Сайт за SEO съзтезание - има ли желаещи?

Blinky

Owner
Докато се рових из мрежата намерихтова: http://www.seoworldchampionship.com/ - сайт даващ награди в надпреварата за най-добър SEO експерт. Не са лоши наградите, но ако някой е навит и достатъчно добър в SEO-то, може да се проба.

Но май добре е като се замисля да си го прави за себе си - така е най-разумно. :lol: Но ако реши да си напомпа самочувствието - винаги може да се включи в надправатата по търсачките.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Aз се виждам в Г. на първо място по стотици пъти , но за много думи ,които са оптимизирани случайно.Казвам случайно ,защото при 100 000 индексирани страници не мога да кажа всяка за коя дума е оптимизирана :) .
 
Точно сега четох за този сайт, че е започнал през октомври и са решили да правят бърз link building на пук на митовете, че било вредно и за 6 месеца стигат до ПР6 :)
 
Да бъдем по точни 112 000 ;) доста съм под уикипедията :) и въобще тия страници не са много а са съвсем нормални за такъв сайт .
Сайта ми със снимки има към 4000+ снимки и е със 13,300 индексирани страници .
wikipedia.org 10,300,000 можеш сам да си прецениш дали съм като уикипедия .
Ако достигна това ,число на индексирани страници черпя целия форум по каса бира на калпак
 
Ако трябва да бъдем още по точни, броя който ти връща заявката в G. не е точен. Това е с цел да се спестят ресурси. Страниците в Wikipediata са далеч под този брой. До преди една година бяха 300 000, според данни от интернет, не помня точно каде го четох
 
Според мен си много в грешка с тия 300 000 индексрини страници
освен ако не говориш за бак линкс .
според мен резултатите ми изглеждат доста логични
youtube=okolo 4/5 000 000
myvideo.de okolo 900 000
vbox7 okolo 368,000


Results 1 - 10 of about 65,800 linking to www.wikipedia.org


Страниците на сайта ти може да са 10 000 но гугъл индексри всичко което излезе .Т.е. може да имаш сайт със 100 разказа , но гугъл може да индексрира 1000 страници от сайта ти.
Ако имаш желание пробвай и си отмятаи страниците които са индексирани да провериш спестил ли е гугъл ресурси ;)
Гугъл от всичко друго би спестил но не и от ресурси за показване на резултати .Вяено ,че link командата им не работи правилно ,но все пак приблизително са правилни , но чак разлика от 300 000 до 10,400,000
e e малко множко.
а и там се включват de.wiki
en.wiki
bg.wiki и още хиляда такива
 
Браво на теб ilianskim. Това са добри резултати - ама предполагам че сайтчето ти е от доста време в мрежата. А тези думички за които се оптимизираш са само в текста ти предполагам. И аз така се учудих когато видя сайтове да излизат на много странии думички, ама да не си кривя душата и на нас ни се е случвало.

Иначе Wikipediata са бая страници ама много ми се виждат 10 милиона, това са сайтовете които излизат за някоя по-голяма ниша в нета. Не ми се вярват да са толкова големи, ама не съм сигурен. Посто така си мисля.
------------------------------------------------------------------------
Penis Enlargement Pill Review
 
А да ви питам дали е добре да участваш в такива състезания? Или просто са начин да се отбие номера за да може да оптимизирате сайт за да можете да им доведете SE трафик на сайта им. Или наистина са заинтересувани да видят кой ще бъде # 1 за определен период от време с знанията си. Аз лично бих пробвал ама само за самочувствие (не казвам че и наградите не си струват) ама си е работа а за това време може да се свърши доста работа по собствените си сайтове.

Но каквото и да си говориме SEO-то, е нещо което ще бъде ценено и в бъдеще. Нищо че след време пак ще се сменят условията за позиционирането в търсачките или казано накратко - алгоритамът.

Чао за сега - И ако може развивайте и темата за Wikipedia успоредно. Интересно ми е да знам.Защото и техният тамплейт може да се ползва за някой друг .info домейн.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
според мен това си е един вид инвестиция ако накрая хванеш някое почетно място поне (защото за първите места просто нямам думи какви пари мятат някои SEO-та в тия състезания) можеш да си го ползваш като реклама на собствените си услуги като SEO друга файда от цялата работа май не виждам.. правиш контекстуален сайт плащаш домейни и хостинги за тоя дето духа.. е примерно може и рекламки да понасложиш но това е само последствие.. а и като се има предвид какъв обем сайтове стават в тия ключови думи дето са по сътезанията просто....... накратко ако имаш излишни пари и искаш да си сравниш уменията с едни от най добрите включи се в някое световно SEO състезание и се провери но иначе не мисля че е изгодно
 
мдам съгласен съм с теб BATTERY това е един начин да промотираш SEO фирмата си или услугите които предлагаш особено ако никои все още не те познава в този бранш :)

Иначе аз да добавя какво написа Мат Кътс в блога си в един коментар по темата за Search Engine Optimization състезанята: Каза че G отблизо следяли подобни събития и техниките които се изпозали в тях и НЯМАЛИ нищо против когато състезанието се провеждало за keywords които са нереални и няма търсения за тях, НО били против състезанята които се провеждат за реални думи :) Така че умнта и внимаваите къде участвате а във този подфорум има почти цялата информация за Оптимизация за Търсачки която ви е необходима за да се класирате на топ позиции в такова състезание...

