Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

С какъв месечен бюджет рекламирате в AdWords?

  • Не рекламирам / От време на време;

    Votes: 10 25.0%
  • До 100лв на месец;

    Votes: 6 15.0%
  • От 101 до 500лв/месец;

    Votes: 11 27.5%
  • От 501 до 2000лв/месец;

    Votes: 5 12.5%
  • От 2001 до 5000лв/месец;

    Votes: 4 10.0%
  • От 5001 до 20 000лв/месец;

    Votes: 0 0.0%
  • Над 20 000лв/месец.

    Votes: 4 10.0%

  • Общо гласове
    40

Fozzy

Well-Known Member
Проучване на потребителите във форума. Анонимна анкета :) Освен глас пускайте мнения и коментари, да заформим интересна дискусия ;)
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Да, рекламирам. А в каква насока да си дискутираме?
 
Re: От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Да, рекламирам. А в каква насока да си дискутираме?

Предполагам, че масата не рекламират или го правят от време на време да кажем с по 100-ина лева на няколко месеца. Тоест нямат твърд бюджет за AdWords реклама.

Напоследък водих интересни дискусии с различни хора, които бяха твърдо против рекламирането по този начин.

Тъй като ние ръководим бая кампании имаме възможността да правим различни експерименти и да оценяваме потребителското поведение. Аз съм на мнение, че определено си заслужава този тип реклама. Има много причини, поради които съм достигнал до този извод, но още не искам да ги представям публично. Ако стане интересна, задълбочена дискусия, ще дам повече инфо. :)

Интересна ще е дискусията ако се включат тези, които не рекламират да кажат поради какви съображения не искат да пуснат реклама - не вярват в нея, смятат за неефективна, пробвали са, но не се избива и т.н.
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Пускам реклама от време на време много нисък бюджет, колкото да докарам няколко посетителя (20 до 50). Гледам ефективността на рекламата, сменям ландинг пейджа и т.н. След това пускам още малко и така докато уцеля оптимален вариант. След това пускам по-голям бюджет.
 
Последно редактирано:
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

За да рекламира човек в AdWords трябва да има фирма.Повечето хора с малки сайтчета нямат.
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Тук някой държат петролени компании или мобилни мрежи май, 20 000+ ми изглежда много за адуъртс виж за тв реклама става, това ме навежда на мисълта до колко реалистични са анкетите, май са като проучванията на екзит пол:)
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Пробвал съм с бюджет 500лв в пиков сезон за 3 месеца. Не си заслужава ! Затова и нямам намерение да ползвам повече. И без Adwords съм в търсачките в първа страница за моята ниша.
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

От другият месец ще пуснем за около 150 лв да се джуркат всички сайтове на ротационен принцип.
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

За да рекламира човек в AdWords трябва да има фирма.Повечето хора с малки сайтчета нямат.

не е задължително да имате фирма
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

не е задължително да имате фирма

Нима? Да ти е направило впечатление, че при регистрация вече дори не пита за избор между бизнес и физическо, а е директно бизнес и поле за ДДС регистрация?!
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

да , наистина, получих следното:Пишем Ви, за да Ви уведомим относно промяна в Google AdWords, която засяга профила Ви . Променихме настройката Ви за данъчен статут в AdWords на "фирма" от предишната настройка "личен". Отсега нататък няма да добавяме ДДС към разходите Ви за AdWords и Вие ще носите отговорност за определяне на дължимите данъци в държавата Ви, ако не сте рекламодател в Ирландия. Ако сте рекламодател в Ирландия, ще Ви бъде начисляван ДДС.

Настройката за данъчен статут "фирма" означава, че профила Ви в AdWords се използва за търговски цели. Смятаме, че профилът Ви е фирмен, в което попадат компании, партньори, еднолични търговци, лица на свободна практика и съдружия. В Европейския съюз AdWords може да се използва само със стопанска цел.

Ако сте използвали програмата с нестопанска цел, моля, закрийте профила си в нея,
 
Да, това е нововъведение от няколко дни. Изглежда ЕС са вкарали някакви нови закони, при което са ограничили ползването им като ФЛ, знам ли.

