Съвет за добре настроен cPanel VPS сървър.

Здравейте,

За всички многознайковци имам един въпрос как вие си настройвате сървърите с cPanel и CentOS 7 за споделен хостинг услуги.

Темата я пускам с обучителна цел.

Благодаря предварително за отзовалите се специалисти.
 
Няма ли някои компетентен да каже примерна конфигурацията за cPanel сървър. В нета много тута ама все разпокъсано един каже това друг онова.
И си рекох дали че тук някой ще ме насочи към правилната посока.
И както следва всичко е с цел обучение ( инсталиране и конфигуриране тренинг :D ).
Благодаря Предварително.
 
Здравей Sky,

Ами защо не и защо да? ако е възможно да попитам.
Изчетох къри и баири в нета по този въпрос но конкретен отговор не виждам никъде.
А по въпроса защо ми е този cPanel - мисля че средно статистическите потребители на споделен хостинг се справят най-добре с него? - или грешката е моя ако е така моля поправи ме.
Та въпроса ми е не как да конфигурирам сървър или някакъв гид към инсталиране на сървър, а по точно просто да посочи някои тип сървър + хостинг панел + уеб сървър(Apache/Nginx...) + разни оптимизатори или разни други просто искам да разбера как си устройват хората сървърите за да тествам и да компилирам като загубен за да придобия някакъв среден опит в тази насока.
Благодаря предварително за отделеното скъпо време.
 
Според мен най-добра рецепта няма. Всеки решава как да конфигурира сървъра. Сега ако е джам-сървър там рецептата я пуска чичо ти Били ама в линукс/юникс четенето е повече от цъкането.
Аз веднъж съм качвал ц-панел и да си кажа честно не бях очарован. Предпочитам да маам с Вима конфизи. Ако смяташ вече да препродаваш споделени хостинги от този ВПС, то ще ти е нужно доста задълбочено познаване на материята.
 
Добро утро

Джам и сървър съм разбрал с годините че не си подхождат в едно изречение, ако едно върви друго спи и обратно.
И все пак видях по други теми пичове дето се занимават с това и за това реших да поразпитам тук пък и съмсигурен че не съм единствен с тези въпроси.

А целта на заниманието ми е обучение, писнало ми е вече VM-ки джамове, снапшоти, ПХП-та, джави мави и други подобни. Търся нещо свежо за мен за да разцъквам на компа в къщи. Пък и нали знаете колко е яко от компа на работа да си седнеш на домашняка и да разцъкаш.
Та въпроса си остава валиден предложете някакви варинти господа хостъри иазд направя четенето и голямото пидане на линукс.
Благодаря предварително
 

Горе