Струва ли си да отворя фирма?

Лично мнение - 2к за един месец недекларирани са окей. Но ако продължаваш всеки месец така накрая от НАП ще те потърсят.
Ако откриеш фирма и плащаш на счетоводител и си плащаш осигуровки, няма ли да си на + накрая? Дори и по-малък да е.. пак поне ще ти е спокойно.
Проблем е само това, че нямаш документ за произход на стоката ти... през куриерските фирми ли изпращаш? Няма измъкване в такъв случай. Освен да закупиш евтина стока, която да декларираш като разход и да имаш документа за тях, пък продавай си през сайта нерагламентираната?
Абе ще светнеш с 2К, на които не има плащаш. Абе стига ти един недоволен клиент и си говот. А с толкова продажби, все някой ще се окаже такъв, въпрос на време е. Достатъчно е да ти прати една институция да те провери, натам вече ще изскочи всичко. ;)

И да, нашата държава е пълна скръб ставайки дума за благоприятни бизнес условия. За това бацай си докато не излезеш на плюс. Започне ли да си заслужава и да има смисъл да го правиш и след пиявицата в лицето на държавата, вече си е редно да минеш на светло.

Важното е да ти тръгне. Натам ще е лесно. Не е ОК, и аз не съм фен на това да се прави така, но имаш ли избор? Всъщност нямаш. Другата опция е да почнеш с разходите, още преди да си усетил, че ще тръгне добре.
 

Горе