СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

smile18

New Member
Здравейте!
Реших направя сайт,в който да се регистрират потребители с различни професии и техните база данни да се запазят в системата.
Става въпрос за посреднически услуги,които разбира се ще ми донесат и % печалба за извършена услуга.
Идеята ми е да успея да събера възможно най-много хора с различни професии,защото както се досещате без тях няма как да ''завъртя колелото''.
Реших да се допитам до вас: как бих могла да събера професионалисти,които да се регисрират безплатно,като при извършване на услуга 10% от печалбата остава за мен?
Благодаря преварително!:)
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Плащаш си за реклама и ги събираш или пък SEO, за което трябва да таргетираш точно желаните потребители както и евентуални изгоди, които можеш да извлечеш. Ако не ти се дават парички за подобни начинания можеш просто да си продължиш да гадаеш върху въпроса ;) ... Много директно задаваш въпроса "Кажете ми как да изградя бизнес от който да си печеля едни 4-5 бона на месец и да се лежа и да ги прибирам без даже да знам как да го направя". Ако някой тук има идея как да се случат всички твои желания ще го изгради този бизнес за себе си, няма да го подари или даде за жълти стотинки ;) ... не се обиждай, имаш да четеш още доста, за да стигнеш на нивото, от което можем да ти помогнем. Тогава ще знаеш точно какво искаш, сателити, свеж контент, линкове ... нещо си :)
 
Последно редактирано:
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Освен реклама трябва да се намерят истински добри специалисти колкото може повече, на които да се дадат преференциални условия, които да важат поне година, така че да дойдат. Като имаш известен набор много кадърни кадри, от рекламата ще дойдат други. Освен сайт ще е нужна сложна рейтингова система, за да може да изплуват по-кадърните, а некадърните да потъват в забвение. Аз ползвам услугите на подобен чуждестранен сайт, т.е. не бих се включил и особено ако е само за българска аудитория (прекалено голямо ограничение).
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Според мен трябва да подсигуряваш обекти на изгодна цена, за да привлечеш такива хора. Повярвай, кадърните и специалистите в която и да е област не си стоят вкъщи да чакат поръчки от сайт. Но ако се договаряш успешно от тяхно име може да докарваш добри комисионни. Лошото е, че в един момент те заобикалят.
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Здравей Ivo94,
Сърдечно благодаря за отговора!
Зададох въпроса директно,защото предпочитам да говоря направо по същество:).
Честно казано,нямам реална представа какви точно приходи могат да се извлечат от такъв вид бизнес и така да се каже имам възможността да си направя сайт,който така или иначе ще съществува за година или две...
Тази натрапчива идея се върти в главата ми доста време и макар да не съм много веща по въпроса реших да опитам:)
Ето затова,реших да се допитам до хора,чийто мнения биха ми били от полза !Разбира се очаквам коректно отношение и разговор точно по темета,без значение кой ще ''лежи по гръб'':)Благодаря ти за искреността още веднъж!


Поздрави:smile18
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Здравей!
Сърдечно ти благодаря за отговора!:D
Ето това е добра идея,която наистина оценям !
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Намираш Жълти страници и започваш да звъниш наред на всички обяви, като им казваш каква е идеята на твоя сайт, също така следиш вестниците с обяви и търсиш хора, за бранша за който ти трябват - обущари, шивачи, зидари и т.н.
Обещаваш им, че ако се включат първи - ще има най-много работа за тях или им даваш ексклузивност за 6 месеца или 1 година.
След като намериш достатъчно специалисти за различни области започваш със здрава реклама на сайта.

Задължително е всички поръчки да минават през теб.

Клиента плаща на теб --> % за теб --> ти плащаш на изпълнителя.

Ти ставаш посредник.... мисля, че подобна идея има бъдеще, ако се изпълни качествено... и
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Направи си сайт с букинг система (като сайтовете за резервации на хотели). Асоциацията е, че ти имаш желание да посредничиш за продажба на услуги.
Вместо различни населени места при теб може да са различни видове услуги.
Ще трябва да обмислиш какви услуги да се предлагат, защото някои нямат количествена мерна единица и трудно ще се предлагат в директна форма за заявка. Обаче мисля, че може да се измисли вариант.
Голямата работа ще е да се популяризира една такава платформа, да набере потенциални клиенти.
Иначе, предлагащите услуги едва ли ще откажат допълнителен клиентски поток. Включително срещу комисион за посредничеството ти.
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Ммм, помисли как точно ще си отсееш плявата. Да кажем, че по някои от методите на колегите по горе набереш кадрите които ти трябват. Ама как ще разбереш кой е читав? Примерно аз ти казвам, че съм ядрен физик. Ама ти как ще си сигурна в моите умения? Идва ти поръчка, ти я приемаш и ми я даваш. Ама аз и представа си нямам какво се случва на тоя свят, примерно. Ще ти представя документ? В момента мога да ти представя много мои документи за неща от които и идея си нямам(дипломи) :) Може да има някакъв вид тест, знам ли... Абе, сложна работа. Да ти помогне някой с нещо конкрето- да има доста такива хора тук. Но не очаквай едва ли не да ти изградят цялостна стратегия само защото си попитала учтиво в три изречения.

Поздрави!
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Трябва да си изясниш някои особености.

Посредничеството в България има няколко форми.
Да работиш от чуждо име за собствена сметка, да работиш от свое име за чужда сметка или да работиш под чуждо име за чужда сметка?
Привилегиите и недостатъците са огромни. Зависи в какъв бранш ще започнеш работа!
 
От: От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Благодаря за отношението по въпроса :)
Ти повдигна и въпросът,пред който и аз застанах така да се каже...
Имам предвид,кой е читав и кой не ...
Няма никаква гаранция за способностите на който и да било,но затова пък след извършване на услугата клиента ще бъде помолен за отзив,от който ще добия представа кой е добре да задържа и на кого не бих потърсила услугите в бъдеще :)
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

За това, кой е читав и кой не, можеш да направиш рейтинг на с точки или мнение. След всяка сделка или извършена работа клиента да дава оценка. Така тези с добрия рейтинг ще изплуват нагоре в класацията, а тези с лош или ще са по-назад или направо може да отпадат.
 
От: СТАРТИРАНЕ НА ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ

Първоначално може и да "застраховаш" потребителите от некомпетентните работници, така ще поръчват по-смело.
 

Горе