Супер тъпите управници пак вдигат данъците..

кръчмите пълни, тур агенциите не смогват - нон-стоп почивки, Велинград се пръска в момента по шевовете, а там хотелите никак не са евтини. Къде е тая бедност, аз не я виждам.

Ако искаш да я видиш, излез от кръчмите и хотелите. Иди в което и да е село по-далеч от София. Иди в Северозападна България и виж какво е мизерия. Неслучайно имаше виц, че сюжетът на следващия филм "Мисията невъзможна" ще ни отведе в Лом, където Том Круз се мъчи да живее със 100 лв, ама са на цяло и няма кой да му ги развали.
 
Ми не, точно дело на филанкишията е. Случили сте на кмет, а не на партийната му принадлежност. И от движението на Йоло Денев да беше, пак щеше да върши добра работа. На много места кметовете на гроб са леш.

За да разбереш, че говоря обективно а не пристрастно това се получава не заради кмета а заради ГЕРБ които насочват парите в големите градове а не в малките имали кмет на герб на голям град то тои е захранван от поток от пари за строителство от централната власт ГЕРБ, идеята им е много проста понеже няма пари за всички по дебре да се инвестира само в големите градове там хората вземат добри пари не заради държавата а заради иконимиката повече потребление повече приходи повече заплати, от там като се налеят пари за инфрастроктура (нови детски градини, нови училища, междублокови пространства, улици пешеходни зони, паркове) хората са доволни и гласуват за герб, затова има 1 милион гласуващи за тях, и се получава обратното хората по селата нямат пари заради икономиката не заради държавата - няма потребление няма пари, та БСП се възползва от това и говори, че навсякаде е така и ето ти 1 милион гласуващи за БСП. Това е... лесна сметка, дали е добро дали е лошо се тая това е реалността.

Аз съм доволен смятам, че трябва да се водим от запада там затова са се пръкнали градове по 10 милиона човека, ако искате стандарт на живот големия град, никои няма да ви даде 2к заплата на село!!!
 
Ти си народа??? Или си упълномощен да го представляваш? :)

Погледни изборните проценти, а сега направи една проста сметка: на изборите гласуват около 40% процента от хората с право на глас, да кажем. От тези 40%, 21% са за винету, а 19% за БСП. Ако ще говорим за народа, то 80% не са подкрепили партия ГРОБ, така че не знам защо така говориш? Наивен ли си или се правиш на прос'? :)
тия 80 процента да не са подкрепили любимите ти ДПС и БСП ? Стига не се излагай , Герб бият от 10 години на всички избори , колкото и да анализираш проценти и работи , червената смет е винаги по-малко желаната да управлява. И с право разбира се...
 
Стига не се излагай , Герб бият от 10 години на всички избори

Герб бият какво? 80% от населението на страната не ги иска, бе Бърни. 83% не искат БСП. Осъзнавате ли колко тъжно е да управлява политическа клика, която не е избрана от народа си? Защо е толкова ниска избирателната активност? Защото има едно и също чудовище от двете страни на спектъра, па вие си мислете, че гласувате правилно.
п.с. ДПС и БСП ама хич не са ми любими. Първият път, когато мутрьо се яви на избори, аха да гласувам за него, но все пак реших по навик да си гласувам за сините - ДСБ на Костов тогава - някой помни ли ги изобщо. :)
 
Герб бият какво? 80% от населението на страната не ги иска, бе Бърни. 83% не искат БСП. Осъзнавате ли колко тъжно е да управлява политическа клика, която не е избрана от народа си? Защо е толкова ниска избирателната активност? Защото има едно и също чудовище от двете страни на спектъра, па вие си мислете, че гласувате правилно.
п.с. ДПС и БСП ама хич не са ми любими. Първият път, когато мутрьо се яви на избори, аха да гласувам за него, но все пак реших по навик да си гласувам за сините - ДСБ на Костов тогава - някой помни ли ги изобщо. :)

