Топ 10 SEO Полезни Съвети - Най-Ценното в SEO-то !!!

Blinky

Owner
Ето 10-те най-ценни съвети за SEO-то, като основни фактори които се взимат в предвид при оптимизирането за търсачки:

Карта за сайта - Site map. Огромен сайт има нужда от карта, която да води към всяка страница от сайта. Това ще помогне на бота на търсачката да намери всяка страница само с два клика. Малкият сайт също има нужда от карта. Нарича се навигационна лента.

Не повече авторски текст - anchor text. Не прекалявайте с авторсият текст. Не искте всичките ви входящи линкове да изглеждат еднакво, защото изглежда като автоматизация - нещо на което Google гледам неодобрително. Използвайте вашият адрес (URL) понякога, името на компанията ви друг път - да няма много повторения.

Дълбоко линкване/водене - Deep linking. Бъдете сигурни че имате линкове идващи към възможно най-много страници. Какво казва на търсачката когато други сайтове водят към различни страници от сайта ви? Това казва че имате много ценно съдържание. Как казва търсачката когато линковете ви водят към home страницата? Това че имате плитък сайт с малка стйност, или че линковете са генерирани по-скоро автоматичо отколкото по стойноста на сайта ви.

Станете чужденец. Канада и Великобритания имат много директории за сайтове на компании, базирани в тези страни. Можете ли да вземете бизнес адрес в някоя от тези страни?

Бюлетин - Newsletters. Преложете статия до е-зейн (ezine) публицисти, които архивират техните е-зейни. Линковете седят много често години в техните архиви.

Многочисленни домейни - Multiple domains. Ако имате няколко теми, които могат да напълнят техен собствен сайт, ще е по-добре да имате многочисленни домейни. Зашо? Първо, търсачките обикновенно описват една страница на домейн за всяко търене, и можете да основете две. Второ, директориите обикновенно приемат само home страниците, и така ще можете да получите повече листване от директории.

Първо дошло, първо обслужено. Ако имате графични линкове в навигационият бар, включете й текст линкове. Бъдете сигурни че текст линковете се показват пурво в сорс кода, защото ботовете на търсачките ще последват първият линк, който намерят до която и да е определена страницал. Те няма да последват допълнителните линкове до същата страница. Можете да да видите това в акциа на линка към Индекс страницата тук.

Размяна на статии - Article exchanges. Чували сте за линк размяната нали, е това е подобно на по-добро. Публикувате статията на някой друг в определина за това секция с линк към техният сайт. Те публикуват вашата статия с линк към твоят сайт. И двамата имате съдържание. И двамата получавате високо качествени линкове.

Заглавия в линкове - Titles -> links. Заглавият могат да бъдат линкове. Не само че помага визуално на потребителя да разбере къде го пращате, но някои търачки представят това в техната връзка за страницата.

Бъдете Удебелени - Bold използвайте ги около вашите ключови думи на всяка страница. НЕ ги използвайте обаче навсякуде, където тесзи думи се намират. Един или Два пъти е достатъчно.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Знаете ли че.....
Първият инструмент за претърсване на Интернет, създаден през 1990 г. се е наричал "Archie". Сваляше класации на директории на всички файлове намиращи се на публично анонимни FTP сървари; създавайки база данни, която да се търси от имане на файливе. Година по-късно "Gopher" бе създаден. Индексираше планини от текст документи. "Veronica" и "Jughead" дойдоха покрай това да търсят Индекс системите на "Gopher". Всъщност първата Уеб търсачка бе направена от Matthew Gray през 1993 и се наричала "Wandex".
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Blinky каза:
Размяна на статии - Article exchanges. Чували сте за линк размяната нали, е това е подобно на по-добро. Публикувате статията на някой друг в определина за това секция с линк към техният сайт. Те публикуват вашата статия с линк към твоят сайт. И двамата имате съдържание. И двамата получавате високо качествени линкове.
Но ако реша да разменям статии с някой и сложа неговата статия Х в сайта си той може да реши да сложи същата статия Х и в някоя друга страница или вече да я е сложил. Тогава няма ли да се прецакам, защото тая негова статия дето съм си я сложил в сайта е duplicate content?
 
