Съвет при продажба на сайт/домейн

Yxaaaaaaa

Member
Привет, колеги,
от известно време не се занимавам активно с поддръжката на сайтовете си, а в същото време разходите по поддържането им си продължават. Имам два сайта за онлайн игри - zowas.com + arcgames.org, които изискват доста голям ресурс като хдд, а преди и CPU, и именно заради това съм ги хостнал навремето на VPS. Разходите отдавна не мога да ги избия и просто не виждам смисъл да ги поддържам, при положение и че нямам намерение да ги възраждам.
Та решил съм да ги продавам по един или друг начин, но нямам абсолютно никакъв опит с тия продажби и затова искам съвет от вас как би било най - рентабилно. Единият вариант е да търся купувач на сайтовете - домейн + система + всичко вътре. Общо взето стойността им не знам колко е голяма - домейните на по 7 години, без проблеми, в момента няма приход, има около 20-30 посещение всеки от сайтовете. Продажбата на цели сайтове ми изглежда трудна.. бях ги пуснал във флипа за по $700, ама може да съм попрекалил ;) Има ли по - добро място за продажбата им?
Другият вариант е да продам само домейните - читави са.

Според вас кой е най - подходящият начин за продажбата им и къде? Как най - просто мога да направя оценка на стойността им?
 
За продажбата им може да се възползваш от Пазара тук. Според мен ще ти е по-добре като стратегия да ги развиеш, защото никой няма да вземе на добра цена сайтове, които са само в разход. Идеята е и да правят пари все пак. Всеки купувач ще ги разглежда като онлайн бизнес и това е нормално. Домейните може да ги пуснеш по всяко време, но реално няма как да успееш да вземеш повече, ако не са със сайтовете. И аз имах много такива и просто ги направих да работят за другите. Не са в разход, ако се гледа и момента, че "подпомагат" основните, които вадят пари. Може и това да го обърнеш в някаква стратегия.
 

Горе