Съвет за кола на старо

От: Съвет за кола на старо

Принципно ако спестяваш по 3000 на година и мама и тати не могат да дадат отгоре, може би не е много практично да си купуваш кола на тоя етап - ще искаш все с нея да джиткаш, парите ти само по бензин и ремонти ще отиват сичките. Не на последно място - ще започнеш да слагаш излишни килца отгоре като стой та гледай. На някои хора пО им се удава това де.

Благоевград не беше голям град. Аз кола у нашио град примерно рядко карам. То за 25-30 мин пеша и съм на другио край.

Ама от друга страна те разбирам.

От трета страна практично е да предвидиш ПОНЕ 500 лв за ремонти - масла, ремъци, алибали.
Може да се огледаш за някой дизел - моторите доста повече издържат на теория. Ама пък ремонтите и смените са по-скъпи. Ама пък малко по-икономично излиза горивото. А пък за грацко са идеални - не гори много, а ускорява здраво - турбодизел често засрамва по-големи бензинови двигатели на светофарите.
 
От: Съвет за кола на старо

е как на 20 годишен да не му отива комби? на мен много ми се кара rs четворка или шестица комби ама няма :(
 
От: Съвет за кола на старо

По-скоро 20 годишен иска двувратка ,а не мисли че ще му трябва място и багажник един ден със семейство като има.
 
От: Съвет за кола на старо

По-скоро 20 годишен иска двувратка ,а не мисли че ще му трябва място и багажник един ден със семейство като има.
Е не пожелавам на дваесегодишен да се ожени в близките 5-8 години. Демек вероятно ше е сменил колата дотогаз.

Само един довод в леко страничния спор 'германска vs. жабарска кола':

Това там Пежо 206 преди 3-4 години сигур е струвало 10к лева.
Доста от германските модели се обезценяват много по-бавно, дори до степен някои модели (особено на БМВ) с времето да придобиват култов статут и колекционерска стойност.

И още един момент - ако ти е първа кола и немаш пара в излишък, гледай да не е много лъскава и да не ти е жал като я праснеш. Ако ти в първа кола и не я чукнеш тук-там, начи не си я карал/ си се учил да караш като хората... Демек няма особено значение кво ше земеш за първа кола. Просто гледаш а е нещо що-годе надеждно.
 
то рс е 2,7 битурбо 397 коня не много семен автомобил ама за съжаление в Ервопа трабва да се бръкнеш с поне едно $15к за да си вземеш едно такова :) и това без такси застраховки http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...AGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&tabNumber=1 ( в мобиле бг е 35000 лева) в

от друга страна опредлено си е тръпка да усетиш какво са имали на предвид немските инжинери преди малко повече от 10 години като са създали кола спосбна да наказва всикчо на пътя до големите модели на ферари и ламборджини :)
 
От: Съвет за кола на старо

Немска кола за 3 бона... освен некое бмв 96-та и да не излизам от бензиностанцията :D

за бензиностанцията това изобщо не е вярно ти го казвам от личен опит имах 318 и ми гореше средно 7-8 извън града и около 11 в града(ако си мислиш че другите горят по 5 литра много ама много се лъжеш) сега съм с А6 и направо ми липса горенето на БМВ-то :)
 
От: Съвет за кола на старо

11 градско, човек ти искаш да ми кажеш, че всички пари от адсенс месечно ще минават през ауспуха, нема как да стане.
 
ти пежото не мисли че ще харчи по малко особено с климатик 90 коня 1,6 дори и да го галишпедлана газта много труно ще падне под 9 ка градско за сф не кажа 10 ако минава през най големите задръствания.... затова може да поработиш върху приходите

пп и си направи една профилактика и задължително допълване с фреон и масло на климатика да не ти прави проблеми после
 
От: Съвет за кола на старо

Е тя колата си е бирник по дефолт - горива, данъци, застраховки, части, ремонти, масла, зимни, летни гуми :) Освен, ако не си вземеш нещо мъничко и слабичко дет' мирише горивото.
Да теглите кредит? Няма смисъл. Ще я удариш, ще те ударят, а след това и дупките по улиците ще й разкажат играта.
Като купуваш вземи приятел, който разбира. Хич не слушай тези от автосалоните какво ти говорят, ПРОВЕРЯВАЙ. Като ти кажат 'Добър ден', погледни къде е слънцето.

