Стандартна комисионна при ДШ?

webstil

Well-Known Member
Здравейте, колеги,

От известно време предлагам мои стоки на склад да се продават на принципа на ДШ, отделно си ги продавам в мой онлайн магазин, но за да се движат по-бързо, предоставям на колеги възможността да продават също моите стоки. Действам на територията на България и вече имам няколко по-сериозни дропшипъра, но искам да се опитам да увелича броят им, както и да запазя вече наличните, затова и отварям тази тема. Искам да разбера от хора, които се занимават с ДШ, какви са стандартните комисионни според тях, на каква база ги определят - отстъпка от цените в сайта на търговеца (примерно 15-20%) или имат фиксирана цена за всеки продукт и вече всеки дропшипър си решава каква горница да му сложи? Кое е добра комисионна и кое би ги накарало да се хванат сериозно да продават мои стоки?

Опитвам се да измисля наистина добри цени, така че моите дропшипинг партньори да могат да печелят повече и инвестират в реклама, същевременно разбира се и аз да печеля достатъчно.

П.П. Трябва да се вземат под внимание спецификите на БГ пазара и най-вече това, че повечето партньори действат без фирми, реално не получавам документи за разход за комисионните, които изплащам, логично това ми вдига данъците и формулата за перфектната цена става една идея по-сложна, при неправилни сметки - накрая може и на загуба да съм, а дропшипинг партньорите да са на печалба.
 
Здравей,

най-класическия дропшип, даваш 20-30% отстъпка на дропшипърите от цената в твоя магазин, а те вече да си слагат надценка, колкото искат. Важно е, плащането да не е под формата на комисион, защото това вече не е дропшип, а се доближава до афишиейт програма. Най-добрия вариант е, да ти внасят депизит, примерно 500 лв. И поръчват до изчерпване на тази сума. Аз работя на този принцип. Внасям предварително пари, получавам си 20% отстъпка от цените в сайта на дропшипъра. При поръчка си подготвям товарителница и я изпращам. Те пращат продукта, но аз си прибирам наложения платеж, а те си удържат от депозита сумата на продукта. Като намалеят парите, пращам нови и така.

Дано съм ти бил полезен.
Поздрави.
 

Горе