Съвет за запор на сметка.

miraco

Member
Някакъв съвет какво да направя.
След като почина майка, като наследници аз и сестра ми получихме задълженията към топлофикация за около 3800 лв.
Това не го оспорваме защото майка е натрупала тези сметки. Сестра ми е в Италия аз до преди две години в Испания. Миналата година разбрах че съм осъден от частен съдя изпълнител./ защо само аз след като и двамата със сестра ми сме наследници. /. Естествено сметките ще се плащат за това няма спор. Но вчера гледам в извлечението на картата ми в Уни Кредит Булбанк че имам задължение от -3740 лв. . Обадих се на кол центъра и ми казаха че най вероятно е запор от съдя изпълнител. В картата имах някакви 130 лв.
Сега какво да правя плюс това че трябва със сестра ми да изплатим задължението. Вече нищо няма да мога да плащам онлайн през УКБанк. ...тази карта я използвах предимно за плащане с ePay и PayPal...и за ток и телефони.
Имам една карта и в ПИБ но вече ще ме е страх и нея да я зареждам.
 
От: Съвет за запор на сметка.

Всяка една сметка на твое име в този момент е запорирана. Плащай възможно най-скоро, защото текът отвратителни лихви.
 
От: Съвет за запор на сметка.

Всяка една сметка на твое име в този момент е запорирана. Плащай възможно най-скоро, защото текът отвратителни лихви.

В ПИБ нямам запор...малко е объркващо...ако ми превеждат по тази сметка някакви пари....примерно 500 лв. с тези пари да плащам вода и ток. С този запор аз не мога да платя водата и тока и така ставам пък длъжник към енергото и ВиК. Някакъв параграф 22 се получава..
 
От: Съвет за запор на сметка.

Може в момента да нямаш запор в ПИБ, но е въпрос на време и там да получиш запор. 3500лв не са много, плащай ги и да ти се махат от главата!
 
От: Съвет за запор на сметка.

НА 840 лв, запорирани от дело, което идея си нямам как е стигнало до мен, от роднина, през роднина, та до мен..
... така де на 840 лв. лихвата която се трупаше беше 3,6 на ден. Така, че действай и не отлага
 
От: Съвет за запор на сметка.

Дълговете се наследяват с получаването на наследство. Ако нямаш реално (или е символично) наследството, може спокойно да се откажеш от него. За повече подробности ще е хубаво да се запознаеш със Закон за наследството.
 
От: Съвет за запор на сметка.

връщай картата и закривай сметката, ако е кредитна, най-добре да счупиш главата на този, който те е съветвал да вземеш такава...

не става много ясно как си осъден защото има процедура с писма с обратна разписка, която явно си мятал в коша, смятай че имаш късмет, че не са изкарали имота на търг ами са почнали от сметките по банките...

дължите ги тези пари солидарно, вземат ги от този, от който е по-лесно, после се оправяйте или по роднински...или през съда...
 
От: Съвет за запор на сметка.

всяка банка има различна политика по отношение на запорите, някои ги мятат в коша, други направо превеждат парите по сметката на ЧСИ като ги вземат от депозит, общо взето са пратени 25 писма със питане има ли Х пари при вас до всички банки в България, някои отговарят, други не, на отговорилите пращат последващо запорно съобщение, между писмата някои предупреждават клиентите да си прехвърлят парите...
 
От: Съвет за запор на сметка.

Изглежда Уни Кредит Булбанк политиката им е изобщо да не уведомяват клиентите си за такива неща. Ами днес или утре ще подам молба за закриване на сметката към тях. Един клиент минус.
Ще си ползвам ПИБ и ще открия другаде сметка...все пак ще ми е нужна някаква сметка да обслужвам това задължение.
Само трябва да се поинтересувам дали на 100% на парите могат да направят запор или на част от тях.
 
От: Съвет за запор на сметка.

Няма как да закриеш сметка която е със запор. Първо плащаш и тогава, обикновено до 3-4 работни дни ти пада запора.
 
От: Съвет за запор на сметка.

Те ти запорират сметката, е някакви си пари.
Просто в този момент си нямал цялата сума, която да изтеглят. Сега е със запор с идеята, че в тая сметка ще влизат пари и ще се събере нужната сума, която да дръпнат.
Ще ти запорират всички банкови сметки, ако след време няма постъпление и плащане, освен, че ще си удвоил сумата, заради лихвите ще потърсят и работодателя ти за да изискват плащане.
Просто намери начин да ги платиш.
 
От: Съвет за запор на сметка.

закрий картата и им кажи, че сметката им я подаряваш!
 
От: Съвет за запор на сметка.

всичко ще ти запорират, ако нямаш намерение да ги плащаш, тегли където са ти още свободни парите и закривай, прехвърляй имоти.
Моя съвет е да се платят тези пари възможно най-бързо. Когато вече ти наложат запора на сметката нищо не можеш да направиш, почти няма банки които ще те уведомят, а и после да си платиш пак минава време докато официално се вдигне запора. По запорираните предупреди всички никой да не ти превежда пари.
 
От: Съвет за запор на сметка.

прехвърляй имоти.

ба ти уред ли си ве мумче? то префърлането даней без пари

чшии, мирако

какво да направиш в лесни стъпки за начинаеши

- уникредит не те интересуват, както и сяка друга банка дето имаш/ще имаш запор. след изплащане на запора си закрий сметката ако няма да я ползваш. преди това няма да ти разрешат, поне не по твоя инициатива
- иди при ЧСИ-то и предложи споразумение - внасяш 10-20% днес и разликата на вноски, в замяна искаш да не предприема други действия срещо тебе за да не се трупат още разходи

сумата не е малка но нее кой знае ква за да се правят простотии от рода на - продавай имоти, емигрирай, смени си пола, направи си застраховка живот и се хвърли от осмия етаж.

дишай спокойно
 
От: Съвет за запор на сметка.

Ако ги имаш парите накуп ги плати и си реши проблема. Ако ги нямаш - вноска и расрочено.
Всякакво друго решение е глупаво и ще си навлечеш още проблеми.
 
От: Съвет за запор на сметка.

Свържи се с ЧСИ, за да уговорите при какви условия ще ти вдигне запора, а също така и за дела на сестра ти. Вие като наследници пропорционално сте задължени, така че няма логика само теб да съдят и да търсят всички пари от теб само.

При кое ЧСИ е делото?

Законната лихва е 10% на годишна база върху главницата само.
 
От: Съвет за запор на сметка.

Чл. 454. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Съдебният изпълнител спира изпълнението, ако до предаването на движимата вещ в магазин или борса, съответно преди началото на явния търг с устно наддаване, а за публичната продан на имот - до деня, предхождащ деня на проданта, длъжникът - физическо лице, внесе 30 на сто от вземанията по предявените срещу него изпълнителни листове и се задължи писмено да внася на съдебния изпълнител всеки месец по 10 на сто от тях.
(2) Ако длъжникът не плати някоя от вноските по ал. 1, съдебният изпълнител по молба на всеки от взискателите продължава изпълнението, без длъжникът да може да иска ново спиране.

Съвета да се разпоредиш с имоти е изключително грешен, водещ до още по големи разходи. За справка-Павлов иск. Основание чл.135 ЗЗД.

Освен лихви, ЧСИ начислява и такси в зависимост от това, какви действия ще поиска взискателят.

Реда за погасяваненна дълга е разноски-лихви-главница. Т.е. погасяват се първо разноските (напр.адвокатския хонорар), после лихвите и най накрая, ако остане нещо от удържаната сума се погасява и самата главница.


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Последно редактирано:

Горе