Сайт за Компаньонки - Легален или не?

От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Добре, в крайна сметка не е ли важно къде е хостнат самия сайт, а не на какъв език е?

След като си имат сайт... хоствай при тях, това че сайта е на български не би трябвало да има юридическа стойност. Не съм адвокат, не съм учил право.

Има държави където проституцията е разрешена. Реално ти само си изградил сайта. Не предоставяш нито секс нито своднически услуги. И да вмъкни това или нещо подобно и пак най-добре след среща с адвокат, че материалите се публикуват от потребители и ти не носиш отговорност за тях.
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Здравейте,
следва да имате предвид, че Наказателния кодекс съдържа текстове, криминализиращи различни форми на разпространение на порнографски материали. Един от тях е текстът на чл. 159 от НК, предвиждащ наказание лишаване от свобода от една година и глоба от хиляда до три хиляди лева за лице, което създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, а когато деянието е извършено по интернет наказанието е лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева. Чл. 155а от НК пък предвижда, че който, за да се установи контакт с лице, ненавършило 18 години, за извършване на блудствено действие, съвкупление, полово сношение, проституция или за създаване на порнографски материал предоставя в интернет или по друг начин информация за него, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Пожелаваме Ви приятен и успешен ден!
С уважение: Адвокат Светозар Арнаудов


Та.. Отказвам се :)
 
От: Сайт за Компаньонки - Легален или не?

Добре, но ти не попадаш под тези хипотези !
У нас се наказва само сводничеството и склоняването към проституция - не правиш нито едното, нито другото !
Не разпространяваш порно материали, защото няма да публикуваш полови органи !
обявите не ги създаваш ти, а ги публикуваш и в правилата на сайта, определено трб. да посочиш, че отговорността се поема от потребителя !
Необходимо е и да сложиш потвърждаване на пълнолетие !
 

Горе