Тест на VPN

vladinc

New Member
Инсталирах VPN на един VPS с Убунту .. и ми трябва някой да го тества за ден - два..
Не знам дали проблема е при мен заради моята връзка , но връзвам се .. работи добре за около 15 минути и след това нета спира.. т.е. оставам вързан за ВПН-а , но просто хттп трафика умира..
Така че , ако има някой ( един човек ми трябва за момента ) на който да дам да го тества за известно време и да каже дали проблема е при мен или някъде в настройките на ВПН-а , ще съм благодарен
Пишете на ЛС за да дам юзер и парола .
 
От: Тест на VPN

Я направо дай юзър и пасс за vps-а да видим какво си сътворил
 
От: Тест на VPN

намерих някой да го пробва.. ще го оставя за ден два да видим какво ще каже , ако след тва си още навит ще ти дам и ти да почовъркаш :)
 
От: Тест на VPN

Просто пробвам :)
интересно ми е дали ще мога да го направя и как ще се държи ..
Ако всичко е наред , ще взема още хора да го тестват и може накрая да пусна платена услуга за 5 долара на месец или нещо такова ..
Просто експериментирам :)
 
От: Тест на VPN

Я метни един username/pass да го тествам под OSX и аз!

И много ама МНОГО добре си помисли за тези 5 долара такива неприятности може да си доведеш на главата, че ти е бедна фантазията...
 
От: Тест на VPN

Хайде някой от тези който го пробваха да кажат мнение , стабилен ли е или умира както и при мен след 10-15 мин ползване?

И много ама МНОГО добре си помисли за тези 5 долара такива неприятности може да си доведеш на главата, че ти е бедна фантазията...

какво точно имаше предвид ?
 
че трябва да го предлагаш като фирма с ограничена отговорност и много да си барнеш нещата за ограничаване на отговорноста... иначе може да се вкараш в някой филм
 
От: Тест на VPN

ахм.. бе едва ли ще стигам чак до там.. но предполагам ще трябва ако все пак се реша.. но за момента е само тестване да видим ;)
то и без това за този впс абонамента изтече януари месец.. а аз все още си го ползвам :)
верно няма контрол панел защото сайта на фирмата се прецака .. но пък 2-ри месец си го ползвам за без пари :) :roll:
 
От: Тест на VPN

@vladinc - прост пример... правя си поща и пускам мейл на обама@вайтхорс.говт тип "Алах Акбар - идвам до 5 минути със самолет". Тук може да използваме и ББ@министър РП@презитент и т.н.
ИЛИ да се използва за нелегални неща - детска порнография, пране на пари, финансови измами, наркотици, други престъпления и т.н.

Дето се вика - репертоара е неограничен от мизерии които може да се случат.

Проблема е какво правиш ТИ в случая защото очевидно ще излезе със твое IP и някой все пак трябва да опере пешкира... решението е да се барнеш много ама МНОГО добре с един договор и да направиш контрол над достъпа заедно с подходящи логове както са изискванията по закон. Може да си разпечаташ ЗЕС и да лягаш и да ставаш с него. Има и няколко наредбички и нормативни документи... общо взето трябва да ги наизустиш! Отделно трябва ти адвокат който да изработи договорите които трябва да подписваш с клиентите и цялата документация. Ще трябва да се регистрираш и като опериращ с лични данни. Може би ще трябва да направиш и виртуален POS терминал да обработваш плащанията ИЛИ да използваш платежна система (PP/MB/etc).

Както виждаш по-горе морето ИЗОБЩО не е до колене... иначе филма за който ти говорим с @coolice ти е в кърпа вързан! При първия проблем и изгърмяваш яко. Може да те гледаме по телевизиите в новините от 20:00 часа като "водеща новина".

АКО ще го пускаш като услуга на няколко човека - си прецени сам доколко доверени са хората и дали може да им пуснеш достъп. Аз примерно използвам VPN-и само за проверка как сайт X се вижда от друга точка на света. Познавам студенти (нашенци) които учат извън страната и търсят достъп до П2П сайтове - примерно можеш да направиш достъп САМО до тези сайтове през VPN-a и да спиш с една идея по-спокойно.

