Слаб или без сигнал Samsung Android

cremabox

Active Member
Здравейте. Намерих в Малта един Samsung galaxy y (S5360)
Като се върнах в БГ му сложих глобулска карта и кво да видя - сигнала ту идва ту заминава. През повечето от времето няма сигнал.
Инсталирах му стоковата версия който е от глобул с бг меню и пак е така.
После пробвах да сменя на GSM only или тъй наречения 2G режим и пак не стана.
Отидох във всички сервизи и от всякаде различни неща ми казаха и съответно не им се доверих.
Единия ми вика от антенката ще е дай да я сменим - Е хубаво как е ползвам в малта тогава. ( Намерих го в автобус така, че не вярвам да го носят със себе си ако губи сигнал - със сим карта на Малта беше ( няма как да е американски телефона)
Другия ми вика може да е от америка и да не съвместим с нашите мрежи и да лови ниски честоти и затова да хваща от време на време глобулски сигнал.
Няма как проверих в нета дали има вариант на този телефон предназначен само за Сащ - няма
Някой колега ако е имал такъв проблем да помогне ще съм му благодарен.
 

ktomov

Premium
Колкото и да си ми неприятен и да не искам да ти отговарям в темите, ще го направя, защото може да е полезно за други потребители.

Най-вероятно е от radio версията. Това е набор от файлове, специфични за определен регион - съществува при HTC като radio и Sony, но там е под различно название мисля го наричаха Modem. За всеки телефон има различни версии, които често идват с ром ъпдейта (ако има такъв), но не е задължително.

Също така има и RIL, за което ме мързи да превеждам, разбира се от цитата

[RIL] Radio Interface Libraries thread: RIL is a library that acts as a bridge between your device's phone functions and the radio firmware in your device's communications chip (radio). Matching radio and RIL is always a good combination when you think of signal stability and battery consumption. That is why you should flash a matching RIL when you flash a new radio.

За такива проблеми търси някой специализиран сайт, защото малцина тук са се сблъсквали с подобни проблеми. Та в случая, гледаш разделите ей тук http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1469
след това четеш в темите тук http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1470 и най-вече тук http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1974338 и те така ;)
 

Горе