Регистър на лошите клиенти

Victor R

Well-Known Member
През ноември ще имаме няколко свободни дни, в които ще мисля да спретна някакво подобие на "Хакатон". От известно време си мисля за БГ вариант на fraudrecord - единна система, в която всеки оператор на онлайн магазин може да докладва лоши клиенти. Такива, които не си взимат пратките, не си заплащат дължимото и като цяло, не са хора, на които искате да продавате.
Идеята е всеки оператор да може лесно да попълва данните на клиента в системата, а всички останали участващи оператори да имат ръчен и API достъп до тази информация.

За да се замисля по-сериозно над подобно нещо и да използвам тези няколко дни, искам да питам собствениците на магазини тук: бихте ли го ползвали и може ли да ви помогне на бизнеса?
 
Последно редактирано:
  • Haha
Реакции: Sky
По много точки пълна глупост, отделно вече има едно такова.
Ако съм търговец бих вкарвал всеки нов клиент с идеята другите да не му продават
 
Сега като се замисля, то това няма как да стане за няколко дни дори и ако има кой да го ползва. Така, че тая тема си е за коша.
 
Според мен е нужно да има такъв списък, но за жалост той трябва да бъде направен на база доказателства, качени от пострадалите търговци. За един клиент трябва да има няколко негативни и добре проверени ревюта, както писах с доказателства. И това се прави за всеки. Единична ситуация с някой, трудно може да се впише, защото се случва, но да се случва често, значи има нещо, и тогава заслужава да присъства. Мисля, че има такъв лист някъде го гледах, последните месеци. Не знам къде, но си има, olx мисля, че си имат даже един за потребителите там, които са некоректни, в някой от форум темите им. ;)
 
вече има такова и се ползва от доста хора аз също съм качвал клошари в него https://nekorekten.com/
 

Горе