Софтуер за анимирани гифове

koksi

Member
Здравейте,


Някой дали може да ми даде идея от къде да си намеря GIF едитор, който масово да поставя watermark БЕЗ ДА СПИРА АНИМАЦИЯТА. До момента едитвам всичко с фотошош, но ми се иска някак си да автоматизирам нещата. Нямам проблем да си го купя, приемам и безплатни версии също :)
 
От: Софтуер за анимирани гифове

Ако не намериш нищо може да правиш така. Намери си някакъв GIF софтуер или онлайн tool и после ги минавай през нещо от сорта на това.
 
От: Софтуер за анимирани гифове

Не съм пробвал на гифанимация ама не става ли с action на photoshop?
Не вярвам онлайн да е по-бързо:)

[video=youtube;I3nu5o09wI0]https://www.youtube.com/watch?v=I3nu5o09wI0[/video]
 
От: Софтуер за анимирани гифове

Няма да стане, защото повечето gif-ве се правят от клипове не от картинки, както беше едно време. Не знам той как ги прави. Теглиш клипa и режеш само частта която ти трябва. След това конвертираш от .avi, .mpg, .mov, .wmv или там каквото е към .gif формат с някой софтуер или онлайн tool. После отиваш на сайта, който дадох по-горе и си слагаш watermark-а. :) Може и да му сложи watermark от самия софтуер за обработка, с който реже клиповете и да ги конвертира направо със watermark-а.
 
От: Софтуер за анимирани гифове

AVS и Camtasiq могат да слагат watermark при продукцията. Аз обичам да ги изрязвам с Camtasia. За хората, които искат да вадят директно гифове от тубата или от каквото и да е на екрана, LICEcap е софт, който записва от екрана директно в GIF.
 
От: Софтуер за анимирани гифове

Даниел, благодаря и на теб! Страхотен отговор!
 
От: Софтуер за анимирани гифове

watermark ws за сега върши идеална работа :)
@Даниел Маринов, имаш ли идея как да вдигна резолюцията на LICEcap - максимума е 1580 x 800, а моето скромно лаптопче е с 4к екран... :)

Moже и да дадеш suggestion за някой друг софт дето прави същото, много ще съм благодарен!
 
От: Софтуер за анимирани гифове

Ох, братле, не знам, наистина. С гифчетата имам много малко опит, утре ще помисля малко по въпроса, че нещо ми е махмурляво още и ще пиша пак тук.
 
От: Софтуер за анимирани гифове

Photoshop отваря всяка гиф анимация като поредица от кадри правиш един нов слой най-отгоре с водния знак, автоматизираш процеса и си готов с 1000-ди гифове в минута.
 

Горе