Преди можеше да се работи по следния начин:

1. Като ЮЛ, правиш си регистрация, вкарваш 100лв, изразходваш 100лв. Издават ти фактура и вече си е твое задължение да я осчетоводиш и да си платиш данъците.
2. Като ФЛ, като декларираш, че ползваш AdWords с нестопанска и некомерсиална цел и плащаш ДДС, т.е. вкарваш 100лв, получаваш 80 за реклама.

Сега има опция само за фирми, но това е само в ЕС.
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Абе системата им е пълен смях, дайте да си говорим нещата с истинските имена!
1. Статистика за случващото се - след 24ч. Действителни цифри - след 48ч
2. Залагаш бюджет 5лв, кампанията спира на 6,90 например
3. Залагаш старт по час график 7:30 - тръгват в 7:00-7:15
4. Слагаш график за край - не спира или спира с 45 мин до 65 мин закъснение
5. При макс цена на клик 20ст ми отчита средна стойност 22ст

Съпорта освен да ти предложи "оптимизация на кампанията" не може друго, защото се прави от друг отдел, който пък няма директна комуникация с него.

Вчера на въпроса относно инструмента за визуализация "Защо казва, че кампанията е неактивна поради изчерпан бюджет като я пуснах преди 15 мин?" получих отговор:
"Ми той малко е бъгав и като няма какво да покаже просто показва нещо..." WTF?@!

Даже не намирам смисъл да изброявам. Просто няма алтернатива и за това си правят каквото си искат. Само в това да ти вземат парите са добри, точни и без пропуск.
 
Хаха, безспорно е така :) Още нещо, голямата търсачка, правете сайтовете си мобилни ала-бала... я пробвай да си едитнеш кампанията през телефон :lol:
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Абе Фози, ти за мисия на Марс ли ми говориш!? Вместо да си водиш записки за оптимизация за скорост си ми тръгнал на мобилните приложения... Оптимист! :) най-любимо ми е като изкача съобщение, че има проблем с интернет връзката понеже сайта им не зарежда. И това при 50 мегабита нет в офиса... Ама иначе съвети и акъл дават. Сладури!
 
Правете мобилни версии! К'ви мобилни версии, бе, нямате мобилна за адуърдс, мцц, партнерс и т.н. НАЙ-ШИБАНО-ВАЖНИТЕ ви продукти, които ви носят кинтите, пък аз да правя :lol:
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Ох, като каза....От няколко дни ползвам МКЦ-то им. Бахти смеха е и това! "Много по-удобно ще бъде да си управлявате множество акаунти" Кое му е удобното бе, братче! На дашборда вади едни цифри, влизаш в акаунта - други, а всъщност трети са верните ама ги виждаш след 48ч...И питам "Хубу, супер сте! Айде само да ми кажете какви изводи и на каква база да вадя за няколко акаунта на 10ти ден от кампанията, след като всичко върви с два дни назад, а вие константно ми разказвате как "те търговете са си всеки за себе си и ден с ден не си прилича..."? И почва едно туткане като аналогова телефонна централа.

Преди 2 дни пускам динамична реклама и помня аз, че имаше пиниз нещо си се отделяше тя и си казах "Дай да им се обадя!" Пича вика: "Отделя се в отделна група, прав сте!" Отделям аз, абе нещо ме чопли, а и пустото не тръгва както трябва. Звъня пак, вдига друг, отваря и вика "Е, що сте го сложили в отделна група, то трябва да е отделна кампания?!" WTF, man?! Ми пък вземете и се уточнете там, пък тогава аз да правя каквото и да е...
 
От: Рекламирате ли чрез AdWords? С какъв бюджет?

Но все пак, трябва да си признаете, независимо от всичко (за горните 4-5 поста става въпрос), че AdWords е най-ефективната реклама в нета засега :)
Има изключително много опции, които с малко упорство, късмет и налучкване - случват се нещата :) (сега само да не ме "наберат" тези, които имат там някакво листче-удостоверение за завършен курс за работа с AdWords-а)
 

Горе