Странна но яка идея.

HeadShoT

Banned
Здрасти на всички.Ето каква идея ми дойде.
Вместо сайт да се направи реален магазин.За поръчка се попълва бланка,като за адрес се предоставя адресът на магазина.След това потребителя си плаща поръчката и тя пристига след 2-3 дена и той идва да си я вземе,заедно с опаковка с името/логото на магазина и така натаък.
 
От: Странна но яка идея.

а какво ще се продава вътре? В смисъл трябва да е нещо, което го няма по другите магазини или да е на някаква супер цена иначе защо ще чака няколко дни.
 
Последно редактирано:
От: Странна но яка идея.

а какво ще се продава вътре? В смисъл трябва да е нещо, което го няма по другите магазини или да е на някаква супер цена иначе защо ще чака няколко дни.

Ами фокуси например.........
 
От: Странна но яка идея.

А защо да си поръчам продукта от твоя магазин, а не от get.bg/mit.bg например ?
п.п. Аз и не разбрах много, много от идеята де. Не виждам смисъл да си поръчам с писмена бланка еди-си-какво и да се разхождам до там, вместо с 5 цъквания да дойде направо вкъщи за същия срок от време. :|
 
От: Странна но яка идея.

Абсурдна идея. Ще отваряш физически магазин ( в пъти повече разходи, в пъти по-скъпа реклама, в пъти повече главоболия) за да продаваш по изключително тромав и глупав начин (бтв не съм сигурен, че ще намериш клиент който наистина да поръча, така, че тук глагола "продаваш" е напълно условен) продукти, които хората могат да си закупят с клик на мишката както се изрази някой по-нагоре?...Преосмисли второто определение за идеята си.
 
От: Странна но яка идея.

Днес пазарувах по точно този абсурден начин!

Поръчах си един твърд диск от jarcomputers.com, твърдия диск пристигна в магазина им в моя град, отидох до магазина и си го взех.

Избрах този абсурден начин на пазаруване, защото излиза с няколко лева по-евтино (алтернативите са да отида лично до магазина за да поръчам или да купя от друг магазин, където стоката е на склад или да поръчам да ми се достави до вкъщи и да плащам на куриер).

Като идея е добре, но като реализация от Jarcomputers се издъниха:
1) Казаха ми, че вчера ще пристигне стоката, но за всеки случай да отида да си я взема днес сутринта - отивам да я взимам и ми казват - не е пристигнала - ела след обяд...
2) Когато отидох да я взема втория път (разходите за транспорт бяха 4 лв вместо предвидените 2 лв - т.е. 4 билетчета по 1 лв) трябваше да платя с 1 лв повече (всеки ден цените в сайта им се менят и са ме таксували по текущата цена, а не по цената, която съм видял при поръчката. Разбира се нищо не казах - за 1 лев не си струва да се занимавам.
 
От: Странна но яка идея.

Ти доколкото разбирам говориш за прецедент. Поръчал си нещо, което го е нямало и си спестил някой лев (предполагало се е, че трябва). Влез в празен магазин с няколко каталога на продукти отнякъде си и си дай парите тогава.

Едно е магазинът да извършва такава допълнителна услуга (даже е сериозен плюс), съвсем друго да се крепи изцяло на това. Не ги сравнявай.
 
От: Странна но яка идея.

Ето една много добра идея, ако някои има желание да я прави и ресурси. Няма български шопинг бот или поне аз не се сещам за такъв. Какво имам предвид ли? Нещо като: shopping.com; bizrate.com, 7search.com.... Това е добра идея. Там търсене по думи, категории, магазини и т.н. Може и да има, но няма утвърден такъв с аф. програма към него, нещо като тази на bizrate.com или goclick.com.

Класирането: много просто с бидване. Всичко е въпрос на конкъренция и качество, както и цена, ако говориме за локализация да примерите тук. :)

Сори, но ако някой се сеща за нещо подобно, да ме извини за невежеството. Но често се ровя из нета и даже да има, аз щом не съм разбрал, значи не са много популярни и не са се маркетирали като такъв. ;)
 
От: Странна но яка идея.

Blinky, продуктите в сайтовете, които си дал от кой се продават? От собственика на сайта или от хора, които му плащат, за да рекламира продуктите им?
 
От: Странна но яка идея.

Ако правилно схващам идеята за бота, то според мен такъв сайт вече има:
www .cenite. com
 
От: Странна но яка идея.

Аз знам още 4-5 такива български саитове и постоянно се появяват нови.
 
От: Странна но яка идея.

гет.бг имат същата услуга за получаване на продукта ;) :/ така че идеята не е от най оригиналните ;)
 
От: Странна но яка идея.

Идеята е добра, даже вече реализирана: В града в който живея постоянно имаше такъв магазин, но го затвориха.

В София в момента има такова нещо във Студентски Град - може да си поръчваш стоки от ebay amazon и т.н....

Предимството на такъв магазин е че не трябва голямо место => малък наем и може да започнеш с мн малко пари.
На практика ти трябва 1 човек персонал (ти) компютър, който вече имаш и малко пари за наем. В момента сме в криза, наемите са евтини, хората търсят по-евтината алтернатива (цените в интернет магазин са мн по евтини от колкото в нормален)

Може би сега е перфектния момент да реализираш идеята си

Успех!
 
От: Странна но яка идея.

Това, за което говориш ти няма много общо с идеята му. Да продаваш с надценка продукти от ebay и amazon, които клиента НЕ ЗНАЕ как си закупи сам, но вече е взел решение че ИСКА да притежава е идея, която работи доказно в много страни. Ти дефакто не осъществяваш никакъв sale process. Друг го върши вместо теб. Трябва едиствено да си популяризираш магазина. Той иска да продава незнайни за никой българин aff продукти. Съвсем различно и почти неосъществимо на този етап е.
 

Горе