Аз смея да твърдя че другите собсвеници на сайтове са много коректни и такова своеволие не е срещано. Тъй като ако той сложи тази статия два пъти, неговиат сайт ще е наранен. Неговата статия е уникална, такава е играта. Не може да ти даде такава, която е намерена от търсачките преди това. А и това е зле и за него тъй като не предоставя ново съдържание в мрежата. Ако си Webmaster и искаш максимума качествени линкове от статии, по-логично е да да предоставиш уникално съдържание, за да може линковете към теб да са максималко качествени. Никой няма да се прецака така. Търсачките са се застраховали за такива хитреци, бъди сигурен. И аз като прибавям нов текст на сайтовете си гледам да максимално уникален, защото ще бъда наказан от бота. И той ще бъде прав, а не е хубаво някакъв бот да е прав. :D
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
това че една и съща статия с едни същи линкове се намира на много страници със сигурност не вреди иначе щеше да се прецака дистрибуцията на новини

например отиваш на www.prweb.com* (фирми като ПеиПал си пускат прес съобщенията през тях) публикуваш платена статия и ако те удобрят с резултат над 4 излизаш в новините на Google , Yahoo и още много други сайтове. Впоследствие статията остава в архива на доста от тях и си линква към теб. Досега никои саит не е бил наказан за това :) иначе щеше да е много груба история: плащаш на prweb за дистрибуция, удобряват те prweb плаща на google да публикува статията ти в google news а накрая google bot следваики линка от новините те банва защото статията се повтаря на много сайтове (това е нереално)

*От известно време не работи за адулт продукти :(
 
Говориме за текст и картинки, И даже и за клипове. Да знаеш че тоталното копиране на текст от друг сайт е фатално, повечето хора (тези които ги мързи да пишат) просто го копирват, но с тази разлика че ротират някои от изреченията за да стане уникален текста. Това е лошо и не го препоръчвам, защото е крадене. Пък и твоят продукт или услуга може да има други харектеристики, и чужд текст не винаги е добра идея.

А готовият content за уебсайтове е по принцип предостявен от афилиейт програмите - affiliate program към които се записвате. И там даже е хубаво да си поиграете с текста за да няма дубликати някуде в мрежата.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Това което споменаваш е точно duplicate content особено ако линкваш към оригиналните страници

If website B (health news) republished an article from site A (health research institute) and puts a link from B to A for reference, search engines understands that site A is the original source and the site B has copied it. Site B is seen as dupe content website. One or two articles like this won’t harm your site much for example, if website B has lots of original content.


В случай на платена нюз дистрибуция хилядите саитове които показват статията не линкват нямат разменени линкове към самата статия, а единствените линкове в нея са към твоя саит :)Няма да имаш никакви проблеми осве ако не ползваш текста на индекс пеиджа си като текст за статията :)

П.С Нюз дистрибуцията се използва от офлайн бизнесите още от преди интернет да съществува и не е възможно през 21 век една фирма да реши просто така да наказва уебсаитовете на фирмите които използват
повече от 50 години. Това че ние SEO Experts сме решили да я ползваме на еднопосочни линкове по скоро означава че просто са намалили тежеста им... Нашето мнение е: Използваите нюз дистрибуцията като част от комбинираната ви стратегия за СЕО поне веднъж на 3 месеца. Всички големи фирми го правят :)
 
А ако си напълня сайта с клипове като взема HTML-а от http://YouTube.com примерно или ако си напълня сайта с разни готови неща за уебмастъри като флаш игри, часовници, судокута, такова дето проверява PR-а, абе все работи дето се предлагат на webmaster-ите и значи че и други webmaster-и са си ги сложили по сайтовете, това ще ми навреди ли?
 
