Благодаря за отговораби трябвало да се повиши но не може да се каже с колко
но си пренеси съдържанието на събдомейна към основния домейн и направи редиректа да ходи точно от старите урлта към новото място на статиите
пп Ще мине време докато ги захапе статиите на новото място така че ще има кризисен период с по малко трафик към статиите от събдомейна след редиректа да си знаеш
Ако новият адрес е активен може ги промениш без изчакване.А след като преместя сайта от старадрес.com на новадрес.com и имам линкове към стария адрес (в случая само един - този в Предприемач), в кой момент да редактирам линковете така, че да сочат към новия адрес?
Да го направя ли веднага или да изчакам 2-3 седмици, заради Google?
Много добра идея.Искам и аз да препоръчам нещо по темата:
Ако сайтът е същият (абсолютно същият CMS, просто преместен на друг хост/домейн) и той е на PHP, може да опитате с нещо такова:
Нещо такова слагате в .htaccess
Код:RewriteEngine On RewriteRule ^.*$ rewrite.php
То обвързва заявките към произволни файлове с файл rewrite.php
А в rewrite.php слагате този код:
Това ще замени FQDN (комбинацията от хост и домейн) с нови такива, останалата част от адреса ще бъде копирана от старата заявка.PHP:<? header("HTTP/1.0 301 Moved Permanently"); header("Location: http://новият_хост.новият_домейн.тлд".$_SERVER["REQUEST_URI"]); ?>
По този начин когато някой заяви дадена страница от сайта Ви, ще бъде пренасочен към същата страница, но на друг хост/домейн. Ако съм разбрал правилно, търсачките ще видят код 301 и би трябвало да обновят адреса на страниците в записите си.
Забележка: това върши работа само за GET заявки, т.е. пренасочване на линкове от други сайтове. То не върши работа за форми, в които обикновено се използва метода POST.
Пари имаш ли?Здравейте,
имаме проблем с редиректи заради транслитерация на WP с "cyr to lat". Счупени са 5000 URL-и приблизително от 25 000 продукта.
За да се оправи положението трябва да се фиксират всички 404 и чак след това да се оправят редиректите.
От поддръжката на този плъгин казват, че плъгина не може да прочете "Ъ" и му слага ' та се чупи цялата операция по URL-a.
Ако някой има идея как да се оправи .... добре дошъл е!
Според мен фиксирането може да стане с някакъв regex request rewrite на ниво web server. Може би дори адресите могат да се оправят с него.Здравейте,
имаме проблем с редиректи заради транслитерация на WP с "cyr to lat". Счупени са 5000 URL-и приблизително от 25 000 продукта.
За да се оправи положението трябва да се фиксират всички 404 и чак след това да се оправят редиректите.
От поддръжката на този плъгин казват, че плъгина не може да прочете "Ъ" и му слага ' та се чупи цялата операция по URL-a.
Ако някой има идея как да се оправи .... добре дошъл е!
if ($request_uri ~ ^(/.*)[?](.*)$) {
return 301 $1%3f$2;
}