Старт на affiliate сайт

Re: От: Старт на affiliate сайт

Вече окончателно избрах темата за която ще е сайта. Тези дни ще поръчам домейн и хост. Реших сайта да бъде информационен и ще използвам Wordpress. Affiliate програмата най-вероятно ще е Market Health. Имам обаче едно запитване. Първо трябва да направя сайт и след това да се включа в програмата, или първо трябва да се включа в програмата и след това да направя сайта ?

Видях, че преди това спомена, че си с адблокър, та реших да ти спомена, че се въртят банери на готин хостин и аф. програма също с добра конверсия. ;)
 
От: Re: От: Старт на affiliate сайт

Здравейте, от доста време съм регистрирана във форума и следя темите, които ме интересуват, но това е първият ми въпрос. Предварително се извинявам ако ще се стори малко глупав и предварително благодаря за отговора. Обмислям ниша за афилиейт сайт и видях няколко програми за различни ... голф продукти. Аз съм работила в сферата на туризма, а и в България има много голф игрища и като цяло ми хрумна идеята, че може да се направи информационен сайт на подобна тематика и да се продават такива продукти и с който ще ми е интерсно да се занимавам. Въпроса ми е към някой, който има вече опит - на първо четене как ви се струва - има ли изобщо хляб в подобна ниша? Наистина не ми се иска да се набутвам в electronics или herbal products защото съм супер начинаеща, но не искам и да си губя времето с някоя обречена кауза. Тепърва ще разглеждам по-подробно програмите, търсенето по кл. думи и конкуренцията в тази ниша, но ще се радвам да чуя и вашето мнение.
 
Re: От: Re: От: Старт на affiliate сайт

Здравей, здравей. :)

Радваме се, че си с нас. ;) Хляб в подобна ниша има и то доста, за тук - съмнявам се много. Спомням си един дропшип сайт за билярдни продукти се търгуваше във Флипата преди време - искаха му $12К, но пък правеше по $2К чисти. ;) Същият ефект може да се постигне в такъв сайт - афилиейт сайт. ;)

Нишата е хубава, а потенциала и е голям. Ориентирай я към цял свят и наистина използвай хубави програми тук. Ако имаш нужда от помощ, започни някоя тема от рода на "Афилиейт програма за голф продукти за чужбина" и ще те налазим там, определено. Иначе виж дали има тук нещо afftips.com. ;)
 
От: Старт на affiliate сайт

Благодаря много за отговора!:) Точно разглеждайки afftips.com ми дойде тази идея. Те имат 2 голф програми, в ClickBank също имат доста, мисля сериозно да ги проуча. Наистина ми помогна много в решението къде да си насоча усилията! Ако живот и здраве успея да стартирам проект със сигурност ще се похваля 8). Мисля 2 - 3 месеца да се поогледам по-сериозно и да обмисля концепцията си добре.
 

Горе