П.П. Като споменахте лафове, един познат собственик на автоморга твърди, че на френските коли само свирките им са хубави...
 
От: Съвет за кола на старо

Абе да не му кършим хатъра на момчето ама и на мене баща ми ми викаше, че да си земеш кола е се 1 да се ожениш - тва само гълта (пари де) нон-стоп и в замяна само малко кеф дава. Абсолютен пасив.

Като да се ожениш на 20 години, сметаш ли кво е? Обречен си. Непрекъснато се чудиш как да осигуриш основните неща на жената и децата, блъскаш секи ден и трепериш да не те уволнят. Изцеден си отсекаде и нямаш време и възможност да инвестираш ресурс (понеже семейството автоматично го засмуква и пита за още), та да завъртиш бизнесче там някакво, че да отлепиш малко и да се почувстваш човек...

Влизаш в омагьосания кръг, от който масата народ не може да излезе.

ПС: Малко преувеличено де, ама има и верни неща :p
 
От: Съвет за кола на старо

Абе ако имаш бизнес без кола си за никъде и да нямаш да се тъпчеш по автобуси не е работа. Има и един лаф: "Мъж без кола, не е мъж!".

Много хора немоа ги рАзбера (да се чете на шопски) хем колата им била бирник, хем задника им не слиза от нея. :)
 
От: От: Съвет за кола на старо

Според мен не гледай марката а по скоро състоянието на автомобила. Погледни маркучите на водното охлаждане ако при допир са меки и еластични супер, уплътненията на вратите нетрябва да се ронят при леко драскане с нокът. Годината на производство е на печата на стъклата, коланите и по рамата. Ако не си решил на какво гориво да е автомобила взимай дизел ще разбереш в последствие какви са предимствата. Трябва да знаеш че едно обслужване на астра е 150-200лв, а на пежо и рено 400-500лв. Ако я купиш от Дупница плащаш застраховка, и номера транзитни за 80лв и караш един месец.
 
От: Съвет за кола на старо

Напълнихме на момчето главата със глупости - Затваря очите и рипа в чувал все пак това е кола утре и на вторични да я даде пак ще вземе някой лев - хората по десет години жена пробират и пак се насадат на некой дзвер хем и пробни каране имат та той се е притеснил за една кола.
 
От: Съвет за кола на старо

Митко... преди да вземеш кола, качи се изпробвай я. Викни си и човек с теб който разбира, за да няма след месец два да седи по сервизи. Пежо е хубава марка автомобили, та дори и това 206 с 2(3) врати което ми даде да погледна. Но най - вече взимай кола от човек, най - хубаво от карана от жена, ще вземеш от автокъща не я знаеш дали не е пристигнала с две гуми в България или без двигател. Гледай и преценявай.
 
От: Съвет за кола на старо

В крайна сметка Рено Меган, семейна количка, има място за петима. Като размислих не трябва да съм егоист, трябва цялото семейство да се чуства комфортно. Колата излезе 3 бона със всички документи на 160 хиляди километра. При първа възможност и слагам газово бутилка.
Благодаря на всички за съветите и НАЗДРАВЕ !
megane-scenic.jpgНе е тази от снимката, но като я замия малко токава ще кача снимки.
ПС: Благодаря на създателите на форума SEO RLZ !
 
От: Съвет за кола на старо

Бързо си избрал :)
 
От: Съвет за кола на старо

Честито и безаварийно каране.
 

Горе