Събмит на статии и СЕО

vateo.ivanov

New Member
Наскоро прочетох, че всъщност събмитването на статии в сайтове като Изайн (Ezine) и Артикълбейс (Articlebase) е всъщност лошо за SEO, защото всичкия трафик го събират те вместо да отива към сайта на автора. Това вярно ли е ? Някой забелязал ли е увеличение на трафика след като е качил статии в някой от тези сайтове ?
 
От: Събмит на статии и СЕО

Еми не мисля, че е така. Не знам къде си го чувал или чел, но опредлено контент линковете от тези артикъл директории не вредят на SEO-то на който и да е сайт. Виждал съм какви ли не даже експерименти - блог коменти на които URl-то в бокса е статия от Ezine-а, където пича си е постнал артикъла и излиза на 2 място за не лоша думичка. Увеличаване на трафика е силно казано, но опредлено идват посещения от там и смея да твърдя, че и продажби могат да се правят от такъв тип трафик. За това тези услуги са адски популярни и често носят адски много предимства на собствениците на сайтове. Даже си е един отделен тип маркетинг - Article Marketing. И това е извън контекста, че са и полесни за SEO-то. Ако имаш около 100-200 статии в подобни сайтове, ще се осети добре трафика от там. Както и да го погледнеш - има смисъл от това.
 
От: Събмит на статии и СЕО

Благодаря за отговора, blinky.
Имам още едно питане. Във вече споменатата статия, която бях чел преди (не си спомням къде) пишеше, че е по-добре квалитетните статии да се запазят за сайта на автора, а по-обикновените да се пласират в Изайн и др. Дали това е вярно ?
 
От: Събмит на статии и СЕО

Това не ми стана ясно, но както казах, зависи какво практикуваш като маркетинг - ако залагаш на трафика от артикъл директории, тогава се стараеш да плеснеш добра статия там, защото след прочитането й дадения потребител да кликне на линка в ресурс бокса. От друга страна ако залагаш на SEO-то на сайта, си пазиш хубваите стати, като са добре оптимизирани за дадени думички, за сайта си, а тези които не са много добри и не си се старал над тях отиват за артикъл директорията, като се надяваш да трафика (по-малко ако статията не е много добра) и линковете, които взимаш от контент на самата страница. Не е изключено и двата варианта да се правят и добре (успоредно) и зле. Въпрос на стил, време, ресурси. ;)
 
От: Събмит на статии и СЕО

Ясно, значи има хляб в артикъл маркетинг-а. Ще трябва да преработя някои статийки явно. Благодаря
 

Горе