Сайт за Компаньонки - Легален или не?

От: От: От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Парите не са малко но това искам да знам дали да се занимавам изобщо защото от една страна казвате, че няма проблем но от друга е престъпление.

Направи разликата - тези, които ти казват, че няма да има проблеми, са готови те да престъпят закона. Ако ги послушаш и стане нещо и си имаш проблеми, теб ли ще дърпат, или оня, че си послушал идиотския му съвет?

Това искам да разбера точно как стоят нещата. Това като цяло е сайт за обяви таргетиран само за момичета които се занимават с подобен тип дейности.

Доколкото знам, тук няма да намериш компетентно мнение, всеки ще те излъже, най-добре си е да се консултираш с адвокат на 4 очи, и той ще ти обясни дали би имал проблеми и ако ще имаш от какво естество ще са, и също така би те посъветвал как да направиш нещата легални.

Пък спокойно, ако почнат да те дърпат, щом паричките които ти дават са много, тогава може да си наемеш адвоката на престъпниците - Марковски и той ще те спаси. :)
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Да трябва си адвокат за тези въпроси.
Благодаря много на всички отзовали се.
Най-вероятно няма да се заема с проекта но ще видим какво ще излезе.
Ще драсна тук с повече инфо да си знаете и Вие.
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Естествено всеки носи глава на раменете си и отговаря за постъпките си. Аз лично ако се наема с подобна задача също ще се консултирам първо с адвокат, но не мисля, че има смисъл, след като законно може да си докарваш добър доход
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Отговор от Суперхостинг:

Здравейте,
До колкото виждаме, това е сайт за еротични обяви. По принцип може да се хоства от нас такъв тип сайт, като условието е да няма показани полови органи. Ако се спази това условие, това не противоречи на условията за приемлива употреба.
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Е, аз бях до тях сайта беше с 14к. + обяви като сигурно 50% бяха само в тази категория и не съм имал проблеми за това никога. :)
За това ти казах не се притеснявай само си пиши в условията , че не трябва да има снимки на полови органи и , ако има такива обяви ще бъдат премахвани независимо дали са платени или не. ;)
И да пишеш, че сайта не носи отговорност за обявите. ;)
Отговор от Суперхостинг:
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Всичко е порн@графия у тая държава. Ако не разбъркваш картите на големите играчи няма да имаш проблеми. Но има един момент в който, ако настъпиш мотиката жална ти майка. П@рно и еротика не са дефинирани от закона, та дори и програмите по тв не са законни, но ги има... но само за големите или за тия , които плащат там където трябва.

По добре го направи като сайт за запознанства, така не рискуваш почти нищо.
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

За да работи схемата добре и безпроблемно (без връзки в "органите"), трябва да се направи нещо като TravelGirls. Да се рекламират само услугите, свързани с правенето на компания. Какво правят момичетата после, си е тяхна работа - те имат право да правят секс за пари (стига да отговарят на определени условия... обществен морал, места на предлагане, данъци и т.н.). Обаче, ако някой рекламира секс-услуги и това не e самото момиче, което ги предлага, то това си е сводничество.

Никой не плаща данъци, просто защото няма за подобен тип услуга. Друг е въпросът, че може да предлагат услуга "компания", а всъщност да е секс. Няма патентен данък или какъвто и да е, който да е за проституция. Просто, защото тази дейност е забранена в България. Включително сводничество, порно, еротика, разпространение, полови сношения с непълнолетни.

Нито можете да гарантирате, че обявите са пуснати от пълнолетни, нито нищо.

Сега в момента куките спят, но преди години бяха затворили някакъв французин за 2 години на топло, щото снимал порно у нас.
 
От: От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Никой не плаща данъци, просто защото няма за подобен тип услуга. Друг е въпросът, че може да предлагат услуга "компания", а всъщност да е секс. Няма патентен данък или какъвто и да е, който да е за проституция...

Това не е вярно, грешиш, не си информиран по случая. Има случаи на жени, които са си плащали данък като проститутки, и въобще проститутките трябва да плащат данък, отделен е въпросът, че те не го правят! Ето повече инфо по този въпрос: segabg.com/article.php?issueid=1688&sectionid=6&id=00005

Просто, защото тази дейност е забранена в България.

Доколкото знам ако не бъркам проституцията не е забранена, забранено е сводничеството и продажбата на жени.
 
От: От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Това не е вярно, грешиш, не си информиран по случая. Има случаи на жени, които са си плащали данък като проститутки, и въобще проститутките трябва да плащат данък, отделен е въпросът, че те не го правят! Ето повече инфо по този въпрос: segabg.com/article.php?issueid=1688§ionid=6&id=00005



Доколкото знам ако не бъркам проституцията не е забранена, забранено е сводничеството и продажбата на жени.


Еми сам си отговори... даже не си прочел мнението на човека, който казва следното:
Първо трябва да кажа, че според закона за облагане на физическите лица и фирмите, по който се събира патентният данък, тези жени не се наричат проститутки, а компаньонки. А сводниците - собственици на фирми, в чиято дейност се включва компаньонство. Проблемът обаче е, че е почти невъзможно да се докаже, че една жена е компаньонка, и тези данъци просто са несъбираеми. Може тази жена да ти маха на улицата и да ти се предлага, но после отрича. Така е и когато участваме заедно с полицията в акции из клубовете, в които се извършват такива услуги. Момичетата, които заварваме там, категорично отричат да са компаньонки. Никоя не си признава.

И още, просто няма закон, който да забранява, но няма и кой да разреши... винаги може сайтът да бъде обвинен в неморалност и някой да отнесе присъда:
Проституцията в България е легална и нерегулирана, но публичните домове, сводничеството и принуждаването към проституция са криминализирани.[1] Въпреки че няма закон, който да забранява проституцията, според българския закон проституцията не е трудова дейност и е неморална. Затова лицата, които извършват проституция се осъждат по чл. 329 от Наказателния кодекс.[2]
„ Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация. “

Въпреки че това тълкуване е спорно, има множество осъдени мъже и жени, извършващи секс услуги срещу заплащане.

2007-ма година се пробваха да направят закон, но се отказаха.
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Трябва да си оплетеш кошницата с прочетени условия и влизането в сайта да става с потвърждаване на навършили 18+ години
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Колега,спомена,че няма да си собственик ,а ще създадеш саита и ще го подържаш-не виждам причина да не сгънеш кеша.Тук незнам обаче някои хора как дори свързаха създаването на саит за секс услуги със сводничество,но както и да е....Според мен зависи колко си голям и дали конкуренцията няма да ти направи мръсно.
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Напиши точни и ясни правила за ползване в сайта, чрез които твърдо завяваш, че се разграничаваш от това, което публикуват потребителите и т.н. Следователно не би трябвало да имаш проблем, в гепиме е пълно с проституки...пък гледам си седят.
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

В Англия е пълно с такива, направи го на английски и ще убиеш рибата. Потърси Escort london и ще добиеш представа.

а законят ?///
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Законят на глиста е законят на Ануса

не се рови да търсиш етимологията на думата глист прочети аватара си!:lol:
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Упс ся кво беше етимология, да не би да става въпрос за живота на глиста... да му мисли глиста, мене не ма е6е
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Упс ся кво беше етимология, да не би да става въпрос за живота на глиста... да му мисли глиста, мене не ма е6е


толкова думи а нищо не каза!
 

Горе