Струва ли си да опитам при това положение ?

KaloY

New Member
Здравейте, дълго време мислих в какво да инвестирам, но все ме влече към онлайн магазин със стока на склад.
Но има един фактор, който ме спира да опитам и той е доставката до клиентите. Живея в малко населено място където най-близката куриерска фирма е на 25км. а куриерите идват до тук:
понеделник,сряда,петак или вторник,четвъртък,събота.
Това значи че трябва да подготвям товарителницата по интернат и да чакам куриера да дойде в определения ден да вземе пратката, защото при печалба 2-5 лева от продукт и само един за деня не мога да покрия разхода до дадения офис.
От това пък излиза че ако получа поръчка а на следващия ден няма куриер до населено ми място доставката се увеличава до 4/5 дни което е много, при положение че има магазини с доставка до 1 работен ден, от което пък се губят клиенти който се връщат.
Та какво мислите заслужава ли си рискът или да опитам с нещо друго.
Поздрави.

Дано да не съм се отплеснал много и да се разбира добре какво искам да кажа.
 
Инвестирай в нещо, което е готино и е уникално и ще ти се молят да ти купят продукта или да ти ползват услугата. Поредния онлайн магазин, поредния блог, поредната хлебарница... Окей е ама ... Сещаш се за какво ти говоря.
 
Ако наистина държиш да развиваш онлайн магазин в конкретния случай трябва да предлагаш продукти, където печалбата ти да е поне 25-30 лв, за да можеш да си покриеш разходите и да ти остане печалба след като отидеш до куриерската фирма.
 
Малка е печалбата, Пенкофф е прав, имаш не само разходи за куриер, телефони , реклами, интернет, обслужване етц.
Продавай нещо с по-голяма печалба. включи цената на доставката в цената на продукта и рекламирай "безплатна доставка".
Има наблюдения, че хората са склонни да чакат когато доставката е фрее
 
Не си заслужава! Изобщо стока на склад да държиш е огромна грешка, като прибавим и проблема с доставките - просто забрави.
Друг е варианта да помислиш за някакъв вид дроп или афилиейт, щом толкова ти се занимава с онлайн стокова търговия, където поне ще избегнеш проблема с доставките
 
Едно 95 процента от онлайн магазините нямат налична стока и като гледам хората около мен си докарват по една хубава заплата на месец но работят за себе си
 
Определено се насочи към продукти с по-голяма печалба, наблегни на уникалността, допълнителните услуги, качественото обслужване... за да си заслужава и по-високата цена. Освен това си потърси доставчици, с които можеш да се договориш да взимаш от тях само при поръчка, за да не ти се налага да държиш на склад.
 
в конкретния случай трябва да предлагаш продукти, където печалбата ти да е поне 25-30 лв, за да можеш да си покриеш разходите
Май ще му е по-изгодно да си наеме квартира близо до офис на куриер.
Не виждам смисъл от голямата печалба, ако ще я харчи за транспорт.
 
Помислил ли си за реален магазин със стока на склад ?
Не знам с какъв капитал разполагаш, но за евтини стоки ( до към 10-15 лв ) , масово се купуват от реални магазини а не от онлайн
Това ми е лично мнение
 
Казаха ти го по горе, не дръж стоката при теб, договори дропшипинг и проблема с куриерите и доставката ще изчезне
 

Горе