Теглене на пари от Propellerads

stoko

New Member
Здравейте,
Налага ми се да тегля пари от Propellerads. Проблемът е в това, че нямат Paypal, а имат ePayments, EPESE, Payoneer Prepaid MasterCard, Payoneer Bank Trasnfer, Wire EUR, Wire USD, Webmoney Z. Мога да използвам само Wire EUR, но лимитът им е минимум 500$, а таксата за всичко под 1000$ е 50$. Къде изобщо се използват подобни системи за разплащане? Не знам в България, а дори и който и да е световен сайт да използва такива. Има ли вариант да се създаде акаунт в тях и после да се изтеглят към банкова сметка или да се изпратят до Paypal?

Поздрави!
 
Подобни системи като горепосочените (Payoneer) най-вече се използват от масово Freelancers, имащи вземане-даване с US сайтове и фирми. МАСОВО. Вкл. Amazon. Регистрираш си профил там, верифицираш се сега или след време и си готов – или с теглене към Payo MC или към Payo Bank Transfer, впоследствие един Local Bank Transfer.

WebMoney е система, използвана от има-няма 300M души от RU/CIS countries, нерядко и от България. Изключително популярна отново. „Z“ означава, че може да се теглят кинтите само към WMZ/USD портмоне. А както се вижда, един WM акаунт може да поддържа доста видове портмонета. И впоследствие кинтите да се използва в системата на WM. Има и опция за локален банкова акаунт теглене, но и там се изисква верификация. WMZ-to-Card or Bank acc.

upload_2016-9-13_19-8-5.png

Общо взето който и метод от останалите да се избере, все ще се мине през още един „трансфер“ (Withdrawal), било от Payo или WM.
 
При опит за регистрация в Payoneer ми предалага само BGN валута за България, а на мен ми трябва за сметка в евро в България отново.

А при Webmoney ми дава грешка, че трябва да имам паспорт за да изтегля към банка. Как да се сдобия с такъв?
 
Global Payment Service (USD/EUR/GBP/JPN) | FAQ | How to Apply

Иначе за съжаление е така, че Bulgaria е „BGN-Bound“ Currency, поради това, че не сме в Eurozone. Това става ясно от Withdrawal funds to your local bank account страницата:

upload_2016-9-14_9-20-39.png

Така, че независимо, че ще се получат кинтите от X/Y/Z услуги в СЪЩАТА валута (USD-to-USD, EUR-to-EUR, GBP-to-GBP), използвайки „Global Payment Service“, то след като постъпят в Payo-акаунтът за тегленето им има варианти ИЛИ чрез използване на Payo-MC картата, или чрез Local Bank Transfer в BGN. Т.е. USD-to-BGN, EUR-to-BGN, GBP-to-BGN.

Има, разбира се и такси за това, макар и невидими:

upload_2016-9-14_9-24-19.png

Даде ми го един с акаунт там преди няколко месеца. Тези fees не се виждат, ако се няма акаунт.

---

Относно WM – типове Passports (Account-Levels) и как се взема/верифицира. И пак за видовете.

По-долните нива от „Personal Passport“ са безсмислени, а по-горните са смислени, но само за Merchants, какъвто явно няма да си. Верификацията за персонален такъв изисква следната процедура, която в BG я има 5-10 човека изпълни я, я не. Нотариално заверен документ за apply-ване за Personal Passport. Има и видеота отдолу. Общо цялата процедура към 60-70 лв. ще излезе с пощата до Русия, нотариус, WMZ-apply-ването и др. разходи, а за време: около 15-25 дни, за да се получи крайният статус: Personal Passport:
120716173655_personal_32x32-32.png
.

И от там вече да могат да се теглят получените кинти в портмонетата (WMZ/WME/etc.) към Bank Transfer по IBAN. Fees: мин. $100 (WMZ) за теглене, Fee - 1.5% +11 USD.

Лесен път и начин – няма.
 
Случайно някой знае ли какво трябва да се въведе на "Account number" като избереш начин на плащане "Bank wire euro"
 
Нея секция е за UK или чуждестранни Bank accs. За тези в ЕС цъкаш на „IBAN“ и си въвеждаш BGN/EUR IBAN-а. В зависимост от банката, на която е сметката, тя ще charge-не опр. сума такса за т. нар. „входящ валутен превод“. Проверяваш през сайта на банката секцията с такси ТОЧНО колко ще е, за да предвидиш колко ~ ще получиш реално (след таксата на подателя на превода и след таксата на получателя на превода).
 
Оправих ги тези неща, но сега се случи нещо друго. Снощи за 13 хиляди импресии имах 13 долара. Днес гледам импресиите са 20 хиляди, а приходите са се смалили на 3.55$ На някой случвало ли му се е ? Писах им, но все още чакам отговор.
 
Вече ги премахнах. Препоръчайте някоя стабилна компания, която ще изплащат някакви по-нормални пари за 15-20 хиляди чисти импресии.
 

Горе