Сега и врачка стана :Д
80% от хората харесват герб те знаят, че те ще спечелят и не си правят труда да гласуват иначе всеки който не гласува е за ГЕРБ :Д :Д :Д

Шегите настрана но едно само е ясно щом не си гласувал значи статуковото не ти пречи ФАКТ, а не обратното! С тоя нисък прак от 4% и над 50 явяващи се партии всеки път имаш не избор ами може да вкараш над 20 партии в тоя парламен и да е не шарен ами безцветен, от 10 избора на сам призовават като сте недоволни пуснете празна бюлетина ами няма такива процента е малък 2-3 не помня колко, но не е като да излязат по 1 милион да пуснат нали :Д

Такаче това е харесва ви не ви харесва така ще е още поне 10 години герб са на хоризонта, тая голяма надежва Бойко да се отегли я като президент я на някоя длъжност в европа като станишев и ГЕРБ да се оглави от Томислав Дончев това поне за мен е най-добрия работник в държавата(нарочно го наричам работник а не политик защото като политик е слаб но като човек който да работи е топ) Ако тои поеме министър прецедателския пост и ГЕРБ се отърват от Цветанов положението ще е още по добро :Д
 
Последно редактирано:
Сега ще ви кажа същност истината.. Тези които много хвалят сегашните кметове които са направили нещо за градовете и са разкрасили .. Ще кажа че това се прави с европейски пари и ето затова на места се разкрасяват докато се краде... При управление на предишни кметове имаше ли евро пари? Нямаше тогава какво развитие? Всичко което се прави в момента е с европари.. айде да ги направят със собствен бюджет да ги видим? Така че хич не ми ги хвалете, колкото се прави може 2 повече...
 
Ама като дойдат червените и ще секнат и евро парите. Тогава ще се краде директно от бюджета. И ще се върнем отново години назад!
 
Дискотеките навсякъде са фул макс, нощна София се пръска по шевовете. Няма дискотека, която да не е пълна дори и през седмицата, няма кръчма, която да не е пълна с вмирисани алкохолици, които да правят оборота, кварталната кръчма, която е пред нас в междублоковото пространство работи повече от 20 години и всяка вечер кварталните пияници наливат оборот. Няма бар, който да не е пълен с млади хора, които пият неприлично скъп алкохол в компанията на красиви жени. Няма хотел по Велинград, Банско и Сандански, който да не е препълнен. Я вижте моловете, събота и неделя в Парадайса и около него по Черни връх е нещо страшно, буквално като в Кайро е от коли и хора по магазините. По центъра на София се има S-класи, А8-ци и 7-ци повече от колкото голфове, 306-ци, и фокуси. Лъскавите бутици на италиански брандове около жълтите павета са пълни. Вечерно време няма къде да паркираш по центъра, навсякъде паркоместата са заети от лъскави X6-ци и 7-ци, от които слизат богати пичове и лъскави мадами. Бедност ли? Никаква бедност няма, ДА България е бедна държава, но не на пари, а на други неща...
 
Ама като дойдат червените и ще секнат и евро парите. Тогава ще се краде директно от бюджета. И ще се върнем отново години назад!
И защо ще секнат??? Май ти си човека с гадателски способности, ама не те съветвам да се препитаваш от това. Използвате бсп като баба яга и торбалан, за да плашите децата, но истината е, че колкото и да са лоши, в никакъв случай не са по-зле от другите червени - гроб.
 
Не мога да разбера как може да има хора с толкова ниско самоуважение, че да са доволни от факта, че чужди държави използват фондовете на ЕС като инструмент за манипулиране на изборите в България. Ако не изберем удобната на Запада партия ще ни спрат фондовете. В това отношение се нареждаме до най-изостаналите държави от Африка и на всичкото отгоре се радваме. Преди Съветският съюз назначаваше управляващите, а сега ги назначава Европейският съюз. Българите кога ще имат думата?
 
