Старата, неактуална миниатюра продължава да е активна

vindegosh

New Member
Тук съм човек от малък бизнес; правя всичко сам.

Имам сезонна публикация, която актуализирам и публикувам два пъти годишно. Имам и канонична страница със същото съдържание, но намирам за най-добре да публикувам материала като публикация в блог.

Можете да си представите - използвах плъгини за клониране и „създаване на нова чернова“ и вероятно дори го изрязах и поставих обратно в началото, общо повече от 20 пъти. Така че има стар код вътре и е решено да използва определена стара снимка като миниатюра за социални медии и други споделяния. Не е само Facebook/Meta; тествах и BlueSky и това се случва, ако поставя URL адреса в имейл.

Снимката дори не е в публикацията вече. Посочих нова представена снимка, преработих публикацията в дебъгера на Facebook, само за да адресирам FB, но няма промяна. Търсих HTML и снимката не е там.

Трябва да оставя снимката в медийния си файл, тъй като я използвам за други публикации.

Освен създаването на нова версия с „чист“ текст и нововмъкнати снимки, какво мога да направя? Трябва да има някъде метаданни, които правят това? Или начин да се изтрие само миниатюрата?

Горе