Слънцето с ореол

blackout8

Well-Known Member
От половин час гледам как слънцето във Варна е с ореол, не знам как се е получил това явление - от централната част на града се вижда как описва окръжност

Снимката е на един познат:

slunce oreol.jpg
 
От: Слънцето с ореол

Тихо да не чуят от Бунак ТВ, че веднага ще изкочат с новина - Във Варна слънце с ореол, а в София изчезна - идва края на света или просто ще вали :D
 
От: Слънцето с ореол

Ето малко повече инфо за причината, която разбира се няма да е от естествен път - цък
 
От: Слънцето с ореол

Пръскат здраво господата, а нещастниците под небето дишат с пълни дробове и се радват на феномени.
Дори на снимките на "дъгата" се виждат самолетите. Дано да останем здрави колкото може по-дълго.
 
От: Слънцето с ореол

Навсякъде си пръскат
chem01.jpg
 
От: Слънцето с ореол

Мдааа, това е напълно естествено явление, което е наблюдавано и се знае за него от много отдавна, но като четох коментарите по разните сайтове оставам с убеждението, че незнаещите отново развяват някакви конспирации за разни химични вещества, пръскани от самолети. Това не е вярно, в този случай това явление е чисто атмосферно и се нарича Хало, както и е казано в по-преден коментар. Между другото това явление може да го гледате и вечерно време, около пълнолунието, когато няма облаци. Но питам Ви - колко хора си вдигат главата да гледат небето, Слънцето, Луната, звездите?
За информация малко: Кръглото хало, или 22-градусово хало, се формира, когато светлината се отрази от облак с ледени кристали и от течна вода във въздуха, например дъждовни капки, поставена срещуположно на облака. Освен това нормално е това явление да се наблюдава по-рядко около Слънцето, защото не гледаме често към него, защото е вредно за очите, а понякога тези явления са с продължителност само няколко минутки, поради динамичността на атмосферата.
 
От: Слънцето с ореол

И във Враца наблюдават почти същото само дето от три дни не могат да видят слънцето а само ореолът му :)
 
От: Слънцето с ореол

Офтопик: сетих се как хората от Припят, когато станала аварията в Чернобил, излязли навън и по покривите на сградите да наблюдават частиците с различен цвят над реактора.
 

Горе