Теглене на пари от Propellerads

stoko

New Member
Здравейте,
Налага ми се да тегля пари от Propellerads. Проблемът е в това, че нямат Paypal, а имат ePayments, EPESE, Payoneer Prepaid MasterCard, Payoneer Bank Trasnfer, Wire EUR, Wire USD, Webmoney Z. Мога да използвам само Wire EUR, но лимитът им е минимум 500$, а таксата за всичко под 1000$ е 50$. Къде изобщо се използват подобни системи за разплащане? Не знам в България, а дори и който и да е световен сайт да използва такива. Има ли вариант да се създаде акаунт в тях и после да се изтеглят към банкова сметка или да се изпратят до Paypal?

Поздрави!
 
Подобни системи като горепосочените (Payoneer) най-вече се използват от масово Freelancers, имащи вземане-даване с US сайтове и фирми. МАСОВО. Вкл. Amazon. Регистрираш си профил там, верифицираш се сега или след време и си готов – или с теглене към Payo MC или към Payo Bank Transfer, впоследствие един Local Bank Transfer.

WebMoney е система, използвана от има-няма 300M души от RU/CIS countries, нерядко и от България. Изключително популярна отново. „Z“ означава, че може да се теглят кинтите само към WMZ/USD портмоне. А както се вижда, един WM акаунт може да поддържа доста видове портмонета. И впоследствие кинтите да се използва в системата на WM. Има и опция за локален банкова акаунт теглене, но и там се изисква верификация. WMZ-to-Card or Bank acc.

upload_2016-9-13_19-8-5.png

Общо взето който и метод от останалите да се избере, все ще се мине през още един „трансфер“ (Withdrawal), било от Payo или WM.
 

stoko

New Member
При опит за регистрация в Payoneer ми предалага само BGN валута за България, а на мен ми трябва за сметка в евро в България отново.

А при Webmoney ми дава грешка, че трябва да имам паспорт за да изтегля към банка. Как да се сдобия с такъв?
 
Global Payment Service (USD/EUR/GBP/JPN) | FAQ | How to Apply

Иначе за съжаление е така, че Bulgaria е „BGN-Bound“ Currency, поради това, че не сме в Eurozone. Това става ясно от Withdrawal funds to your local bank account страницата:

upload_2016-9-14_9-20-39.png

Така, че независимо, че ще се получат кинтите от X/Y/Z услуги в СЪЩАТА валута (USD-to-USD, EUR-to-EUR, GBP-to-GBP), използвайки „Global Payment Service“, то след като постъпят в Payo-акаунтът за тегленето им има варианти ИЛИ чрез използване на Payo-MC картата, или чрез Local Bank Transfer в BGN. Т.е. USD-to-BGN, EUR-to-BGN, GBP-to-BGN.

Има, разбира се и такси за това, макар и невидими:

upload_2016-9-14_9-24-19.png

Даде ми го един с акаунт там преди няколко месеца. Тези fees не се виждат, ако се няма акаунт.

---

Относно WM – типове Passports (Account-Levels) и как се взема/верифицира. И пак за видовете.

По-долните нива от „Personal Passport“ са безсмислени, а по-горните са смислени, но само за Merchants, какъвто явно няма да си. Верификацията за персонален такъв изисква следната процедура, която в BG я има 5-10 човека изпълни я, я не. Нотариално заверен документ за apply-ване за Personal Passport. Има и видеота отдолу. Общо цялата процедура към 60-70 лв. ще излезе с пощата до Русия, нотариус, WMZ-apply-ването и др. разходи, а за време: около 15-25 дни, за да се получи крайният статус: Personal Passport:
120716173655_personal_32x32-32.png
.

И от там вече да могат да се теглят получените кинти в портмонетата (WMZ/WME/etc.) към Bank Transfer по IBAN. Fees: мин. $100 (WMZ) за теглене, Fee - 1.5% +11 USD.

Лесен път и начин – няма.
 

AeonSpoke

Active Member
Случайно някой знае ли какво трябва да се въведе на "Account number" като избереш начин на плащане "Bank wire euro"
 
Нея секция е за UK или чуждестранни Bank accs. За тези в ЕС цъкаш на „IBAN“ и си въвеждаш BGN/EUR IBAN-а. В зависимост от банката, на която е сметката, тя ще charge-не опр. сума такса за т. нар. „входящ валутен превод“. Проверяваш през сайта на банката секцията с такси ТОЧНО колко ще е, за да предвидиш колко ~ ще получиш реално (след таксата на подателя на превода и след таксата на получателя на превода).
 

AeonSpoke

Active Member
Оправих ги тези неща, но сега се случи нещо друго. Снощи за 13 хиляди импресии имах 13 долара. Днес гледам импресиите са 20 хиляди, а приходите са се смалили на 3.55$ На някой случвало ли му се е ? Писах им, но все още чакам отговор.
 

AeonSpoke

Active Member
Вече ги премахнах. Препоръчайте някоя стабилна компания, която ще изплащат някакви по-нормални пари за 15-20 хиляди чисти импресии.
 

Горе