Струва ли си ?

От: Струва ли си ?

Не, ще има полза. Дотук са продали само три на Viko, от по 100 лева. За останалите ако трябва ще им помогна. Та само SCSI дисковете на старо струват по $100 в Ebay. Пак там една такава машина върви по $250-400. Като добавиш поща/DHL до България, ДДС, разправия с митници и т.н., цена от 500 лева за единична бройка и 300-400 за количество би трябвало да е ОК. Говорим за продажба на краен клиент, не на прекупвач. Аз ако исках тези машини да се продават на прекупвач, щях да ги продам в Бостън и Хонг Конг за по $150 "на кило". Имаше оферти. Затова реагирах така, когато видях, че са на път да ги продадат за по 100 лева. Не обвинявам никого, просто не са си дали сметка с какво разполагат. А и 40 000 (400 машини) са им се видяли много пари. Още утре ще засиля няколко машини към офиса в София и ще пусна обяви. Едва ли някой заинтересован би се разходил до Кюстендил, но шанса да го направи до офис в центъра на София е доста по-голям. Когато си харесат нещо, ще го получават срещу представен платежен документ по сметката на училищети и готово :)
 
От: Струва ли си ?

А бре да ви кажа ако машините са еднакви (или поне дъното и процесора) такива идеи могат да се направят, че чудо ще стане....... Ако "дарителя" на пс-тата иска, мога да му дам телефон и емейл на дом близо до гр.Пловдив в който ще се зарадват на каквито и да е било компютри (и ще се използват от децата а не да застояват в прах) защото имат интернет но компютрите са им зле (дарил съм един от моите стари компютри като отидох на място и се запознах с обстановката).
 
От: Струва ли си ?

С риск да стана досаден, ще кажа само че цената, която са ти оферирали "на кило" е повече от добра. Тука такава съм убеден, че никой няма да оферира. Машините вече са доста морално остарели, просто нямат актуалност и разбира се добра съвместимост. За сървъри, какво и им е предназначението, никоя сериозна фирма няма да купи. За юзерско ползване - да, но бавно, по единични бройки и пак с мъка на предлаганата кило-цена. Мина им времето..сега нито паметта е ценна, нито дъната, нито процесорите...интересни остават единствено дисковете (зависи колко са въртяли) и донякъде захранванията..естествено ако има и хот-плъг джаджи, контролери и други такива, но пак една продажба на дребно ще е супер тегава.

Пиши ми ако желаеш на лично точните параметри, или списък с частите, мога да опитам да поразкарам някоя друга машина, но чесно казано като ориентир с цена над 150$ не бих се и опитал
 
От: Струва ли си ?

Разликата между 100 лева и 150 долара, умножена по стотици, може да премести дори цяло училище....от списъка с най-грозните сгради ;)
Ще подготвя описание (модели, спецификации, количества, снимки и т.н.) и ще постна тук.
 

Горе