин от международния бизнес, който поради спецификата си се ползва с двояко значение в различни контексти. Оригиналното и по-общо значение на термина е: компания, която е регистрирана извън юрисдикцията на територията, в която протичат основните ѝ стопански дейности. В този общ смисъл се използва и понятието нерезидентна компания: например, една канадска компания също може да се разглежда като офшорна по отношение на нейните клиенти и дистрибутори на територията на САЩ. Впоследствие, в по-тесен смисъл с термина офшорна компания започват да се означават компании, регистрирани в т.нар. офшорни финансови центрове, или офшорни зони, които предлагат благоприятни условия като ниски или дори нулеви местни данъци и олекотен режим на регистрация.
Уикипедия: Офшорна компания

Например някои фирми, които се занимават с регистрация на офшорни фирми предлагат регистрация на фирма в България, защото при нас данъчната тежест на фирмите е малка - данъкът върху печалбата е само 10%. Поради същата причина предлагат и регистрация на фирми в Кипър - това е другата държава от ЕС с толкова ниски данъци.
 
От: Фирма в щатите

това е така но мисля че пак не ме разбра какво исках да кажа

в класическия модел офшора бачка така, регваш го в държавата А, и извършваш дейност в държавата Б.

т.е ако А не е = Б - тук точно се получава тънкия момент, защото при това условие, държавата А не изисква от теб данъци (с изключение на онези смешни годишни държавни такси)

ако вече А = Б, то тогава ти си плащаш доста повече данъчета в същата държава.Примерно тези, които са местни обитатели, на държавата не мисли че плащат само тези такси, които в предходния пример, напротив, те може да плащат повече и от нас данъчи.

А тук става въпрос точно за това, въпросния човек, който е открил темата (Иво), прави точно това (поне аз така разбрах) - той регва форма в далаверата, и прави бизнес там, което подлежи на нормални данъчи там

Ако например, той беше регнал фирмата си там и не извършваше никаква дейност там, то той би плащал нулева ставка, т.е точно това е класическия офшорен модел.
 
От: Фирма в щатите

Не си разбрал за какво е темата - той не е регистрирал фирмата за да си оптимизира размера на дължимите данъци. Той е регистрирал фирмата, защото сериозните доставчици от САЩ искат да работят само с фирми от САЩ. Освен това клиентите ще имат по-голямо доверие когато пазаруват от фирма в САЩ. Дейността на фирмата е в САЩ.

По принцип е възможно да се регистрира още една фирма в "офшорна" държава, където американската фирма да си плаща за реклама и по този начин приходите да се изравнят с разходите и дължимите данъци да се сведат до минимум. А доколко е законно това в САЩ не ми е известно.
 
Последно редактирано:
От: Фирма в щатите

за първото ми беше ясно че и престиж трябва, но аз останах с други впечатления, както и да е м той си знае човека...

"А доколко е законно това в САЩ не ми е известно."
това теоретически си е законно в всяка една държава, в която има фирми (то има ли други), в сащ например дори ти признават разходите за много други нефирмени нужди до колкот съм чувал, до колкото ако те хванат че се опитваш да лъжеш, това си е вече друга тема ... но тя стои навсякъде.
 
От: Фирма в щатите

Имах предвид, че може да решат, че сте свързани лица с фирмата и да има някакви ограничения за сделки между свързани лица. Не става въпрос да се лъже, въпреки, че и това се практикува когато се правят сделки между свързани лица (офшорната фирма може да има фиктивен собственик).
 
От: Фирма в щатите

дам тъка си прав, принципно това се крие зад т.нар офшорна или банкова тайна, която подочувам че малко започвала да се поразклаща, тъй като американците и европейците я атакували ... е все още става ама казва ли ти някой дали това ще е вечно.Не съм и аз вещ кой знае колко по тази тема.
 
От: Фирма в щатите

Най-добре фирмата да се ползва за цели, които позволяват да няма криене на собственика.
 
От: Фирма в щатите

ами и аз така си мисля честно казано ама има много отворени консултантчета и адвокатчета дето твърдят други неща ... всеки си знае свойта ...
 

Горе