Това дропшипинг ли е?

От: Това дропшипинг ли е?

#19: Нарича се монопол, нарича се загуба на „Български пощи“ от доста години насам (над 7), съответно увеличен пазар на частниците (разбирай Еконт 40%, останалите % за другите). Ето от там се получават тези 6 лв. Отделно от CN/HK тамошните цени за изпращане са смешни, стимулира се Export-а, колкото се може повече да бълват и да излизат стоки от там за EU/NA, толкова по-добре. За контейнерите вече обясниха.

#17: Това е така. За това и доста се спасяват „поединично“.

#16: Пак е така. Но повечето предпочитат „наготово“ поднесено да им е, изградено тотално всичко от-до, цялата схема. Или накратко „know-how“ + „how-to“-то, ако могат да се „купят“ ей така. Относно „дано нещата се променят“ – ОТКОГО? КОГА? Чака се поредният лидер спасител? Чака се поредният нов „eCrap“ завоевател (Wholesaler & DSer), който иска да „гълта“ след себе си малките, прибирайки комисионни (тип AMZN/eB) от това, че продаваш през него, има трафик, има купувачи, или накратко (казано в #15): „да големеят и да мачкат“?

Няма как да стане. А съм сигурен, че коментари е имало относно същата тема още през 2006-7г. (било тук или в др. форуми). И вече 7-8г. става едно голямо нищо. Всеки с милионите в джоба може практически доста неща да направи. Докато множество (стотици) „мишки“ с по няколко хилки в джоба, едва ли могат да свършат нещо съществено реално.
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Това дропшипинг ли е?

Винаги ми е било интересно как можеш да си купиш нещо от Алиекспрес за 1 долар и да ти е безплатна доставката до БГ, а в БГ от единия квартал до другия доставката да ти е 6 лева :)

Не се чуди толкова. Всеки иска да ползва куриер с наложен платеж и за това цената е такава. с БГ пощи пратка до 2кг от квартал до квартал, а и за цялата страна е 1.50лв. Колко повече да смъкнат цените? Проблемът е българинът, не обича да предплаща и това е. В България всичко е изкривено за съжаление.
Производители сме и онлайн магазинът ни не продава на българи освен ако българинът не е готов да заплати сумата предварително през пейпал, тогава доставката му е безплатна за България и малкото клиенти , които си поръчват по този начин са изумени, когато си получат стоката на следващият ден все едно са платили за куриер.
Както казах производители сме и сме на път да предложим дропшипинг, но в чистата му форма. Проблемът е че няма кой да обясни как точно трябва да се оформи договорът между 2-те страни. От друга страна да се опитваш да продаваш на българин през интернет при положение, че през този същият интернет можеш да продаваш на цял свят ми се вижда смешно. Българинът е не платежо способен, а и България е просто смешен пазар.
 
От: Това дропшипинг ли е?

Вижте какво маняци, Вие разсъждавате от страната на бизнеса, аз ще Ви представя гледната точка на потребителя.
От Англия опратката ми идва за макс 3 дни, от Емаг България идва за 4, и когато се обадя в Емаг не знаят де ми е храната, в Спииди също нямат никаква идея и ме размотават.
Когато се обяда в Англия и кажа, днес трябваше пратката да е тука и я няма, минимума който получавам е "ще ти върнем парите за шипинга".
За тва никога няма да платя предварително на БГ тъпирите и техните псевдо измислени селски магазини, където хората имат едно едничко право да платиш след като си получил стоката.
Това се ползва главно да стимулираш тъпунгерите поне да ти доставят стоката. Гарантирам Ви, че ако в България нямаше наложен платеж, стоките щяха да се доставят с по минимум 10 дена закъснение...
 
От: Това дропшипинг ли е?

Гарантирам Ви, че ако в България нямаше наложен платеж, стоките щяха да се доставят с по минимум 10 дена закъснение...

А аз ти гарантирам, че ако нямаше наложен платен доста стоки нямаше изобщо да пристигат при клиента . хората щяха да бъдат мамени масово.
Както споменаха колегите по горе - въпрос на манталитет. Как в цял свят хората си плащат предварително за нещата и чакат доставка от 3 до 5 дни а ние в БГ искаме доставка на следващия ден (ако може да е безплатна) и да платим чак след това. Колко пъти ви се е случвало да изпратите пратка ( да отделите 1 час в опаковане , подготвяне в виртуалния офис + времето в еконт ) и след това никой да не приеме пратката ви? И това не е края - след това плащате разходите по връщане на стоката ! В най лошия случай съм плащал и цена за унищожение на пратката в еконт, защото за да е унищожа ми излезна по евтино от колкото да я върна и да я продам пак.

Относно дропшипинга - Едиствено дропшипинг може да се прави с китайците . Български дропшипинг е само на ДОВЕРИЕ.
 

Горе