Е аз ако реша да си наблъскам сайта с таквиз неща ще ги разпределя из подстраниците, но ме интересува няма ли да ме накажат за duplicate content ако си наблъскам сайта с клипове от YouTube.com или от vbox7.com или пък сложа готови неща за сайтове- флаш игри, часовници, судокута, такова дето проверява PR-а
 
Не стига да не си копирал цъло съдържание. Или цялата ти страница да е едно към едно с друга в мрежата. Това е лошо нещо.

Ако беше така нямаше да има и афилиейт програми - affiliate programs - тъй като повечето предоставчт еднокви картинки за продъктите си. Или просто за да си сигурен му слагаш един ALT TAG и си готов.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
В какъв смисъл да не съм копирал цялото съдържание?
Значи ако сложа един по ALT TAG към всичките клипове, които съм взел от YouTube.com тия клипове вече вече няма да са duplicate content така ли?
 
content-a няма да е на 100% еднакъв със сигутност. A цяко копиране на съдържанието е да е мо-та-мо, даже и положението на одебелените думи. Избягвай копирването на цялото, просто е хубаво да си си уникален + това може и да те харесат защото имаш по добър content от конкуренцията. Така че добре както и да го погледнеш.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
В случая с клиповете с които мисля да си напълня сайта не мога да си позволя да слагам клипове, които аз съм направил, защото за времето, през което ще снимам един клип ще мога да взема от YouTube.com десетки готови клипове сигурно. Нали тактиката ми е да си направя сайта огромен и подреден, за да може хората да не го забравят след първото посещение, а ако взема тепъъъърва да си купувам GSM с камера, да се уча как се снима с него, да почна па да си събирам пари за комплекти за правене на роботи, па да се уча да правя роботи, па да ги правя, па да ги снимам, аз така ще загубя страшно много време, за това време да съм барнал стотина готови клипа от YouTube.com.
Ако сложа по един ALT TAG към всяко клипче, което съм взел от YouTube.com това ще накара ли Goooogle да си помисли, че тия клипове не са duplicate content :?:
 
Blinky каза:
Многочисленни домейни - Multiple domains. Ако имате няколко теми, които могат да напълнят техен собствен сайт, ще е по-добре да имате многочисленни домейни. Зашо? Първо, търсачките обикновенно описват една страница на домейн за всяко търене, и можете да основете две. Второ, директориите обикновенно приемат само home страниците, и така ще можете да получите повече листване от директории.

поддомейните?
какво ще препоръчате - един голям сайт или по-малък сайт с много поддомейни
 
Еми то е все едно, само да са ти добре подредени страницита, има4е и по двата начина се ядва. А за какво ще е сайта? а поддомейни поредставляват обикновенно: ключова-дума.сайта-ти.сом.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Въпрос на предпочитания по които и от двата начина да ти е изработен сайта ако си направиш SEO както трябва ще излезеш на топ позиции :) аз бих избрал голям сайт или няколко домеина просто не обичам събдомеините. A и в Google почти няма сайтове на топ позиции със структура като пример 1 повечето са като пример 2 и 3


1. mp3-players.neshtosi.com

2. neshtosi.com/mp3-players/

3. neshtosi.com/mp3-players.html
 
ами сайта е www.vidin.info
например - подготвено е голямо по обем съдържание за историята на област Видин, природни забележителности, туризъм. На поддомейн ли го сложа, по-удобно е - да не се меша със съдържанието на новините.
Друго имотите, ще го разширявам и по същество ще си е завършен сайт.
Друго - многоезичност на сайта, поради това че ще се различава съдържанието за бг и ен, съм се спрял на отделен домейн.
Няма проблем всичките джунджурии и езици да са на един домейн, но какво препоръчва SEO.
 
И аз препоръчвам този метод:
2. neshtosi.com/mp3-players/

3. neshtosi.com/mp3-players.html

Важното е съдържанието и линковете към сайта ти да са Ок. Другото е по-маловажен фактор. Съсредоточи се върху това, мисля че по този начин ще имаш по-добри резултати.
------------------------------------------------------------------------
Affiliate marketing with NO money
 

Горе