Сайт за недвижими имоти

Трябва ти добро сео . Ако искаш свържи се с мен може би ще успея да те пренасоча към добро място да те изкара по нагоре в търсачките а на лс ми пиши информация за сайта :) какъв език линка какви са целите и т.н
 
Не ти трябва добро сео. Трябва ти МНОГО добре СЕО :). Конкуренцията е огромна особенно при сайтовете насочени към Великобритания. Към братята руснаци скоро ще стане същото. Ако намериш някоя друга ниша ще имаш успех.
 
1 кирилицата е задължителна

2. То не зависи само от сайта ти ами и от брокерите на място как ще подходят с чуждия клиент ...... никои няма да купи без да доиде да огледа целта на сайта е да го навие да доиде да огледа затова трябва да е много про :)
 
И аз ги мъча недвижимите имоти. За сега SEO-то помага, но не е достатъчно. Голяма е конкуренция. Иначе за някой от фразите добре се класирам.
Замислям се обаче за PPC.
 
На 99.9% от сайтовете, които съм виждал в този бранш, им липсва уникалност. И най-доброто СЕО на света да имаш, ако кликна и видя 10000 имота на индекса със 150 линка за категории натискам "Back". Дори от професионален интерес не ги доглеждам. Това е офлайн пазар, така че там трябва да се действа много по-силно, отколкото върху самата страница. Измислете нещо уникално, с което всички да ви чуят и да ви копират. От там насетне е лесно.
 
Аз рекламирам само един имот, но положението е малко като при колегата с темата Пари от малини.
Търсенето е малко.

За сега нищо не ме спасява, но мисля по въпроса за уникалност.
 
popstefanova каза:
molia,njkoi da me posavetva kak da prodavam imotite ot saita si na 4ujdi klienti.probvah kakvo li ne ,no bez uspeh

В подкрепа на коментара на money - купи си насочен трафик към сайта. Купи си преводач за сайта и бутни една ракия на някой квартален програмист да го инсталира на сайта. С колкото по-голяма аудитория ти е съвместим сайтът, толкова по-голям шанс да реализираш продажби, конверсии или каквото искаш точно..

Ако търсиш българска аудитория купи си линк в start.bg мой познат си плаща да го препоръчват и получава по 250 посетителя на ден средно. Услугата струва 250лв. и трафикът е (по мое мнение) 90% насочен.

Разпространи офертите за имотите си в други директории за имоти. Пусни по 2-3 оферти на сайт и, ако наистина са добри за клиента, не след дълго ще получиш посещения, а и оттам - продажби.

Може да си направиш мейлинг лист за да държиш в течение клиентите си и да се подсигуриш със завръщащи се посетители на сайта. За направата на мейлинг лист ти трябват елементарни HTML умения, а ако ги нямаш винаги можеш да почерпиш отделиш още една ракия за кварталния програмист. :wink: Също така в интернет има множество безплатни услуги за направа и дистрибуция на мейлинг лист.

Успех!
 
georgimateev каза:
Това с ракията на кварталния програмист е най-рискованата инвестиция.

Защо да е рисковано? Като я изпие може и на другия ден да си свърши работата. :lol:
 
Сайта може да ти потръгне(зависи какви имоти продаваш) ако се свържеш с някой англичанин вече настанен в България.Той да те насочи по-какъв начин си в намерил имота и може би да ти даде някой съвет къде евентуално може да намериш купувачи.Една реклама в сайт като www.dobrich.org примерно ми се струва че ще има резултат?.Имах възможност да отворя такъв сайт имах доста имоти на разположение но точно това ме спъваше че незнаех къде и как да ги продам.И според мен такъв тип сайт за продажба на имоти или трябва да си най-отгоре в Г или от уста на уста да се предава или нещо подобно,защото виждаш каква е конкуренцията като потърсиш български имоти в Г :wink:
Това ми бяха идеите когато мислех да се захващам но се отказах.Така и така си започнал може да пробваш :wink: Имаше доста интересно предаване по БТВ за Чужденците в България и впечетлението им където те самите говореха колко много им харесвало и нз си какво още.Според мен части от предаването да се поурежат и да се качат на страница ти,в metacafe, youtube и т.н с линк съответно към твоя сайт може да даде резултат :wink:
Абе с 2 думи сложна работа :)
 
Аз съм на мнение , че прекалено много хора правят сайтове за имоти . Добре е ,че има конкуренция .Добре е,че нишата е доходоносна .Добре е , че някой искат да изкарват пари онлайн .
Но все пак си мисля , че за да искаш да изкарваш пари от това , трябва да знаеш повечко за тоя бизнес . Аз може би съм последния мохикан ,който няма сайт за имоти и мога да си направя такъв . Нормално е при 1000000 сайта за имоти на доста от тях да не им върви . И в бизнеса с имотите ми се струва , че ако не влагаш в реклама онлайн и оффлайн ще е трудно да продаваш . Трябва да имаш и хора по местата където продаваш имотите .Трябва и да успееш да завържеш контакти с англичани и чужденци които могат да те промоцират и рекламират (от уста на уста ).
 
А някой може ли да препоръча добър open source скрипт за сайт за имоти?
 
Мога да кажа един , но дали е добър не мога да кажа мен лично не ме кефи в оригинал .Трябва доста да се тунингова , за да изглежда добре .
OpenRealty се казва www.open-realty.org
 
ilianskim каза:
Мога да кажа един , но дали е добър не мога да кажа мен лично не ме кефи в оригинал .Трябва доста да се тунингова , за да изглежда добре .
OpenRealty се казва www.open-realty.org

Да, знам го, ама ми изглежда малко дървен. Има ли скинове или темплейти?
 

Горе