Счетоводство на онлайн магазин

От: Счетоводство на онлайн магазин

Аз плащам за парно, ток, вода, телефон и Интернет чрез ePay.bg и никога не съм получавал касова бележка. Преди време от ВиК инкасатора носеше платените фактури, но от години не са го правили.
 
От: Счетоводство на онлайн магазин

Много полезна тема и благодаря. Някой може ли да ми препоръча добър счетоводител, който се занимава с онлайн търговия за консултация. Благодаря.
 
От: Счетоводство на онлайн магазин

Препоръчайте ми фирма за осчетоводяване на интернет магазин. :beer:
 
От: От: Счетоводство на онлайн магазин

Добре, ще можете ли да обясните нещо друго (да, знам, че счетоводителите го знаят това и ако ги питам ще ми кажат... :D )...

Когато получавам пари през paypal да речем издавам касова и я пращам, ок. Например стоката струва 100 лева. Но от paypal ми удържат 1-2 лева такси за получаване на плащането в профила ми, отделно 2 евро такса теглене, отделно обменния курс, така аз след като си изтегля парите в левовата сметка получавам по-малко пари от колкото съм цъкнал на апарата. Какво правим?

Когато издаваш касова бележка за 100 лв - това ти е 100 лв приход, тези които ти удържат - 1-2 лв са ти разход, така че данък ще платиш на разликата. С касовите бележки се декларира, оборот, паричен поток. Приходи и разходи са друго нещо.
 
От: Счетоводство на онлайн магазин

таксите са в сметка 629 - други финансови разходи - остави счетоводителя да се оправя
Ти издаваш фактура или касова бележка на 100% за сумата
Смятам че не ти трябва да издаваш касова бележка ако работиш с он лайн магазин
 
От: От: Счетоводство на онлайн магазин

Хора, он или оф лайн магазин нямат разлика в осчетоводяването. Фактура от производител за закупуване на стоката, фактура от Еконт за наложените платежи (и е хубаво всичко останало от ежедневието, до колкото може да минава през фирмата за генериране на допълнителен "изкуствен" разход) и толкова. Касов апарат не трябва, защото не продаваш физически стоката и не получаваш кеш парите, а минават през наложен платеж. Всеки един счетоводител може да го осчетоводи.
 

Горе