Съвети За Добро Писане На PPC Кампания

Blinky

Owner
5 съвета за максимална ефективност от PPC рекламна кампания

1 - Напишете чисто и сбито рекламно копие/текс, което да казва на потенциалните клиенти какво точно ще намерият след кликването на линка ви. Откакто заплащате всеки клик, вие искате да ограничите кликовете до тези хора, които са наистина заинтересувани в това което предлагате!

2 - Бъдете градивен с ключовите думи, но бъдете и точен за рекламния текст. Като искате рекламния текст (аd copy) да е много точен в описването на офертата ви, искате колкото се може повече хора да видят рекламата на първо време. Използвайки няколко вариации на писането във вашите ключови фрази и синоними за ключови думи вие можете да се осигурите, че вашата реклама ще бъде показана за широко разнообразие на търсените термини. Тогав лазерно-таргетираната ви реклама ще отстрани тези, които не са заинтересувани във вашата специална оферта.

3 - Отведете рекламата към точната страница на описаната в оферта в рекламката, през която е дошъл посетителя, не и на главната страница. Ако твойте посетители трябва да търсят линка към офертата, те няма да го направят в повечето случаи. Мрежата е изцяло за незабавно удовлетворение, и "BACK" бутона се използва, когато хората кликнат на линка за да намерят нещо, което не е било описано в рекламата.

4 - Проба, проба, и пак проба! Ключът към максимилизирането на ROI-то (Връщане на инвестираното) на всяка реклама е тестването, и PPC е не по-различно. Стартирайте текст кампании използвайки вариации на ключовите думи/фрази и различно рекламно копие. Анализирайте резултатите след няколко дни и тогава свалете рекланите които се представят слабо и разширете тези които се справят добре.

5- Експеримент с бид (bid - предлагане на цена) цените за ключовите ви думи. Например, ще откриете че бид от $0.35 показва резултати в кликове (и клиенти) както и бид от $0.55! Това означава че сте спестили $0.20 на всеки клик! Помнете че вашате реклама не е нужно да бъде показвана на топ позиции за да бъде ефективна.

Късмет.....
--------------------------------------------------------------
Affiliate Marketing Blog
 

Горе