Старт...но от къде ?

Човекът

New Member
Здравейте хора.

Нов съм в сайта и от известно време разглеждам темите из форума.Ще се старая да съм максимално кратък( защото ако човек знае нещо може да го каже и по-просто..което май несе отнася за мен ;d)
Но на темата.
Искам да стартирам в бизнеса с сайтове и въобще в интернет търговията...
-Чудя се дали да си направя нов профил в google и съответно да го развивам, защото сега имам такъв но в AdSense нещата не съм ги изпипал а и блоговета ми се калпави и се получават някакви бъгове с рекламите.
-Имам и идея за търговия на стоки. Например- намирам дилър или склад с китайски стоки(спортни дрехи, ръкавици, якета и тн.) правя си "някакъв" сайт с каталог в него, изкопувам например един чифт ръкавици от китай за 3лв чифта и ги продавам на 6-7 даречеме от сайта, клиента ми превежда парите или ги дава чрез наложен платеж. И аз прибирам разликата...ама обаче има много разправий трябва касов бон, облагане на данъци, разправий за цени и с кориера изпълнител естествено. Макар, че лесна работа няма и ако искам нещо трябва даработимработработимипакработим
- Да взема да понауча някакъв език за програмиране HTML даречеме и да правя сайтове- съответно да приемам по късно поръчки от фърми даречеме слещо заплащане.

От всичките глупости май много ви обърках но накратко.
Искам да ми кажете от къде да започна блог, учене на кодове или др. също така ме интересува кой език би бил най полезен за в бъдеще...защото всъчко е до време. Непълнолетен съм но имам амбиций, мерак и мисля, че лесна работа няма, че без труд не се постига нищо и че постоянството е почти всичко.
Надявам се да сте разбрали накъде бия :wink:
 
Последно редактирано:
От: Старт...но от къде ?

За начало май ще ти е най-лесно и най-добре да разцъкаш Wordpress - правиш си блог, без да ти трябва да знаеш езици. На Wordpress.com може да си регнеш безплатен. Или ако имаш хостинг още по-добре - инсталираш си твой от wordpress.org. Разцъкай му там плъгини, темплейти, ала бала, направи някакъв готин сайт, колкото да навлезнеш в материята.
HTML и CSS май са по-скоро пожелателни - помагат много, ама гледам и много хора си се оправят и без да са гурута в тях. Всмисъл те лесно се правят, дори и нищо да не знаеш. Като за начало може да прочетеш някакви основни работи и да почнеш да си преправяш това-онова по сайта. Това до голяма степен ще ти е достатъчно за старт.
И основното, което ще ти трябва е СЕО, това май май е най-трудното :)
 
От: Старт...но от къде ?

Мерси много за съветите, направих си блог сложих няколко видеа, една две статии и сега да видим какво ще се получи. Мерси отново.
 
Последно редактирано:
От: Старт...но от къде ?

Здравей. Аз също съм нов и като теб искам да се занимавам с интернет търговията. Аз започнах с html и css. Те са нещо като дизайна на сайта а PHP-то е нещо като гъвкавост на сайта и е за малко по-напреднали. СЕО означава Search engine optimization, но аз още не съм стигнал до там. Поразрови се има много доби уроци за всички езици за програмиране и успех ;)
 
От: Старт...но от къде ?

Благодаря ви много за дадената информация. Утре ще се поразровя из нета, че сега ми се приспа 8) ако има нещо ще пиша :)
 
От: Старт...но от къде ?

Мерси много за съветите, направих си блог сложих няколко видеа, една две статии и сега да видим какво ще се получи.

Епа бацее нищо нема да се получи само така :) От две статии и няколко видеа ще хванеш по 1-2 посещения на ден от Гугъл. Това е най-трудната част, не скачай направо на нея :) Направи го сайта да те кефи тебе, разцъкай ги работите, па чак накрая мисли за посещения, щото те идват най-трудно :)
За това вече трябва СЕО и маркетинг (Фейсбуци, реклами, ала бала) - ще ти отнеме най-малко месеци да навлезнеш в тия неща.
Казвам ти за да не се депресираш, че в парвите дни никой не влиза в сайта :)
 
От: Старт...но от къде ?

