Ретро фото бизнес?

Force

Active Member
Здравейте.

Какво мислите за този тип бизнес, който е насочен главно към чуждестранните туристи?

Имам връзки с екскурзоводи и основно идеята е да разчитам на организираните групи туристи.

Наблюдавам, че в града редовно се отварят и фалират такива ретро студия, но обикновените фото студия не искат да се занимават с това.

Концепцията е снимки със народни носии и дрехи на най-различни фонове и обстановки, с опция за снимане с наш апарат или със свой, бързо принтиране, рамкиране, обработка, продажба на носии и др.

Има ли смисъл?
 
В Слънчев Бряг има няколко на алеята. Разположени са в бараки с наем минимум 25К за сезон. Работят по мои наблюдения вече трети сезон и не са се отказали .. значи има далавера. Зимата какви ги вършат .. нямам идея.
 
Имам приятел, който от доста години се занимава с това. Работи сезонно. Две години подред опитва да отвори по още един обект на други места и двата пъти яко греда. От много време е в сферата и не е да не знае какво му трябва и как се прави и пак глътна вода и двата пъти. Но основната му локация работи добре.
Общо взето доста пари трябва да налееш за костюми и декори, ако наистина искаш да си атрактивен. Иначе особеното е, че юни и септември работи по-добре от август. Няма да се ангажирам с народности, просто това е месеца на по-масовия турист в неговата локация и конверсията е много по-слаба.
 

Горе