Тук проблема ти се казва bandwidth - защото ако някой набичи 2-3Т трафик ще се видиш в чудо... но това е друга история.

В момента единственното което мога да ти помогна е тестване под iOS/Android/OSX и да ти препоръчам адвокат който да ти оформи нещата и да те посъветва какво да правиш.

PS: Освен нашенците... в арабските страни се използва да се избегнат забраните за достъп до сайтове. Отделно да се използват VoIP услуги (монопола там си казва думата). В Китай се използва за избягване на "Великата Китайска Стена" (firewall). В Русия за избягване на локалните структури на закона (ако тук си мислите че се подслушва... тукашното е детска игра в сравнение с тамошното). В щатите се използва за достъп до малко нелегални неща и достъп до др. ресурси. И т.н. Пазара е необятен! Проблемите са още по-големи от пазара...
 
От: Тест на VPN

Мда.. съгласен
Но ми е интересно как някой впн провайдъри оперират в този случай
Търсене има: http://torrentfreak.com/six-strikes-boosts-demand-for-bittorrent-vpns-and-proxies-130311/
А тук има и някой провайдъри: http://torrentfreak.com/vpn-services-that-take-your-anonymity-seriously-2013-edition-130302/
Интересно ми е как те оперират ? Какво мислите ..
Аз като не съм в БГ от години и оперирам от друга държава .. пак ли ще съм подвластен на БГ идиотско законодателство?
А предполагам че гореспоменатите провайдъри имат същите проблеми и опасения.. визирам изпращането на майла с самолета до 5 минути :lol:

бту, ти смогна ли да го пробаш и как се държи .. работи ли нормално или увисва след 5-10 минути ?
 
От: Тест на VPN

Ами в ЕС си има директива и закони, отделно имаш и местно законодателство.

Ако си в Щатите - има си закони и патриотични актове...

Имат ги - и затова няма нищо скрито-покрито имат си логове и съдействат на местните органи на реда.
 
От: Тест на VPN

Има си и офшорни зони където съдействието на "анти-терористите" е почти никакво. В България ако тръгваш да правиш нещо подобно от раз ще изгърмиш, дори да не се използва за нещо незаконно. Достатъчно е някой да реши, че си му неудобен и веднага започва акция, с която преустановяват дейностите ти докъдето им стигнат възможностите на милиционерите.
 
От: Тест на VPN

Ех тези офшорки... не мога да разбера в този форум едва ли не всеки съвет за фирма води до офшорна зона или фирма. Не мога да разбера защо лягате и ставате с това?!?

Проблема е че логореята ви прави лошо впечатление на по-запознатите с материята. Примерно запознат ли си с Директива 2005/60/ЕО? Или Патриотичния Акт отвъд голямата вода?

Всъщност знаете ли за какво са офшорките? Те са само за скриване на собственост! Но има закони в офшорните зони и при определени обстоятелства има разкриването и! Примерно една от зоните е прословутия щат Delaware - с най-голямо удоволствие бих наблюдавал как там няма да съдействат на "анти-терористите".
 
От: Тест на VPN

Това със законите за разкриване е само илюзия. За пример ще дам Кипър. Там има процедура за разкриване на собственост в случай на криминално разследване, но досега доколкото знам тази процедура никога не е ползвана. Да, крадат им там едни проценти от банките, но все още са си офшорна зона. Никой не те кара като си си регистрирал фирма в Кипър да си държиш парите в тамошни банки. Има и много други държави предпочитани за български сенчести бизнесмени като Британски вирджински острови, о-в Мавриций и Сейшелските острови.
Ако навлезеш под кожата на управляващите в офшорната зона или на техни политически другари, няма как да се измъкнеш без значение дали това което правиш е законно по каквито и да е закони.
А щатите никога не са били офшорна зона и не виждам смисъл да ги даваш за пример. Аз както и много хора по света пет пари не дават за ламериканските "патриотични" закони. Те си важат само за тях.
 

Горе