Регистрация при афилиейт с USA фирма.

KenCh

New Member
Здравейте,

Изчетох всички теми от първите страници на този под форум, но в главата ми стана прекалено объркано, а и част от темита са стари и може да има изменения, затова ще питам направо.
При работа с афф програма от USA по какъв начин е най-добре да се регистрирам?

Регистрацията за извършване на трудова дейност е в 7 дневен срок от започването и, но мога ли да отида да се регистрирам, когато вече получа плащания на акаунта?
Например отварям сайт /хостинга е в USA/ започвам да работя по него и няколко месеца по-късно се появяват резултати. Възможно ли е да изчакам да се натрупат в сметката по-сериозни приходи и когато съм сигурен, че няма да са само 100 $ , отида до НАП, подам всички документи и чак тогава прехвърля парите към банковата сметка ? Реално няма как да проверят, кога точно съм започнал работа по-сайта.

Както и кой е най-изгодния вариант за регистрация при подобен вид дейност? Ако първите месеци имам няколко стотин $ печалба, няма смисъл да отварям фирма.
 
Докато не получиш пари не си изкрал нищо... виртуална цифра в акаунт... може да фалира фирмата или да де измамят...

хубавото да работиш с фирми извън евро съюза е че не трябва да се регистрираш по ддс както е с адсенс... при фирми от евро съюза регистрация е нужна 7 дни преди да получиш парите...

като цяло ако някой иска да се регистрира преди да го направи прпеоръчвам професионална консултация със счетоводител...

а защо го препоръчвам ами бг закона както винаги е много извъртян...

тоест ако купиш готов сайт заедно с афилиейт акаунт и НЕ полагаш личен труд по него.... и НЕ е програма от ЕС

през 2009

можеше просто да посочиш други източници на доходи в чужбина и да изравниш осигуровките

http://placecasting.com/deklaraciya-za-dohodite-ot-gugalamazon-i-drugi-afilieyt-programi/

или да пробваш като самоосигуряващо се лице (и да ти откажат да те регисрират освен ако не излъжеш с какво се занимаваш)

затова препоръчвам професинолалист
 
От: Регистрация при афилиейт с USA фирма.

Здравей,

Преди всичко си направи една хубава сметка дали си струва. Имай предвид, че за целта трябва да регистрираш или фирма, или да се регистрираш като лице, упражняващо свободна професия. И в двата случая осигуровките ти месечно ще са в размер от минимум 108.36лв. А иначе срокът спокойно можеш да го броиш от деня, в който парите постъпят по банковата ти сметка - ако се регистрираш като ЛУСП или от деня на първата фактура или подписан договор - ако регистрираш фирма. Можеш да ми пишеш и на skype: veda.accounting, ако имаш нужда от повече подробности.

Поздрави!
 
От: Регистрация при афилиейт с USA фирма.

Оказа се, че фирмата с която започнах да работя /CMP GLOBAL LTD която е в основата на CrocMint/ е регистрирана в British Virgin Islands. Според Wikipedia, те не са част от EU и регулациите за страни от Европейският Съюз не важат.
Понеже Wikipedia, не винаги е достоверен източник, някой има ли подобна информация ?
 
От: Регистрация при афилиейт с USA фирма.

CMP GLOBAL LTD е регистрирана на BVI (извън ЕС). Не дължиш ДДС върху приходите от тази фирма.

Въпросът дали да плащаш 10% данък и 8% здравна осигуровка (без регистрация по БУЛСТАТ) или да се регистрираш по БУЛСТАТ и да плащаш всички осигуровки (и върху каквото остане след плащане на осигуровките 10% данък) е обсъждан в този и други форуми и няма консенсус по въпроса дали е законно да не се регистрираш по БУЛСТАТ и да плащаш само данък и здравна осигуровка (8% осигуровка и 10% данък върху сумата, която остане след облагане с осигуровки).

В тази тема niks се похвали, че е платил 18% рекет на държавата.

Също така е спорно дали този доход (от фирма, регистрирана на BVI) е доход от източник в чужбина или доход от източник в България (в данъчната декларация има съвсем различни раздели, където се декларират доходите от чужбина и доходите от България). Текстовете в ЗДДФЛ не са много ясни.
 

Горе