1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Спам в секцията "нови профилни постове".

Дискусията в 'За Форума - Webmaster Community' стартирана от Leverage, Февру 7, 2018.

?

Има ли смисъл да съществува подобна секция, която генерира само спам?

Poll closed Събота в 12:09 AM.
 1. Да, полезна е.

  4 глас(ове)
  40.0%
 2. Не, чао на спамърите.

  3 глас(ове)
  30.0%
 3. Не ми пречи.

  3 глас(ове)
  30.0%
 1. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,488
  Харесвания:
  1,421
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Спам е много широко понятие. Но за мен лично, да влезеш, да не си активен никъде и в един момент през ден или по-кратко време да пишеш съобщения или да пускаш линкове, към някой или на стената си, без ясна представа какво точно искаш да постигнеш,освен да стигне това до макс хора си е меко казано спам. Ботовете не ги броим, но и много потребители плескат по един линк и изчезват. Нито какво е, нищо защо е там, най-много да напишат "Вижте най-яките ...." и жив линк. Е как да не го причислим към спама това. :)

  Аз много успял жив пример за спам и много напред. Спамът е еднократен вид "маркетинг", който в повечето случаи е свързан с не до чак големи ресурси (ако ще си истински играч), време и честно казано минимални резултати. Но щом носи някакви, явно има смисъл. Както се вика щом още го има, значи има смисъл от него. Но това не прави работата на тия, които се борят с него по-лесна. ;)
   
 2. Leverage

  Leverage Active Member

  Рег.:
  Юли 3, 2015
  Съобщения:
  368
  Харесвания:
  78
  Точки:
  28
  Съобразих се с това, че @Blinky намекна за активизация на спамърите, когато се коментира за тях и не писах в темата. Донякъде си прав и те разбирам какво искаш да кажеш, но при публикуването на темата ми, във въпросната секция беше пълно с линкове към сайтове само с реклами. Нищо градивно. Предполагам никой, дори админите не биха имали против както писах и по-горе да има линкове, но маскиран с някакво описание към услуга, полезна информация. Така ако всеки си "наплеска" линковете....
   
 3. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,488
  Харесвания:
  1,421
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Факт е, че секцията може да бъде мега полезна, както са статусите на, на пример, на вашите приятели, споделящи някакъв ти преживяване или кофти опит с нещо, или някаква емоция, спомен и дори полезна информация. Но за жалост, в един форум, който хората са предимно за да намират информация и да пишат такава, рядко остава дума за клюкарската част. А вече за другите е ясно, идват плескат линка и да ги баннат все тази, явно толкова им и пука. Но във фейса ще позагубят туй онуй. :) Тук са зад ник и дори не са си направили, поне някои, труда да прочетат правилата, какво се води спам, как се води нормален "живот" тук и т.н.
   
 4. callpchelp

  callpchelp Member

  Рег.:
  Юни 30, 2016
  Съобщения:
  53
  Харесвания:
  11
  Точки:
  8
  О от към злоба, преид няколко години със стария ми профил, преди да го затрия, братко споделих идея, намерих начин да изкарам някой лев, ниша в която да се развия за СРЕДЕн пазар, не исках много. Майко, като ме награбиха, то беше чудо и приказ... Никой в тая държава, НЕ САМО във форума, не ти дава да си покажеш носа от дома си ( ако имаш такъв де ). При нас е брат брата убива, само той да е добре. Никой няма право да преминава законите, само той, друг направило го, трябва да бъде унищожен....

  @Blinky то и аз съм в числото на спамърите май :D :D :D Още си чакам с групите, ама май ще трябва да поспамя малко ( не говоря за линкове, на всяка тема ще туря мерудия просто :D :D :D )

  П.П. Нещо много малко, ама мноооого малко реално кативни потребители има. Какво се случва с форума не си го обяснявам. Не включвам СПАМ активността, а истинската. Преди години, като имах стария профил, тук беше лудница. Пиле не можеше да прехвръкне без да бъде напсувано, че е хвръкнало, сега братко празно :Х :(
   
  Последно редактирано: Февру 13, 2018
 5. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,488
  Харесвания:
  1,421
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Защо да си спамър? Ако са някакви линкове тематични и прочие, защо. Мисля, че не падаш в тази категория, а и вярвам, че знаеш къде е границата. ;)
   
  callpchelp харесва това.
 6. callpchelp

  callpchelp Member

  Рег.:
  Юни 30, 2016
  Съобщения:
  53
  Харесвания:
  11
  Точки:
  8
  Линкове никъде май не съм пускал, освен тези в подписа ми :)
   
 7. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,488
  Харесвания:
  1,421
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Аа, тези са ОК. Така де, да са читави линкове...не към торенти, порно, гемблинк шит и така натам. :) То и в профилните не е лошо да пуснеш линк, но да кажеш с какво е полезен, да е полезен, да има смисъл да е там, както правиш във фейса - пускаш линк и казваш, че този тул, примерно, ти е спестил еди колко си време при еди какви си действия. Или да дадеш някой линк към тема някъде в някой блог, който засяга нещо интересно - нови ъпдейти от търсачкта Google, и такива. Плеснеш линк и той е някакъв шит и не се знае защо е там....абе лесно се различава спама. :) Той си смърди.
   

Сподели страницата