Баси комунистическото мислене има тук. Писна ми от хора като вас. Сега почнете да мечтаете и за соца, колко било спокойно и какво прекрасно детство сте имали!
 
Тест зададе един много хубав въпрос - "Българите кога ще имат думата?".
Аз залагам на момента в който се образоваме. Но глупости, какво шъобще имам в предвид - нали сме най-умната нация на света?
Темата е за данъци. Голямо впечатление ми прави всеки път, когато говорим за данъци се прокарва една теза "ама то данъка на дохода в България е най-нисък - 10 процента".
Няма такова нещо, това е очеизвадна лъжа. Данъка върху дохода в България за 95% от населението е 30%, при останалите 5% - намалява от 30% до към 28%.
Защото към данъка се включват не само тези прословути 10% ДОД, а и всички останали осигуровки платени от работодателя и ...отново работодателя реално. Общо сумата е около 30%.
За международна справка - https://taxfoundation.org/comparison-tax-burden-labor-oecd-2017/
Данъците ни (но сбора от всички, не един избирателно ;) ) са същите като тези в Япония, САЩ, и са по-високи от тези в Канада, Австралия, Великобритания, Чили, Корея, Израел, Швейцария, Мексико и Нова Заландия.
Вече никак не изглежда като 10%-те процента да са някаква гордост.
Но ако задълбаем повече - в повечето страни има облекчения за семейства с (1-2-х) деца. И реално данъците на семейство с 2 деца са илюстрирани по-доло в статията - повечето държави се доближават до 30%, а някой са дори далеч под.
Общо взето съм с две ръце за да гласуваме закон - всеки който спомене 10-те процента като гордост - да бъде изпратен в Белене.

По темата с данъците - не смятам, че има огромен смисъл да се целим да повишим процента от 30 на 31.5 или дори 34% данъчна тежест. Не смятам, че това е пътя, при все че сегашната данъчна тежест е сравнима с тази в САЩ и Япония, и е дори по-висока от Великобритания, Австралия, Мексико, Канада, Корея, Израел и т.н.
Не смятам, че е огромен проблем, реално не бих се хванал да протестирам срещу повишаване на ставката от 30% на 32%. Но мисля, че е стъпка в грешната посока, със сигурност.
Пс. Не мисля, също, че и намаляването от 30% на 27-8% би променило нещата. За съжаление инструмента за преразпределянето на благата прави точно и само това - преразпределя, не създава. Ако искаме повече - начина е да изработим/сътворим повече.
 
Току-що го видях и не се стърпях да го постна за тримата тикводържачи в темата. :)

''Гората намаляваше с бързи темпове, но дърветата продължаваха да гласуват за брадвата, защото дръжката й бе дървена - мислеха, че брадвата е една от тях..''
 
Тест зададе един много хубав въпрос - "Българите кога ще имат думата?".
Аз залагам на момента в който се образоваме. Но глупости, какво шъобще имам в предвид - нали сме най-умната нация на света?
Темата е за данъци. Голямо впечатление ми прави всеки път, когато говорим за данъци се прокарва една теза "ама то данъка на дохода в България е най-нисък - 10 процента".
Няма такова нещо, това е очеизвадна лъжа. Данъка върху дохода в България за 95% от населението е 30%, при останалите 5% - намалява от 30% до към 28%.
Защото към данъка се включват не само тези прословути 10% ДОД, а и всички останали осигуровки платени от работодателя и ...отново работодателя реално. Общо сумата е около 30%.
За международна справка - https://taxfoundation.org/comparison-tax-burden-labor-oecd-2017/
Данъците ни (но сбора от всички, не един избирателно ;) ) са същите като тези в Япония, САЩ, и са по-високи от тези в Канада, Австралия, Великобритания, Чили, Корея, Израел, Швейцария, Мексико и Нова Заландия.
Вече никак не изглежда като 10%-те процента да са някаква гордост.
Но ако задълбаем повече - в повечето страни има облекчения за семейства с (1-2-х) деца. И реално данъците на семейство с 2 деца са илюстрирани по-доло в статията - повечето държави се доближават до 30%, а някой са дори далеч под.
Общо взето съм с две ръце за да гласуваме закон - всеки който спомене 10-те процента като гордост - да бъде изпратен в Белене.

