Числата го показват, не аз... Замунда ако е имала по 150-200к посетители дневно преди години, в момента най-вероятно прави не повече от 20-30к, за дс хъбовете да не говорим. Проблема не е само в съдържанието, а и в това че хората вече не теглят нещо на компютъра за да го гледат, използват смартфони, смарт телевизори (да пак можеш да изтеглиш нещо и да си го пуснеш но повечето нямат идея) и като цяло стандарта е малко по-висок от 2005 година примерно, когато един билет за кино пак беше приблизително към 6-7 лв.Глупости, стрийминг платформите нямат достатъчно съдържание за да са реален конкурент на торентите или хъбовете. Умствено ограничените ще продължат да си гледат нетфликс и амазон прайм разбира се, но който търси определен тип съдържание а това са повечето интелигетни хора ще продължат да ползват торенти и хъбове.
Глобално има стотици активни хъбове (според публични hublist сайтове като dchublist.biz има над 266 активни/онлайн хъба 33 000 потребители и споделени файлове в размер 51 PB петабайта).
ти изобщо четещ ли какво ти пишем всички? Живота само филми ли е? В торентите има хиляди програми които няма вече откъде да ги свалиш. Да не говорим, че старите хубави РУСКИ филми ги няма никъде освен в торентите.Числата го показват, не аз... Замунда ако е имала по 150-200к посетители дневно преди години, в момента най-вероятно прави не повече от 20-30к, за дс хъбовете да не говорим. Проблема не е само в съдържанието, а и в това че хората вече не теглят нещо на компютъра за да го гледат, използват смартфони, смарт телевизори (да пак можеш да изтеглиш нещо и да си го пуснеш но повечето нямат идея) и като цяло стандарта е малко по-висок от 2005 година примерно, когато един билет за кино пак беше приблизително към 6-7 лв.
В момента ако някой е голям ентусиаст и държи на пиратството може да захване новите технологии - dApps, блокчейн, разни p2p бази данни, магнитните линкове и да завъртни нещо много интересно и децентрализирано.
Стига да са синхронизирани, че на доста сериали се дънят якосамо да добавя, че предпочитам филмите да ги гледам с български субтитри или превод, а това в онлайн стриминг платформите е почти невъзможно или е с машинен превод. Друго си е да очакваш преводите от subsunacs.net и да гледаш на спокойствие.
И като си загуби сървъра го стъпваш пак плекса... не ми обяснявай на мен как се гледа на смарт телевизор или телефон.@Amigo0o отвори plex.tv и много неща ще ти се изяснят. Това е много яка платформа за домашно/частно кино; Гледаш на смарт телевизор, телефон или компютър. Може с пари, може и безплатно, може и с хитруванеАз съм се кооперирал с приятели и всеки има достъп до хиляди филми и сериали свалени през годините, имаме и екстри за търсене в торент сайтове и сваляне на нашия сървър.
младите? Кои са тея млади дето втория майчин език им е английския??? Я пак???? Ти изглежда живееш в някоя друга вселена.... младите незнаят Български език , ти ми говориш за английски. Такова неуко и неграмотно поколение расте в момента, че се чудя ако не е изкуствения интелект как биха оцеляли в живота си. Колкото до руските филми когато аз учех руски език в средното си образование го учех с кеф. Говоря свободно руски език и се гордея с това! Това е бъдещето защото западния свят замира с всеки изминат ден.И като си загуби сървъра го стъпваш пак плекса... не ми обяснявай на мен как се гледа на смарт телевизор или телефон.
@MegaKaloyan май ти не четеш като казах, че младите втория майчин език им е английски и не им дреме как гледат филма с английски, български или без субтитри, както ти примерно можеш да гледаш руските филми.
точно за това говорех до сега. Да не забравяме , че преди да се появят торентите 2004 година имаше фрий сървъри в БГпиринга , free.data.bg , free.evro.net , free.bol.bg и още куп известни и локални сървъри към кабелните доставчици. Когато ги подгониха за незаконен контент , тогава торентите тръгнаха и тръгнаха от един квартален доставчик в Дружба 2 в София ( говорим за българските торент сайтове ). Аренабг след акцията на Явор Колев срещу Илиан 2006 година промениха концепцията и направиха торент сайта ( допреди това си беше сървъри с контент ). На Аренабг най доброто нещо му беше изключително добре подредения каталог. Като гледам обаче , че са му променени неймсървърите в тези на ФБР , значи надежда за връщане на сайта там няма Name Server: NS1.SEIZEDSERVERS.COMДа, аз също не обичам пиратските сайтове и не ги ползвам торентите, но, има едно голямо НО, което ще пребори всякакъв вид пиратство. И то не е да се промие мозъка на тия дето не дава никакви пари за нищо, а просто платеното да пребори безплатното.
Последно като съм теглил е било от нужда, не защото не искам да си платя, а просто защото това, което ми трябваше го няма. Другата причина е, че съдържанието, което искам не е достъпно за моя пазар. Та, колкото са виновни хората, които теглят безплатно, толкова и платформите, които са казали "майната му на този малък пазар, не ни грее", и реално нетфликс, амазон и подобни платформи не си труда да правят каквито и да е адаптации за такъв "малък" пазар. Добре де, щом не те интересува, защо гониш тези, които свалят безплатно. Нещо малко ми е объркано в главата. Странна работа. Честно.
За това, смятам, че ако въпросните платформи предоставят напълно свободно и достъпно своето съдържание, и абсолютно адаптирано (да има дори аудио за децата), то тогава сайтове като тези торенти биха били магнит само за някакви наистина социално слаби хора.
В този ред на мисли, в момента лидер като платформа, адаптираща се със съдържанието си към всеки пазар е HBO. За това и си плащам там. Плащам и от време на време за Netflix, но поради кривите неща, които гледам последно време там, го срязах, а жената е абонирана за друга (на Viber) - със азиатско кино. Та, не е въпроса в плащането и в това какво получаваш за него. От моя гледна точка, другите, които са закърмени със Заминдата, за тях вече не знам.