Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

Stealth

Member
Здравейте! Разгледах доста теми в раздела за seo оптимизация и виждам че тук има доста компетентни хора в тази област. Ще ви помоля да разгледате добре сайта ми и да ме посъветвате как да подобря неговото сео, какви грешки съм допуснал до момента и как да ги поправя?

Дайте ми съвети как да направя така че сайта да излиза на първа страница в класирането за ключовата дума "мобилни телефони" защото сега се появява на 5 страница в резултатите.

Сайта се намира в подписа ми :)

Поздрави!
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

добре като видя публикациите тук, а те са вече в промишлени количества, какво си каза:

"За кво да си правя труда да задълбвам, като могат да ми кажат наготово?"
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

Ами не е точно така, аз доста литература съм прочел по сео, и съм приложил знанията си до колкото мога в сайта, просто искам да погледнат хора който са по наясно от мен и да ми дадат съвет за подобряването. Мен не ме мързи да чета по тази тема ако това имаш предвид защото ме интересува. Аз просто моля за съвети, ако мислиш че искам да получа нещо на готово, просто не ми отговаряй!
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

и сега разбирам че доста си чел за сео затова и връзките в сайта са сео френдли
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

Май грешно ме разбирате, и почнахте да се заяждате с мен и съжалявам че попитах. Ще помоля админа да изтрие темата ми!
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

Не се обиждай толкова :)

По-скоро може да оптимизираш категорията "Мобилни телефони"

Първо, с mod rewrite както каза собиески трябва да си направиш страниците статични, но и старите да пренасочват с редирект 301 към новите. Със сигурност има такива плъгини за CMS-a ти. Добър вариант е
Код:
http://prodatabg.com/mobilni-telefoni
, още по-добър, който на скоро беше обсъждан някъде тук:
Код:
 http://prodatabg.com/мобилни-телефони
.

Имаш проблеми с тайтъла.
Много е дълъг.
За всяка страница е еднакъв(толкова дълъг е, че не забелязах от пръв поглед, че е различен.)

Първите думи в тайтъла са най-важните, ето един примерен тайтъл за категория Мобилни телефони:

"Мобилни телефони - prodatabg.com" - дори може да премахнеш продатабг ...

МЕТА дескрипшън таг - отново, за всяка страница е еднакъв. Ако ползваш гугълския уебмастър тулс(а задължително трябва да го ползваш) ще ти показва, че това е голяма грешка.
Гледай на мета описанието не като на част от сео-то, а като текстът който ще те накара да кликнеш на този сайт докато търсиш мобилни телефони. Примерно търсиш в гугъл "GPS" на първо място ти излиза сайт със заглавие ГПС, а отдолу в описанието пише: ГПС, перални, прахосмукачки
На второ място излиза сайт отново със заглавие ГПС, но в описанието пише: Ревюта на различни модели ГПС-и, цени. - на кое от двете би кликнал ти?
Хединг тагове (<h1>, <h2> ...) - не ги използваш. Адски важни са.
Отново пример с категория мобилни телефони. Когато кликна на категорията, в страницата която се отвори трябва горе да има един <h1> tag с текст "Мобилни телефони"
Освен това, в сайдбар навигацията:
Правиш си чрез CSS <х2> таг да ти излиза 10-12px, и го поставяш във всеки линк в сайдбара, нещо такова <h2><a href="sdf" title="Mobilni telefoni">Мобилни телефони</a></h2>

Повече контент на тази страница: http://prodatabg.com/page.php?145, и информацията да не се дупликира с тази на главната страница(и въобще никъде другаде). И когато споменаваш в някоя статия думите - мобилен, мобилно, мобилни, телефон, телефони - маркирай някои от тях със <b> или <strong> - но не прекалявай.

http://knol.google.com/k/aaron-wall/seo-basics/# - чети и тук.

Едно от най-важните неща(ако не и най-важното) естествено е и анхор текста на линковете които водят към твоя сайт.
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

Stealth,
Готино сайтче - има и PR5 което е още по готино!
Оправи това което ти е казал ppktechno, и ако можеш си намери линкове с текст "мобилни телефони" да сочат към сайта и това е...
Но може да спестиш малко от работата като добавиш само h1, евентуално h2 tag а да си променяш целия сайт че да ти е статичен или там както казват...ми се струва играчка.
Не се задълбочавайте толкова в Seo, защото толкова много страници скалпени по най-seo unfriendly начин са на 1во място.
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

@Stop мисля, че го заблуждаваш. Трябва да хвърли много усилия и ще разбереш защо, като огледаш 1-вата страница в Гугъл. Това че има сайтове ън сео френдли не е за тази тема на разговор - неговите конкуренти на 1-ва страница не са такива, тъй че някаде какви сайтове има не го бърка него...

А и колега сигурен ли си, че ти трябва този израз "мобилни телефони" ?
Така ще пробиеш трудно, а и ще получиш ( евентуално ) нетаргетиран трафик.

Поздрави, Александър
 
От: Съвети за подобрение на seo-то на сайт?

Аз ползвам блоггер, на скайпа за мобилни телефони, и при търсене на мобилни телефони излизам на 1-2 страница, едиственото seo е линк партниори и във аддурл.старт.бг и това е :)

Пробвай да болдваш където имаш "мобилни телефони" в съдържанието, да кажем като кликнеш отстрани на менуто "мобилни телефони" да сменя титлето (това за титлето преди го казаха ама карай :) ) Ако съдържанието ти е копирано - много зле за гугъл :( Като гледам pr ти е висок => трябва да има доста линкове които сочат към тебе :) ноо явно нещо липсва :(
 

Горе