Стабилизатор за компютър?

monefff

Well-Known Member
Понеже на моята приятелка "тока" и пада/примига за малко през 10-20 минути.. и постоянно и се изключва компютъра.. Някой може ли да ми препоръча някакъв уред с който може да се сложи в контакта примерно и да не се случва това?
Тоест да не исе изключва компютъра ?

Чух нещо за някакъв стабилизатор на ток, ама нищо не разбирам от тая работа..
И какви парички са тези уреди ?
И колк време ще издържат без ток? да кажем?
 
От: Стабилизатор за компютър?

Трябва ти елементарен UPS, примерно на APC.
Преди време бях виждал разклонителни кутии с филтри от пренапрежение и дори имаха бушон, ама те не те спасяват от падове на напрежение
 
От: Стабилизатор за компютър?

Това не е нормално :oops: (ако въобще е вярно...така както го описваш?)
Проблема трябва да се реши - а не да се замазва :wink:
 
От: Стабилизатор за компютър?

Понеже на моята приятелка "тока" и пада/примига за малко през 10-20 минути.. и постоянно и се изключва компютъра..
Купи й лаптоп и проблемът ще се реши.
 
От: Стабилизатор за компютър?

Ако захранването (power supply unit) на компютъра е от качествените е малко вероятно да се рестартира при прекъсване на захранването за части от секундата.

Качественото захранване работи нормално при напрежение от 100 до 240 волта. Тоест дори и да има пад на напрежение заради претоварване (напрежението да падне, но без да прекъсва съвсем), компютърът ще работи нормално. Също така има и монитори, които работят при такъв диапазон.

Разбира се е добре да има и UPS, ако прекъсването е повече от части от секундата.

Аз като си купувам захранване и монитор гледам да работи при напрежение между 100 и 240 волта нормално. Ако работи само при 200-240 волта - не купувам.
 
От: Стабилизатор за компютър?

Първо трябва да се обадиш в енергото - ако проблема е преди електромера, те ще си го оправят. Ако е след електромера, можеш да се спазариш с техниците на частно да ти го оправят. Ако те не се навият на допълнителен доход, било в работно, било в неработно време, трябва да си потърсиш други електротехници.
 
От: Стабилизатор за компютър?

Качествено захранваме му е майката, да. Юпс също е екстра, която ще те пази не само да не те ИЗПРАВЯ тока :) ами и ще разведеш с чез за около 5-10 минути, като краткотрайната раздяла ще е особено полезна, защото ще можеш да си довършиш спокойно храненето в нета по техен адрес :wink:
Ако взимаш юпс, да апц е горе-долу най-добрият вариант около 600va, повече не ти трябва за една щайга. Има и евтини турски марки за по около 70-100лв ама ги пиши бегали след не повече от 1-2 години, ако изобщо им изкарат батериите, които всъщност са по-скъпи от самите юпс-и
 
От: Стабилизатор за компютър?

Лаптопа не решава проблема с ток 40Hz примерно. Както и не решава проблем с токов удар и ниско напрежение.
Качествено захранване също. Едно такова може до 2-3 секунди да държи компютъра.
Онова за 70 лева ми се струва съмнително.
APC са лидери в производството на токопредпазваща електроника.
Аз имам ей това (или подобен модел) http://www.senetic.bg/product/BE400-IT
има 4 контакта само за токозащита (изправяне на ток и токозащита)
още 4 със токозащита + батерия
Т.е. батерията е вързана само към 4 контакта. Всичките имат токозащити. Интернет кабела ми минава от там. Има функция за защита на ЛАН кабел (я гръм я напрежения), както и BNC
Батерията държи половин час с вързан компютър, монитор, ел часовник, рутер и суич.

Имам и един разклонител на APC http://www.jmt.bg/разклонители-защи...-protection-230v-germany-pf8vnt3-gr-pID=9433/ :) за останалата техника (лаптопи, принтери, 5.1, зарядни, външни дискове, настолни лампи и т.н.)
От 2008ма до сега, ядове съм нямал.
Вече над
 
От: Стабилизатор за компютър?

Какъв е проблема на 40-те херца? На лаптопа му е все едно дали му даваш напрежение с честота 40, 50 или 60 херца. И постоянно напрежение да му дадеш - пак ще работи. Въпреки, че не е обявено в спецификацията на зарядното му.
 
От: Стабилизатор за компютър?

Да ще работи. И при 20Hz пак ще работи. Не е там въпроса.
Имам един ел. часовник Phillips който не е точен. Проблема се оказа точно в напрежението. Часовника мери честотата на тока за да отразява времето. При условие че не е постоянна, и с трайни отклонения и часовника постоянно не е верен. Като го сложа на UPS-a няма ядове.
 
От: Стабилизатор за компютър?

При тази ниска цена на кварцовите резонатори е направо безумие да се прави часовник, който разчита на това, че честотата на напрежението е постоянна.
 

Горе