Странен проблем с неймсървъри

Fozzy

Well-Known Member
Здравейте! Вчера си купих един сайт, инсталирах го, качих го на мой хостинг, прехвърлиха ми домейна в дедито. Аз щастлив си сетнах неймсървърите и си направих някои редакции (сложих реклами и аналитикс). И както седя и си се кефя, след 2-3 часа влизам и хоп, сайтът сам се е върнал към старите си неймсървъри и се зарежда от хоста на човека, от когото го купих. Влизам пак в годеди и гледам, че са си моите неймсървъри... давам ок и то пак се оправя. Днес се събуждам и сайтът е отново зареждан от стария хост. Какъв може да е проблема?
 
Ползвай някой онлайн туул за проверка на домейна, т.е. на зададените нейм сървъри. Най-вероятно все още се плете някъде по трасето и се ползва кешираната информация за A записа. Предполагам, че интернета ти е през PPPoE, което значи, че доставчика ти подава настройките ти за IP адреса който ще получиш, както и информация за DNS сървърите които ще ползваш. Най-вероятно разполага с повече от 2 днс сървъра (за разлика от бТК) и съответно на първите 2 все още се ползва стара информация - т.е. стария А запис, а на други два - новия запис и заради това се получава така, че веднъж отваряш сайта от новия адрес и веднъж от стария. Изчакай 48 часа и всичко би трябвало да бъде наред.
Ако държиш да човъркаш из сайта веднага и съответно ти трябва достъп до него, просто си смени DNSите. Аз така процедирам - веднъж с настройките от доставчика ми, веднъж с днсите на гугъл и веднъж с опенднс.
ipconfig /flushdns - това работи за броадбанд потребителите - бТК адсл и мобилните джаджи.
 
От: Странен проблем с неймсървъри

Май наистина проблемът е бил в рефрешването на днс-ите. Сега от няколко часа сайтът е ок. Мерси все пак за намесата ви. :)
 

Горе