Сайт Навигация и Оптимизация За Търсачки!!!

Blinky

Owner
Оптимизирането на сайт навигацията за високо калсиране е лесно е много мощно. Следвайки препокъките в статията, ще повишите позицията си в търсачките.

Без Графични Менюта, Моля!
Графичните менюта могат да изглеждат добре, но те предотвратяват експлоатирането на най-важните фактори - опорния текст. Търсачките не разпознават текста върху графиките. Както и де е, те дават много тежест на текста (на текст линковете). Използвайте прости текст линкове за навигацията ви.


Сложете ключовите ви думи в текста на навигационните линкове.
Нека кажем, че оптимизираш твойто меню за ключовите фрази "ключова дума 1 ключова дума 2". Несъмнено нямате изгода от линк като "продукти", "статии", "относно" и т.н. Използвайте по-дълги навигационни линкове в тях: "ключова дума 1 ключова дума 2 продукти", "ключова дума 1 ключова дума 2 статии" и прочие. Поставете максимален брой примери за ключови фрази в навигационите линкове. Опорните удари помагат на птраницата, където линка е сложен, и на страницата до която дови линка. За да приспособите по-дълги линкове, трябва да пре-проектирате целият си сайт. Направете го, струва си.

Използвайте добро и описателно опорно заглавие.
Твойте навигационни линкове трябва да изглеждат така: богати на на текст ключови думи. Авторското заглавие е с малко давана тежест , но е хубаво да до имате.

Отклонявайте PageRank-а до най-важните ви страници.
За да направите това следвайте следните две правила:
1. Водете към най-важните ви страници от всяка страница от сайта ви, използвайки опрният текст.
2. PageRank-ът е разделен между всички линкове върху страницата. Премахнете всички не-важни линкове от всяка страница и ще концентрирате PageRank-а върху най-важните ви страници. На пример, не ви е нужен линк към Контакт страницата от всяка друга страница. За всяка страница, мислете кои ненужни линкове можете да премахнете, без да правите сайта си странен и необичаен, и ги премахнете.

---------------------------------------------------------------------------------------
 
Последно редактирано от модератор:
Да така е. флаш менютата съкс за оптимизацията.

Да така е. флаш менютата съкс за оптимизацията.
Здравейте на всички, да изкажа едно мнение относно Flash-а и неговата индексация, доскоро си мислех, че Flash-a не се индексира от Google и доста се ровех по темата(има доста претиворечиви мнения и нищо конкретно със сигурност), но сега съм на мнение че го индексира добре, за нагледен пример давам следния сайт(правих го преди време):

http://www.dom-zdrave.net
сайта е съставен изцяло от flash - няма абсолютно нищо друго(даже не е оптимизиран за търсачките), въпреки това има PR4, и като търсиш в Google семеен здравноосигурителен план - http://www.google.bg/search?q=семее...&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a
излиза на 4 място и е посочен директно swf файла като източник, като извод стигнах че текстовите полета които се слагат в самия флаш трябва да са тип "dinamic" или "input".
Ще ми е много интересно да чуя вашите наблюдения по темата.
 
погледнах ги нямат текст в <noscript> което значи че саита вероятно не е пипан от някоя сео фирма....... (тази техника е на ръбът)

Явно имат "много" линкове, а и фразата за която се ранкват добре на бг гоогле има само 36 саита конкуренция :)

Иначе ако ще оптимизираш флаш сайт бих ти препоръчал да му нарпавиш и хтмл версия което би улеснило задачата или да се пренаправи саитатът така че само да има флаш клипчет а текста да сие хтмл........
 
Последно редактирано от модератор:
Добре дошъл в нашият webmaster-ски форум, радвам се чи си с нас.

Та за Флаша, то че ще получиш добър PR, е така ама въпроса е че друдно се излиза с флаш на топ позиций. Гледяй на нямаш скрит текст зад някой друг флаш, че ще е лошо иначе.

А особенно ако флаш ти е менюто, бота оби4а като мине по навигацията на сайта, да разбере на каква страница отива - текст линка му го посказва. Иначе флаша му показва(само) алтернативата на флаша, като какво да очаква. То не същото със сигурност.

Приятно изкарване в нашият форум и приятни моменти. :D
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Ето това беше излязло от като инфо преди време: Google has the ability to extract links from Flash files." - Matt Cutts Software Engineer в Google но нещата не са много напреднали от тогава

трупай линкове към сайта това е най-доброто което може да те посъветвам да направиш засега :)

btw добър дизаин си направил :)
 

Горе