Състезание по информационни технологии

grigorov

Active Member
Ето нещо което мисля че може да бъде интересно за някои от младите ни колеги тук.

За трета година Великотърновският университет организира състезание по информационни технологии, с което ще се даде шанс на ученици от цялата страна да покажат на какво са способни и да получат адекватна оценка на своите знания. Турнирът ще се проведе на 27 април 2013 година. В него може да участват ученици от 8 до 12 /13 клас в две категории „Интернет приложения” и „Приложни програми”.

http://it-vt.eu/page/22

Ще има награди както и представители на фирми, които си набелязват "млади таланти"
 
От: Състезание по информационни технологии

Много добро мероприятие и успех на всички учасници в него. Обичам този град и дано това се превърне в традиция. Някой да има повече инфо за него? Да е присъствал? Нека сподели. Най-добрите IT специалисти са българите. ;)
 
От: Състезание по информационни технологии

Мероприятието е добро и похвално. Малък лъч на нормализиране на образователната система.
Но.
Не виждам бонуси за абитуриенти - състезанието би могло да бъде трамплин за нови студенти, влизащи в университета без приемен изпит.
Спонсорите, вместо да си правят реклама с 20-30 доларови кашончета, да се бръкнат по-сериозно и да предложат по-сериозни награди, включително и софтуер.

Само на мен ли ми се вижда, че футера е отрязан от долу? :confused:
 
От: Състезание по информационни технологии

Радвам се че се прояви някакъв интерес към темата.
Лъча надежда идва от самите студенти това нещо се движи предимно от студенти те го организират, те намират спонсорите те са в комисията после.
Аз лично нямам нищо общо с това мероприятие. Единствено, че мой приятел е част от организаторите и че искам да помогна както на него така и на някой от форума ако има желание да участва.
Иначе си говорихме с него че трябва да бъде така да има някакви бонуси точно да се влиза без изпит било дори то и само в Търновският университет все пак ще е нещо ако приемем че на национално ниво е трудно да стане. Но не съм запознат дали организаторите драпат и не могат да се ориентират или са ударили на камък с университета.

Но освен наградите хубавото е че малко или много младите талантливи IT специалисти които сега прохождат могат да бъдат забелязани от фирмите. А знам че тази година /тъй като това май се прави за 2-ра или 3-та година не съм сигурен/ ще има повече такива представители. Един от тях ще е от Екстрапак /а те дават най-високите заплати на програмисти и дизайнери във Велико Търново поне до колкото имам наблюдения/.
 
От: Състезание по информационни технологии

Бате, дай ни някое прессъобщение, с което да допълним темата. Снимки, материали. Нека повече хора разберат за това. Аз лично съм много горд от факта, че се провежда в този красив град.

Такива инициативи трябва да бъдат силно популяризирани. ;)
 

Горе