Продава се: Система за Коли под наем (Wordpress)

Статус
Not open for further replies.

alexcho0o

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Наскоро ми се наложи да направя сайт за клиент свързан с отдаване на коли под наем, но клиента така и в последствие не се появи за да му предам сайта и да се изплати за услугата.
Та по сайта е сложена тема Motors която отговаря до някаква степен на сайт за коли под наем, но към него са добавени доста допълнения които в 90% от случаите се изискваше къстъм намеса за да работят коректно.
Допълнения които са направени:
- Добавена е допълнителна такса Депозит която може да посочвате да е различна за всеки един автомобил, таксата се вижда при разглеждане на автомобила и се добавя коректно при плащане онлайн.
- Добавен е минимален срок за наемане на автомобил, всеки може да посочва минималния срок в дни за наемането на автомобил.
- Цени за наемане, добавен е модул който се наложи много къстъм намеса за да работи. Всеки автомобил може да се посочва различна цена за период от 2-3 дни 3-5 дни и т.н. (примерни дни) както и може да се посочва цената за силен, слаб сезон от-до дата.

- По желание на клиента бе добавен и модул едното място за взимане или отдавне на автомобила задължително да е София, но това може лесно да бъде премахнато.

Демо ще дам на всеки който прояви интерес на Лично съобщение.

Цената е по договаряне.
 
Ето и повечето опции които са включени в самата тема и съм ги активирал като нужни:
- Може да се извършва плащане на момента (чрез кредитна/дебитна карта) като цената при плащане на момента и плащане при вчимане на автомобила от посоченото място може да бъде различна (фиксирана сума или % отстъпка). (тук е нужно закупуването на модул за борика от клиента ако иска разплащане с карти)
- Добавяне на допълнения към автомобила (бебешко столче, багажник за таван, ски багажник и др., може да се добавят всякакви щуротии от клиента)
- Екстри на автомобила и допълнително описание.
- Системата работи с WooCommerce и на тези които са боравили с нея няма да им е никак трудно да свикнат.

Това са някои от основните функции на сайта които мисля че са нужни.
 
Последно редактирано:
Има нови корекции по системата:
- Часовника вече е разделен на по 15 минути (до сега беше на кръгал час)
- Добавена е допълнителна галерия към автомобила (до сега можеше да се задава само заглавна снимка)
- Премахнат е кеша на темата понеже много бъркаше системата
- Добавена е такса извън работно време (между 20:00 и 08:00 начислява допълнителна такса която си посочим ние)
- Добавена е такса и автомобила ако се връща в друг град (съответно ако автомобила се връща в русе се начислява такса която сме задали предварително, да кажем 40 евро), таксата се добавя при добавяне на място за взимане или отдаване на автомобил
- Добавени са филтри по които да сортираме автомобилите, Клас (Икономичен и т.н.), Брой места (2,4,5,7), Гориво (Бензин, Дизел, Алтернативно)
 
Искам да кажа, също явно съм пропуснал, сайта има вариант за многоезичност чрез WPML просто не е акривирана понеже няма кой да се заеме с превод, но бъдещия купувач може спокойно да пусне сайта на колкото си иска езика, единственото което трябва да се направи е да се активира модула и да се преведе сайта (след активиране на модула автоматично в навигацията ще излезе избор на език).
 
Цената на системата + хостинг за период от една година е 1 000 лева. (+ договаряне за сериозни клиенти)
 
Нова цена 900 лева и към системата могат да се добавят още нвща стига да желаете.
 
Цената преминава по договаряне, всеки който желае да се сдобие с такъв сайт или системата може да ми пише и съм сигурен, че ще се договорим нещо
 
Добавени са:
- Цени за предплатено гориво спрямо класа на автомобила (икономичен, suv, луксозен...)
- Филтри при страницата за резервация на автомобил разделени по (брой места, скоростна кутия, вид гориво и клас)
- Освен цена на ден е сложена възможност за екстрите да са и фиксирани цените
- Изкарани са цените на екстрите срещу всяка екстра
- Пътуване в чужбина: в свободен текст да може да напише клиента до кои държави ще пътува (на доброволен принцип от клиента) и да има бутон да избира броя на тези държави като първата държава е с такса 50 евро, всяка следваща е 25 евро, но не повече от 150 евро общо
- Добавена е страница с всички автомобили
- При плащане на момента ще има възможност за цялостно и частично плащане
 
Предполагам, че бих могъл да ти допълня системата с някои опции за позициониране, наблюдение и споделяне на автомобила.
Знам, че "споделяне" звучи все още доста неразбираемо за повечето потребители затова ще дам съвсем прост пример за базова функционалност.
Представете си, че на ползвателя се налага да освободи автомобила по спешност на летище. Как си представяте предаването му?
Ако ти е интересно пиши. Не го правя с комерсиална цел.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе