Старт в бизнес за изработка на визитки

Wellco

Active Member
Привет,
Какви са ви впечетленията от онлайн магазините за изработка на визитки и печат. Има ли търсене, силно конкурентна ли е нишата според вас? Разбира се няма да се изработят и печатат само визитки, а и други рекламни материали…

Благодаря!
 
Според мен нишата с печатниците е изключително силно конкурентна (нямам нищо общо с този бизнес, коментирам като клиент). Общо-взето големите клиенти с големи тиражи не избират случайни фирми и винаги цената е изключително важна, независимо какво качество предлагаш. Тоест ако ти печаташ 1000 визитки за 60лв, а някъде са 45 нямаш много големи шансове да вземеш поръчка. Аз бих се насочил към печат на по-нестандартни неща, а не на рекламни материали.
 
Първоначалната идея беше принт на по-нестандартни неща в полза на малки, средни и големите търговци. Досега не се е практикувала в българия, но в по-развитите държави виждам, че са почнали да го практикуват. Сигурен съм, че ще има интерес към тези нестандартни неща, но не знам дали точно сега е времето. Нали знаете, че нещата в България се случват малко по-късно в сравнение с другите държави. И както казах, ако се стигне до някакъв фаул с тези нестандартни принтове, да може да се занимавам с традиционните рекламни материали.
 
Силно конкурентна е, но е и никак малка. Аз ползвам такива услуги и много около мен също. То навсякъде не е никак малка конкуренцията. За жалост няма как иначе. ;) Разбира се, винаги може да предложиш и нещо уникално. Много хора около мен малко издишат с поръчката на визитки от малко по-нестандартна хартия. Също така с визитките искат да си направят, нещо като комплект - чаша, флашка и химикалка. Тефтерите, папките и други "изоставащи" офис материали вече не са много на мода.
 
Привет,
Какви са ви впечетленията от онлайн магазините за изработка на визитки и печат.
Здравей,
в България не съм впечатлен много от тази услуга но може би happyprinting.bg. е това, което се доближава до моите очаквания. По начало happyprinting е франчайз. Има темплейти, сам си правиш дизайн а те изпринтват. Сайта е бавен и дразни но върши работа. Не предлагат чаши, което много ме учуди понеже машините са евтини. Нишата според, мен е конкурентна но не много качествена, като това ще ти даде възможност пробиеш с добра услуга и реклама. Изцяло трябва да е насочено към В2В услуга. Влизам, правя си визитки, химикали, календари и стикери до торбички, работно облекло и онлайн маркетинг, само с няколко клика и всичко, което ми трябва за бизнеса. Един от сайтовете с които съм работил и останах много доволен e vistaprint.co.uk. в Англия, който също е франчайз но искам да ти дам идея, как трябва да е бизнес насочена самата услуга. Не е задължително всичко да правиш сам, намери си партньори. Един може да прави чаши за теб, друг да шие дрехи а трети да принти торбички с лого за клиентите ти. А ти сам по себе си може да се съсредоточиш към принтене на визитки, флаери и други рекламни неща. Важно е да могат да се предложат тези всички неща онлайн в твоя сайт и аз като клиент да си напазарувам добре, всичко което ми е необходимо за моя бизнес, без 2 часа уговорки по телефони или идване на място (все пак таргета ще е национален). Друго, което също е важно и забравих да спомена, ако клиента си прави рекламни материали по темплейт или собствен дизайн то това да може да му стои, като история в "мои поръчки" например, това ще улесни повторна поръчка на същите неща а не пак да си играеш да го правиш от темплейт или по твой дизайн, опитвайки се да го напаснеш с предния път :) Надявам се да съм бил полезен.
 
Благодаря ви! Получих отговор на въпрсите си. Всичко, което писахте ще ги имам в предвид. Нека да има повече хора като вас в този форум :)
 
1во 1000бр визитки за 40-50лв са илюзия, това са 'печатници' с един Xerox DC лазерен принтер. Качеството не коментирам.
HP Indigo и подобни са съвсем друга бира. Аз подобни количества на 400гр и с фотореалистично качество печатам за около 100лв.
Като човек с доста опит никога не избирам печатницата по някакъв 'продукт' а по технологичното оборудване, с което разполага.
Печатът на рекламни материали са от най-нежеланите поръчки, освен ако не е някой каталог с приличен тираж. Интересните поръчки са печатът на опаковки за големи производители.
Лично мое мнение: оригинални и красиви визитки - по-добре на сито.
 
Тръгваш по моите стъпки ... и аз започнах маркетинг бизнес преди 4 години и също предлагах само печат на визитки, флаери и т.н.
Истинските пари започнаха да идват когато започнах да предлагам сито печат на тениски, запалки, химикали и отдаване под наем и настройка на големи рекламни видео стени.

Сега като начинаещ не е оферта да инвестираш 10 000+ евро в скъпи принтери които нямат избиване .. по-добре инвестирай в 2 - 3 различни ситопечат преси и ще си дадеш много силен старт в този бизнес защото разходите на нищожни но печалбата е сериозна.

Давам ти пример разходите за една рекламна тениска са ми 0,70 евро за тениска, 0,20 евро мастило, 0,2 евро за опаковка.

Малки тиражи до 1000 тениски цената е 10 евро на брой.
Големи тиражи от 1000 до 5000 тениски цената е 7 евро на брой.

Когато се изхитриш ще можеш и сам да си създаваш сито според проекта било то запалка или химикал.
 

Горе