По темата с данъците - не смятам, че има огромен смисъл да се целим да повишим процента от 30 на 31.5 или дори 34% данъчна тежест. Не смятам, че това е пътя, при все че сегашната данъчна тежест е сравнима с тази в САЩ и Япония, и е дори по-висока от Великобритания, Австралия, Мексико, Канада, Корея, Израел и т.н.
Не смятам, че е огромен проблем, реално не бих се хванал да протестирам срещу повишаване на ставката от 30% на 32%. Но мисля, че е стъпка в грешната посока, със сигурност.
Пс. Не мисля, също, че и намаляването от 30% на 27-8% би променило нещата. За съжаление инструмента за преразпределянето на благата прави точно и само това - преразпределя, не създава. Ако искаме повече - начина е да изработим/сътворим повече.

Горе долу си нацелил нещата, за жалост единствено образованието е спасението но това означава още много години борба защото то и в момента е на плачевно ниво и няма да е лесно да се повиши.
 
Току-що го видях и не се стърпях да го постна за тримата тикводържачи в темата. :)

''Гората намаляваше с бързи темпове, но дърветата продължаваха да гласуват за брадвата, защото дръжката й бе дървена - мислеха, че брадвата е една от тях..''

Интересно е но не е вярно в случая, ти просто си сметнала че си си права гледаш си тезата и не си задаваш въпроса защо защо тия хора мислят различно, просто не те интересува важното е че ти си имаш теза и това е :Д

В България е така имали спор никога няма решение след него едната страна с нейната теза другата с другата теза, награя само псуване и хранене колко е тъпа и проста другата страна! Каквото и да се пише никои не го интересува, няма как да се убеди някои в противното. Отделих твърде много време в тая тема, ако някой поне се е замислил добре но не вярвам, такаче да ходя аз да поработя, че бензина скъп а ламборгинито харчи доста :Д
 
такаче да ходя аз да поработя, че бензина скъп а ламборгинито харчи доста :Д

Внимавай, щото тия с ламборгинитата известно време ги търси интерпол, пък по някое време ги връщат от Ница. ;) Ако се наложи бягай в Сърбия - от там не екстрадират. :D:D
 
Внимавай, щото тия с ламборгинитата известно време ги търси интерпол, пък по някое време ги връщат от Ница. ;) Ако се наложи бягай в Сърбия - от там не екстрадират. :D:D

Еиго пак веднага, неможе ли да има нормални богати хора в тая държава или имаш ли пари си мафиот :Д
Затова ще го пререгистрирам в Дубай и ще си го карам там поне бензина е 1 лв само там, като съм в България с 10 годишното БМВ, че да съм от многото да не бия на очи :Д
 
Еиго пак веднага, неможе ли да има нормални богати хора в тая държава или имаш ли пари си мафиот :Д
Затова ще го пререгистрирам в Дубай и ще си го карам там поне бензина е 1 лв само там, като съм в България с 10 годишното БМВ, че да съм от многото да не бия на очи :Д
Постът ми беше ироничен и визираше разчистването на конкуренцията от страна на тиквоча. Аз нямам нищо против богатите хора, стига да не крадат от мен, възползвайки се от факта, че управляват държавата. ;)
 
Еиго пак веднага, неможе ли да има нормални богати хора в тая държава или имаш ли пари си мафиот :Д
Затова ще го пререгистрирам в Дубай и ще си го карам там поне бензина е 1 лв само там, като съм в България с 10 годишното БМВ, че да съм от многото да не бия на очи :Д

Ето ти нормални богати хора в България при управлението на ГЕРБ

https://pik.bg/наглост-три-държави-...трои-хотел-в-центъра-на-софия-news796666.html
 

Горе