Against понеже виждам, че си по-навътре с нещата, прочетох някъде, че има много хубави готови системи можеш ли да ми покажеш от къде мога да видя някои безплатни :)
 
От: Старт...но от къде ?

Дам, аз писах и по-горе - Wordpress май е най-добре за начало. На Wordpress.com може да си направиш безплатна регистрация и получаваш готова Wordpress инсталация, ама имаше разни ограничения, ако не се лъжа - неможе да качваш каквито дизайни си искаш и разни такива.
От wordpress.org пък може да си го дръпнеш това същото и да си го инсталираш на твой си хостинг и тогава може да си правиш каквото искаш с него.

Има и други безплатни системи, ама това май е най-добре като за начало (па и не само).
 
От: Старт...но от къде ?

Аз вече имам горе-долу добра представа за html и css и нещо не ме влече към wordpress. Мисля, че ще мога да се справя и без wordpress :) Като направя някой сайт ще се види, което надявам се ще бъде скоро.
 
От: Старт...но от къде ?

Да бе ти си знаеш, аз казвам Wordpress само в случай че на човек не му се занимава да ги прави нещата от начало. Но по принцип това си е най-добрия вариант, стига да ти се занимава. Определено си струва първо да ги изучиш нещата и чак после като те хване мързела да почнеш с Wordpress, но не всичи имат нерви за това :)
Аз примерно най-се кефя да си ги правя сайтчетата отначало (стига да има време) - html,css,php - и ползвам това codeigniter. Това е за такива, дето знам, че ще ръчкам много по тях, ще има промени и тн - демек готов CMS няма да ми свърши добра работа, щото много ще трябва да го преправям.
Пък за такива, дето се иска само да мяташ статии от време на време, предпочитам Wordpress, щото тая функционалност си я има на готово.
Но разцъкай и си прецени кое е по-добре за тебе.
 
От: Старт...но от къде ?

Аз също мисля да науча codeigniter. Намерил съм добри уроци, но като за начало мисля да направя един сайт само с html и css, за да ги разбера нещата по-добре. А за свободно време и упоритост ги имам в излишък :mrgreen:
 
От: Старт...но от къде ?

Аз предпочитам да направя едно сайтче на wordpress за минутки и да се съсредоточа повече върху контента и seo-то че да може да докарам и посещения и оттам приходи на сайта, от колкото да пиша сайт, че после всичко останало. За най-обикновено сайтче според мен си е излишно загубено време. Разбира се, ако смяташ да се занимаваш с програмиране или нещо подобно е идеално.
 
От: Старт...но от къде ?

За сега мисля да се занимавам с affiliate и мисля в скоро време да се пробвам да направя един affiliate сайт да видя как стоят нещата, но не знам какво ще правя като нямам 18 години, но за това ще се притеснявам по-късно като му дойде времето :)
 
Последно редактирано:
От: Старт...но от къде ?

Лека нощ от мен. Благодаря за отделеното време, много ми помогнахте :)
 
От: Старт...но от къде ?

Форума е място с много, ама наистина много информация, благодарение на хората писали в него през годините, уникално място за Бг, а и не само. Определено има какво да се научи и кой да ти помогне при нужда, прекарал съм дни в четене и ще прекарам в бъдеще, както предполагам е бил всеки един.
 
От: Старт...но от къде ?

Ще пиша въпроса тук за по лесно...
Да карам направо..рекламите ми от AdSense не се виждат, ала всичко което съм направил ми изглежда както трябва. Имам акаунт и съм добавил AdSense в блога но като сложа реклама като притурка не се появява след като съм я запазил..известява ме, че съм добавил нов елемент но всищност го няма.
Надявам се да съм бил ясен (донякъде0 и се извинявам за разваления ми български.
 
От: Старт...но от къде ?

Отначалото има време да ти одобрят сайта, ако никога преди това не е имало адсенс.
 
От: Старт...но от къде ?

В Осигуряване на приходи пише "AdSense е активиран за блога ви!". Блогът е от 2 дена, но ще изчакам и да видим какво ще стане. Мерси :)
 
Последно редактирано:

Горе