Толкова Мaлък Риск, Толкова Голям Потенциял

Blinky

Owner
Афилиейт Маркетинга (Affiliate marketing) е малък риск, и висок потенциал. Това е енда от причините поради която е станал толкова попълярен. Много нови предриемачи стартират техните бизнеси(businesses) с афилиейт програми (Affiliate programs). Ето и някои причино поради които този бизнес модел е приет за ниско писков:

1. Малки стартови разходи: Афилиейт програмите (Affiliate programs) са предимно безплатни за записване. Инструменти и Пекламни копие идват с пакета и единсвеното промоционно харчене ще е рекламата ви. Разбира се ако стартирате собствен сайт и бюлетин (newsletter), но това не струва кой знае колко. Ако стартирате с прост сайт тамплейт можете да го направите и сам. Няма никакви офис разходи и такива за персонал.

2. Никакъв инвентар: Разбира се не е нужно да купувате продукт, освен за лична употреба. Тези спестява много пари и означава че няма да поемате риска за непродаден инвентар.

3. Никакви работници: както споменах няма да плащате за никаква ранотна ръка или техни грешки. Единствено плащате на други хора, когато ви помагат за даден проект. Можете да направите това честно и евтино, като използвате хора на свободна практика.

4. Много малък малък съпорт за клиента: Енда от най-хубавите части от афилиейт маркетинга (Affiliate marketing) е факта че има малка или никаква нужда от сервиз за клиентите. В повечето случай вашият спонсор, като действителния продавач ще се заеме с това.

Разбира се афилиет маркетинга (Affiliate marketing) има голям потенциял. Това зависи точно колко здраво желаете вашият бизнес - business да работи. Между другото веднъж щом направите необходимите проучвания във всеки аспект на промотирането, ще полъчите добри резултати на всеки ваш долар инвестиран в реклама. Дори и с афилиейт маркетинг - Affiliate marketing, не можете да очаквате прекалено много за първите 3 месеца, но след товаще се повишат всички статистики, като харчите за промоции и прибавяте инструменти, така че да осъзнаете разтящата възвръщаемост на инвестицията ви.

-------------------------------------------------------------------------------------
 
Риск няма никакъв!

В дот ком бизнеса няма никакъв риск. Първоначалната инвестиция е толкова малка, че винаги и всякак ще си я избиеш.
 
Най голямата инвестиця е твоето време. То също струва пари. Селяните, който гледат картофи не осъзнават, че могат да си ги купят за 30 стотинки, и инвестират много съботи и недели да ги копаят.

Ние като бизнесмени трябва добре да си преценим времето и да видим за кое трябва да си патим и кое да правим сами. Истината е, че ако човек иска да прави сериозен онлине бизес трябва да си приготви поне първоначално 1500$ за уебсайт и след това месечно едно $500. Естествено след няколко месеца може и повече ще вади 1000-2000 от този сайт.
 
Бате то $ 1500 са много, ако искаш собствен сайт, са добре. Ама мисълта ми е че можеш да си свалиш някой тамплейт от спонсорите - Affiliate Program. И да си го промениш малко, да пипнеш текст да аднеш линк директория, ей такива нещя.

Но за времето си много прав, аз лично го разглеждам като джитка, дай ще седна да оправя само един текст, и хоп не съм усетил как са минали 2 часа - то и друго възникана, покрай текста. Има и други страници за оправяне.
 
Blinky, Говорим за сериозен бизнес в който да инвестираш и естествено да вадиш пари.

Стар домайн с PR: $300.
100 статий за събмит - $100 ако си ги пишеш сам.
Събмит в дирс и боокмаркинг - $100

Купуване + намиране на линкове в рамките на 6 месеца $1000 примерно

И така ги смятам аз. От тука като гледам може да се спести ако си вършиш всичко сам но да спестиш $500 най много. Но пък колко време ще ти отнеме ...
 
Така :wink:

Стар домейн на 4 години си имам - 0$
Статии се теглят от google и wikipedia и се събмитват в базата за 30 сек - 0$
Събмит в директории и търсачки 1 час защото е са важни няколко директории и търсачки - 0$
Копуване на линкове - Google го забрани така че ще трябва по умно там с добра оптимизация и 200 са достатъчни - 0$

Мойто мнение е че за това начинание хляб и вода не са нужни (разбирайте пари), а бачкане. Безплатни домейни и хостинги колкото искаш. Давам за пример www.sopls.com сайта въобще не е върха на оптимизацията защото е за вътрешно ползване на организацията. За месец и половина чисто нов домейн имаше PR 3 при това в България това не е никак лош ранк.
 
Arhangel, здрасти и добре си ни дошъл. Приятно е да срещаш познати хора тук. Пожелавам ти весело и приятно изкарване в форума ни.

Да купуването на линкове е още под въпрос дали ще отпадне напълно - но много директории и линк брокери ще загубят хляба си. - абе линк екзчейнджа няма да отпадне толкова лесно, да не кажа въобще. Аз съм трърдял винаги че това е псецификата на МРЕЖАТА - да се преплитат сайтовете от дадена област, ниша. И правилото за двете големои ядра GOOGLE & YAHOO. Ако отпадне размяната на линкове - цялата структора ще отиде на кино.

Стар домейн на 4 години си имам - 0$
??? :shock:
Тук ме изгуби - не говориме за субдомейн нали? На 4 години, без пари - нещо не ми се връзва сори. :)

Иначе нататъка е яко работа, както казваш. Няма много какво да си говориме - всичко зависи от нас. Колкото си работиме и колко ще ни бъде.

:lol:
 
Рискът е за глупаците!

Рискът е равен на нула, първоначалните инвестиции са нищожни! There is no business like Dot Com Business!
 
Arhangel каза:
Ха-ха и вие пък сега аз с кредитни карти не съм се занимавал :roll: и с Апостол съм съгласен както писах някаде другаде нито хляб нито вода се искат

Малко спам ама... Affiliate programs откога са кредитни карти???

При мен плащаха с чекове, а после отиваш в някоя от нашите банки и ако го одобрят ти дават парите по банков път ( дебитна карта )
 
От: Толкова Мaлък Риск, Толкова Голям Потенциял

Заглавието на темата + поста на arhangelНаправо ме нахъсват да се захвана яко!
 

Горе