Точка.bg или НЕ НA МОНОПОЛА

coolice

Owner
С цената си от $100 инсталационна такса и $100 bg домеините са типичния пример как един монопол може да се ебава с потребителите си

Присъединете се към инциативата........
http://bg.linux-bg.org/
 
Аз съм за тази кампания. Много печелбари има в БГ, а това и да слагаш ръка върху нещо, което е толкова полезно за IT развитието ни е направо за линч. За това ринеме на едно място тук и скоро PayPal няма да ни огрее, заради шнорхели като тези.

Политиката им ми напомня за времето на тато: ние само го имаме, купуваш или не.Но тук има и избор, домейни с .com са по $13, така че могат да си наврът домейните и инсталоционите такси, вие знаете къде. Май само ние си я имаме тази голяма простотия.

Както каза coolice: Присъединете се към инциативата........
 
Сега и аз да изразия мнение по въпроса, мисля че такива чикаджийски историй са типични само за България, само тък някой може да си позволи да направи изродия и да му се размине. Пък и колко от вас са виждали .bg по нета, аз лично не съм. А това малко или много е и реклама на нашата държавица в нета. Българските уебмастъри, които имат тонове от саитове не желаят да притежават бг домейн заради този монопол. И ако това не ви кара да изпитвате срам.

Та................ Присъединете се към инциативата, моля..........
 
abe tiq sladyri lydilisa ili da.az nikoga ne bih si kypila domain za tiq pari i to da e .bg kato moga da si kypq .com ili .net za 20 lv.na taq cena ne vurvqt ama gram.moje da se mislqt za tarikata ama sa "leko"sme6ni4ki.
 
Абсолютно си права, но щом го има тва значи има и некви балъци дето дават по толко нали знайш за всеки влак си има пътници :wink:
 
Напоследък се навъдиха сайтове от типа: име-бг.ком точно заради това
подкрепям кампанията напълно :)
 
Да така и ще продължи да бъде. :D Здрасти Sobieski и добре си ни дошъл във форума за онлайн бизнес и интернет реклама. Приятно изкарване тук.

А това за кампанията - трябва да се знае че по нищо не превъзхождат по качество другите домейни, аз лично бих предпочел .com отколкото .bg. И винаги ще е така, не само че са по скъпи ами и държавата ни въобще ни и пука че това е голяма спирка за популяризацията на България в мрежата с тези домейни. Ама к'во да се прави - прости хора навсякъде.

Много е кофти - една прясна история ще споделя.
Та преди няколко дни едно наше приятелче реши да си има сайтче за неговото стационарно офлайн магазинче, избрахме му тамплейт, къде ще го рекламираме и т.н. Когато стана дума за домейн - седнагме и потърсихме, но въобще не ни е минавало през акъла да търсиме на .bg . Срам а? Говориме за български бизнес в областа на търговията. И регнахме .com. Така че още веднъж ни доказват че .bg не струват ама грам.
-----------------------------------------------------------------
Affiliate Marketing
 
Благодаря ти Blinky!

Може би се стига до там защото няма достатачна конкуренция аз лично никога няма да си и купя домейн от българска хостинг/домейн компания
дали да не избереш 24 часовия супорт или българския ? Просто няма такава сериозна БЪЛГАРСКА компания която да задоволява нуждите за един уебмастър и затова ще продалжим да пълним джоба на амерканез
макар и малко но все пак..
 
Мдам по евтини са в чужбина домеините, но един приятел уебмастър направи много точно изказване.... Плащам им повече, но ги знам каде са и ако тръгнат да ме цакат ще има саморазправа :twisted:
 
Те че няма няма да тръгнат но защо трябва да им плащаме повече след като качеството не е толкова добро колкото US примерно :)
 
Най-лошото е че трябва да дадеш на мизерниците от Патентното по около 450лв за запазване на марка за да можеш да вземеш домейна.
И това ако не е рекет здраве му кажи.
 
ОООО, ще го измислят и това, примерно при плащането на домейна да ти се отваря някакъв уиндол с още една пеймънт формичка за "оскоряване на процеса". Ще налазят и виртуално, няма да се дадът лесно.

А това че е по 30 евро бг домейна - ама грам не ме е**! Който иска да си прави сайтове с тези домейни, аз лично не съм срещал някой доволен и горд собственика на тези толкова "ценни" домейни.
 
Е ако вземеш някое хубаво име след време ще стане ценно ли поне аз така мисля..Все още има доста хубави свободни имена. Апък и домаините от типа *.а.bg, *.b.bg и т.н. неискат документи и са по 10 евро.
 

Горе