Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

Blinky

Owner
Здравейте, приятели. Реших да споделя още нещо с вас, тъй като последно време думата Start-Up стана модерна, а ние всички знаем какво е това в неговата дефиниция и защото схемата долу е точно това, през което преминава всеки, започнал своя проект.

8165118U.png


Ресурс: SEMrush

Само малка поправка в стъпка 2. Свободно може да се напише и, че не е задължително условия да се измисля нещо ново за света. Възможно и да е някакво подобрение на нещо. Или нещо по-добро от стандарта. По-добро в все повече отношения. Идеален пример е Снапчат - всички знаем какво му е различното, дори не мисля, че е мега яката иновация. :)
 
Re: От: Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

Сякаш гледам биографията на М. Зукърбърг :D

То горе-долу това се случва с всеки един проект. Важното е началото и да устискаш до първите 1000, както е показано. На там честно казано е лесно, защото просто дублираш, повтаряш и доусъвършенстваш. ;)
 
Re: От: Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

хм 1000 потребителя нищо не са. не знам защо пък трябва да има co-founder?

Защото идеята е да имаш на някой да повериш някои по-отговорни задачи. Или да си разпределите по равно нещата. В повечето случаи е така, но определено не е задължително, така че ще се съглася. Бизнесът е отборна игра и може би това са взели в предвид, докато са я изготвяли инфографиката, но и не само - мисля, че практиката им го е продиктувала така. А ако съм честен, в зависимост от продукта / услугата 1000 е много относителна бройка потребители. Но това е все пак да не забравяме старта. Явно за истинското "набиране" на скорост бройката би следвало да започва от 10-20К и нагоре, но зависи от бизнеса. ;)
 
От: Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

Bсъщност, намирането на инвеститор, когато проекта е на етап "готов прототип" може да се окаже критична точка за всеки проект.
Много малко начинаещи предприемачи имат финансовата възможност да създадът прототип, да го тестват и да го докарат до готовия продукт.
Още по-малко имат представа какви средства ще им трябват за представянето на продукта пред реалните бъдещи клиенти.

Така че, не е лошо да има инвеститор в самото начало не само заради парите, контактите и прочие..
Важна е и различната гледна точка....

Естествено, ако това може да се избегне, ескстра, но рядко се случва..
 
И аз не съм фен на набирането на капитал, защото реално тръгне ли нещо, то без пари става бавно, но не е като да не става. ;) Критичен момент е по-скоро първите няколко хиляди клиента, които са доволни и продължават да са с вас или намират алтернатива или просто не идват. В този момент системата е най-крехка, ако мога така да се изразя. ;)
 
От: Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

Хах, системата винаги е крехка, ако не е програмирана правилно:)
Иначе, с какъвто и финансов ресурс да разполагаш, все не стига, за съжаление...
 
Re: От: Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

:shock: ------

Еми бате замисли се, ако имаш онлайн магазин - 1000 клиента да ти изциркулират на продукти от по 2-5 лева, не се води някакъв голям скок. Но при....да речем....софтуерна компания, която е успяла да продаде продукта си на 1000 потребителя в рейндж $50-60 - това са си в началото добро. Ако и върви с някакви абонаментни поддръжки, по $10 някъде, това са още допълнителни пари на месец. В зависимост от бизнеса е. Както се вика дори през някоя сергия на ден минават около 100 души,като 50 от тях може да купят, и остават ли доволни те се трупат и до 20 дни имаш вече 1000 доволни клиента. ;)
 
От: Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

Липсва някоя епична стъпка с групово самоубийство :D
 
Re: От: Старт на Start-Up - Пътят, по който минава всеки

Липсва някоя епична стъпка с групово самоубийство :D

Хахаха, явно някой е гледам Силиконовата долина. Но да, има го и момента с прекаленото много стрес, което води до някакви тъмни помисли. Вярвам, че сме събрали хора с доста опит и стабилни психики. :)
 

Горе