Толеранса на Google в SERP-а

$INeed$

Well-Known Member
Наскоро четох една статия, че Google ще позлва новинарските материали на AFP, за което даже и ще си плаща:


Но далеч бях от мисълта, че ще толерира едни повече от други в SERP-а си. В случая говоря за:

времето-Google-Search.png

Верно, че синоптик е локал пазара, и трябва да е с повече привилегии, но явно някои източници са повече източници от други. За жалост мисля, че това се наблюдава и за други сърч търмс, което е доста плашещо. Днес минах из групите във фейса и реших да си направя експеримента също, и за моя неприятна изненада, така се и оказа.

Какво мислите вие? Сигурен съм, че сред нас едва ли има някой със сайт, който да е с такъв толеранс в нишата си. А дано и да бъркам. Явно трябва да си доста голям бранд и да имаш някакви отношения с Google, за да си на това ниво.
 
разбира се че има сайтове които не могат да се изместят, гугъл винаги е правил това нещо.. аз си мисля че имаше една новина където топ местата се редят ръчно.. може би има някаква истина в това..
 
разбира се че има сайтове които не могат да се изместят, гугъл винаги е правил това нещо.. аз си мисля че имаше една новина където топ местата се редят ръчно.. може би има някаква истина в това..
Едно време нямаше такова нещо. По-скоро буташе продуктите си, както и сега, но нали малко ги насръпаха за монопол, та решиха да пуснат и други в играта, да си личи, че не е лоша империя. Което все тази, защото са по един или друг начин в партньорство с тези сайтове. ;)

И аз, примерно, дали искам да виждам чуждестранни сайтове в моя резултат, като има доста локални, които биха ми предали новината или това, което търся по същия начин, дори по-добре, защото ще е на моя език. Изключвам факта, ако някои нямат локал алтернатива. И каква истина да има, като едните превеждат от другите. Рипорти за фейк новините могат да елиминират дадени резултати, това още не могат да го преборят и тези и Мак.
 
Специално за този резултат, натам няма значение какви са другите, CTR-a ще е повече от трагичен и Google нарочно са го позволили, не че някой ще се натиска да плаща за Времето, което няма да е в интерес на Google да няма такива рекламодатели, но органика тотално го е осакатил за останалите след първия и втория, макс. Това ми напомня за много други, след като напишеш нещо за търсене, преди да отвориш нещо, което да прочетеш и да се образоваш, страницата започва с карти, или изображения, тубата, или уикипедия, което не е зле, следвано от платените резултати, и късметлията ще е някъде след 2-рия скрол :)
 

Горе