Успех на тези които ще учатват :)
 
Да така е възможно да се провеждат - за думи които не се търсят, иначе ще бъгнат много ниши ако решат да почнат да го правят с много търсени думички. То по принцим компетентността се показва когато се излезе за много търсени думички - това е да си добър в SEO-то.

Може и да си без PR, но ако те има на първа страница за думичка търсена примерно над 1000 пъти на ден - това е цялата идея. А не да имаш сайт с висок PR и да си на 6 или 7 страница на търсачките. Да вярно е че е тръст, но трафика идва по друг критерии, а пък и състезанията са за позиции а не за PR.

Ако някой иска да промотне SEO фирмата си и умения - мисля си че тези състезания дават някой друг сертификат. Може да бонус към историята на фирмата за оптимизация. Е не че не можеш да си сложиш друи SEO сертификатчета, но е хубаво и да си печелил нещо някъде.

В крайна сметка си мисля че е хубаво сам са си го правиш за себе си. Search Engine Optimization може да се учи много и малко - важното е да знаеш какво правиш.
:)
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
ilianskim, не искам да споря със теб, пожелавам ти да достигнеш и ти голям брой индексирани страници. Иначе това за Wikipediata го четох във Free Sofware фондацията- сайта.

Blinki, идеата на SEO състезанията е да се види кой е най добрия, фирмата да си направи реклама, и отделно да се обсъди кой техники работят и кои не. Като цяло мисля, че всички печелят от тези състезания.
Обикновенно състезанията се провеждат за думи които няма резултати в търсенето. Така най добре може да се види.

Coolice, Иначе Mat e длъжен да говори неща който да не провокират мастерите да правят определени действия. Нещо като поповете дето само говорят за смирение и т.н :) Така че не бих го слушал за всичко. Ако някоя фирма реши да напрви състезание за дадена дума никой не може да ги спре, освен Г. да имат облаги от това и да си подобрят алгоритъма :)
 
Не споря обсъжам и изказвам своите виждания аргументи .Форума е това идва ако не се лъжа от древна гърция и там този ,който изкаже най-добри аргументи е бил избиран от публиката като най-добър философ.Ако греша къде е възникнало очаквам поправки.
Ти си чел колко са реалните страници на които има оригинална информация .
Бъди сигурен ,че гугъл е индексирал много търсения които са различни за него страници и така .Аз имам 50 000 клипа на сайта но с търсенето те могат да бъдат индексирани като 500000 страници .
 
vitohol Съгласен съм с теб бате :) Аз грам не съм му фен на Мат даже понякога му се дазня защото разправя доста простотии. Но смятам че е малко гадно да се правят състезания за реални думички защото например ти си се блъскал много за да излезеш на топ позиции в някоя ниша и изведнъж някоя SEO Firm решава да направи състезание за твоите думички и твоят саит е изместен от някакви измислени саитове... някои ползвал клоакинг, някои с безмислен текст наспамен с keywords, някокои си има 19 000 директории от различни ипта... друг наспамил форуми блогове и гестбукове със софтуер.... тук там е и някои чист white SEO саит ... Ясно е че търсачката ще си оптимизира алгоритама и ще ги разчисти но това отнема някои друг месец а докато стане си седиш без приходи от продажби :evil:

btw тула които ми прати още не съм го тествал но до довечера ще го пробвам и ще ти пратя едно менение :)

@Blinky бате за измислените думички пак се доказва кои е добър, защото за да си първи означава да се пребориш с много хардкор оптимизирани сайтове (по оптимизирани от стандартната ситуация) състезанията обикновено продължават по няколко месеца и на никои не му пука дали ще му издумка домеина... Никои не гледа на тези сайтове като на Бизнес които смятат да развиват и експлоатират още много години :) Ако го баннат значи е бил прекалено агресивен и ще го има напредвид за следващото състезание и толкова....

@ilianskim бате супер е че те индексира и за сърчовете но си имаи едно наум това го четох наскоро:
Use robots.txt to prevent crawling of search results pages or other auto-generated pages that don't add much value for users coming from search engines.
sitepronews.com/archives/2007/apr/20.html

това е от мен батенца :) Аз изчезвам засега
 
Казах че не ми се спори с цел че не искам да се правя на философ :)
Просто предпочитам действието пред философстването. Иначе аз имах предвид реални страници със текст, защото говорехме за това че Г. ти изкарва страниците за дадени думи, а търсачката изкава като реални резултати само страници които са във първичниа индекс а не страници индексирани в допълнителните резултати.
Иначе твоята гледна точка за форума ми харесва :)
Поздрави!
 
МнениеПуснато на: Пет Апр 27, 2007 8:36 pm Заглавие:
Мерси , за гледната точка на форума , хайде и аз ще действам само .Времето е пари.

Hell Yeah. :wink: Така си е бате, а тук е времето и да се направи.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 

Горе