Реклама на нов сайт в разработени стари сайтове.

cumo_bg

Member
Здравейте, (надявам се да съм уцелил секцията)

Казусът е следният: имам 2 сайта с по 4к посещения, направих нов сайт и желанието ми е да прехвърля трафик.
Това което съм направил:
- 2 банера картинки - единият се вижда винаги, когато се зареди страница, другият при скрол.

Сайтовете с трафик, нямат никаква връзка с този, към който се опитвам да прелея трафик. Наясно съм, че това е основният проблем, но в тях влизат всякакъв тип хора. Както и не желая 4к посещения да се прелеят в новия сайт, а целта ми е поне 10 дневно. За сега посещенията са 1-2 при това от мен.

Не успях да отркия някаква тънкост, която изпускам за тази дейност, ще съм благодарен за всякакъв съвет или четиво по темата.

Благодаря за отделеното време!
 
Дай повече информация за сайтовете, за какво са трите сайта, всеки отделно. Така ще може да получиш по-адекватни съвети.
 
Привет, не мисля, че са от значение, понеже съм написал, че нямат нищо общо, но добре все пак ще ги кажа, от сайтове за книги и филми към сайт за имоти.
 
Много зависи колко интригуващи са банерите и как са разположени.
Така или иначе при нетаргетирана аудитория, каквато казваш, че е твоята, CTR над 0,1% едва ли ще постигнеш, по-скоро 0,05%. Има разни данни из мрежата, може да разгледаш.
 
Благодаря! Горе долу и аз такива изчисления си правех, че трябва да се случат, просто търся начин да ги кача поне до 10 на ден. Защото например от този за филмите, към книгите отива по 15-20 на ден, при условие че е само дума - Книги - без банер, което е логично, все пак са по-близки от колкото с имоти. Иначе банерите, съм ги направил по подобия на открити в Pintrest. Като съм направил няколко, с които експериментирам.

Идеята на поста ми беше, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно, дали има някой прийом, който не откривам или да си го оставя каквото е и да се задоволя с текущия резултат.
 

Горе